Hipo Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Wampirzyca równa Babka :D napewno sie nie pogniewa jak delegacja z forum przyjedzie w odwiedziny i na lekkie ...... hmm.... krecenie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 nie wiem czy jest na tyle stabilne - ale dzisiaj zimny poranek to poprobujenie zebym sie czepial ale czemu masz cos niestabilnego w podpisie?! Hipo: Ja tam jej nie widzialem ale Wampir mówil ze rześka kobitka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 rapra potestuj i dołącz do rankingu i juz Chaos oj rześka i ustawia biednego wampirka po kontach ( mam nadzieje ze tego nie czyta) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 super pi i temperatura brutalnie zweryfikowaly moje poglady. ostatecznie wyszlo 236MHz... od dzisiaj testowac bede superpi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 HI-FSB to nie takie Hop siup .. ale przy tych timingach powinno ladnie leciec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 no i znalazlem winowajce - jedna z pamieci... dzisiaj trafily mi sie genialne infineony na remarkowanych winbondach - na 236MHz 11-2-2-2 @2.9V robia po kilkanascie-kilkaset bledow w memtescie i moj wysluzony seitec odchodzi na emeryture (na takim ustawieniu plyta na niego piszczy). zapodalem jednego takiego infineonka z moim kingstone BH-6 i voila: 241MHz @3.1V - smiga az milo (wyniki w rankingu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Rapra - jak byś wrzucił odblokowanego proca, dał na ramki 3,30 ... to może 245+ by było 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 zmodyfkowalem wczoraj obieg (teraz woda z chlodnicy trafia najpierw na CPU) dodalem radiatorki na mosfety od CPU (miedziane gwozdziki sa cool) i jest 244MHz przy 1.95V... a do 245 nie bede potrzebowal mobila ani 3.3V 8) mam sugestie, aby jako wynik sandry byla podawana suma badz srednia obydwu skladowych - sam odczyt nie daje pelnego obrazu sytuacji i ograniczanie sie do niego jest moim zdaniem zle. zapis przeciez wlasnie odpowiada za wydajnosc w wiekszosci wymagajacych aplikacji zwlaszcza gier i video. I nie chodzi o to, ze dzieki temu wyjde na czolo - staram sie o zwiekszenie stopnia odzwierciedlenia wydajnosci podsystemu pamieci w tym rankingu. Przy okazji zwiekszy sie stopien trudnosci bo moze i moglbym zapodac XP1700+, dac wysokie timingi ale wydajnosc kompa bylaby mniejsza niz teraz. wiec co Wy na to zeby zamiast 3750/3550 bylo 7300? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 zmodyfkowalem wczoraj obieg (teraz woda z chlodnicy trafia najpierw na CPU) dodalem radiatorki na mosfety od CPU (miedziane gwozdziki sa cool) i jest 244MHz przy 1.95V... a do 245 nie bede potrzebowal mobila ani 3.3V 8) mam sugestie, aby jako wynik sandry byla podawana suma badz srednia obydwu skladowych - sam odczyt nie daje pelnego obrazu sytuacji i ograniczanie sie do niego jest moim zdaniem zle. zapis przeciez wlasnie odpowiada za wydajnosc w wiekszosci wymagajacych aplikacji zwlaszcza gier i video. I nie chodzi o to, ze dzieki temu wyjde na czolo - staram sie o zwiekszenie stopnia odzwierciedlenia wydajnosci podsystemu pamieci w tym rankingu. Przy okazji zwiekszy sie stopien trudnosci bo moze i moglbym zapodac XP1700+, dac wysokie timingi ale wydajnosc kompa bylaby mniejsza niz teraz. wiec co Wy na to zeby zamiast 3750/3550 bylo 7300? Suma może być - a w nawiasie poszczególne wyniki - gratulsy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Jestem za ( mimo ze mojej sytuacji to nie zmini i nadal bede drugi :D ) ale 7150 zawsze ładniej wygląda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 wedlug mnie jest dobrze .. bo odczyt rosnie najbardziej od fsb .. zapis mocniej rosnie od timingów ... jest na to bardziej czuly .. a rankig mowi o fsb a nie o timingach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Za niedługo się do was dołącze :D Zrobiłem moda wg Tictaca (czwarta metoda - ta co Hipo :D ) i narazie testuję stabilność 244MHz 2-2-2-11 w dualu :D Na pamięci idzie z 3.3+ , dokładnie u mnie 3.42V, w stressie spada do 3.35V. Potestuje superPi, 3dmarki i reszte, jak system przeżyje (nic nie spale ;) ) to zawitam w rankingu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 ranking zostal uaktualniony.... glownym kryterium nadal jest wydajnosc pamieci w Sandra2004, a podstawa jest srednia Zapis / Odczyt... na dzis, gratulacje dla: rapra za najwyzsza wydajnosc pamieci, vodoo oraz RIKER za najwyzsze FSB (odpowiednio, Dual i Single Channel)!!! zapraszam pozostalych do wpisania sie, szczegolnie tych, ktorych FSB jest, powiedzmy, powyzej 220... pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 radek daj se luz i pusc te ramy na CL 2,5 - masz fsb 250 jak w banku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Wgrałem D25 D25 rev.2.0.0 01.08.2004 Cpc On 3.19 Bpl by -=Merlin=- ..jestem zadowolony ..pobiłem wreszcie FSB220 na CL2 3-2-11. (nie mam modów napieć, NF7-S v. 2.0 6 tydzień 2003 :) ) AIDA 3378/1259 porobie testy i sie dołacze skoro dolna granica 220MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Ja po testach FSB 246MHz porobione screeny i linki tylko jeszcze na jakiś serwer wrzucić ;) Przepustowość kilka mega mniejsza od pierwszych miejsc chyba ze względu na słabego procka (2350MHz) ;) albo coś mam nie tak. Moja średnia to ok 3605MB ;) trochę mała jak na 246 i dual. Timingi oczywiście 2-2-2-11 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 jasne ze przez procka - brak Ci jeszcze procka ode mnie :) te 248 nie udalo sie? zmien podpis bo jakis slaby... fit: na te 250 to bede musial poczekac na przymrozki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Narobiłem troszkę bigosu... Jak tylko zakończę jedną sprawę, przestanie mi być potrzebny komp 24h/7d, to porobie jeszcze pare testów. Mam nadzieję, że do tego czasu dojdzie nowe chłodzenie... Zapodałem juz bloka wodnego by cccp(mimo niechęci) i jest troszkę lepiej. Ale zauważyłem spadek możliwości podkręcania. Już nie jest tak stabilnie jak było :(. Szukam wciąż lepszego biosu i pamięci... Te Geile 2.5-4-4-7 są...no nie powiem jakie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Rapra -> po wakacjach szykuj dla mnie procka :D tylko 2,5GHz na 1.65V :D :D inaczej nie biore :D A co do FSB to tak : PCmarki (02, 04) lecą na 250MHz SuperPI na 248MHz 3D Mark 01 tylko na 246MHz oczywiście wszystko w dualu :D zapodałem wyniczki do rankingu, czekać na update ;) tylko martwi mnie to, że przy wyższym FSB na tych samych timingach mam minimalnie gorszą przepustowość. Chyba to na fakcie troche wada procka. Dla porównania ja 2337MHz a rapra 2,7GHz :D A to screen na zachęte :D http://img55.exs.cx/my.php?loc=img55&image...250DCsandra.jpg I orb do pcmarka 04 na FSB250MHz http://service.futuremark.com/compare?pcm04=2511020 Update: poprawiłem podpis :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Pogratulować :) jak bahus wpisze Cie do rankingu to znowu Abit będzie wiódł prym :twisted: Szkoda ze nie mam drugiej kostki do duala :( chętnie bym poprowadził rywalizacje w dualu ;) bo na single juz więcej nie wycisne z mojej kostki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Ja narazie stety/niestety wypadam z rywalizacji z powodu WAKACJI :D . Dokładnie jade do gdynii i wracam pod koniec wakacjii, dostęp do neta będzie :D A już mam screeny i orby do FSB 247MHz :D Wrzuce jak przyjade :D I sorki za OT ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Świder: dowoltuj procka - wtedy 3dm przejdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Jedną z przyczyn oblewania 3dm był !proces "bezpiecznego usuwania urządzeń"! , gdy to odkryłem, to po wyłączeniu (wyjęcie modemu od usb -> proces znikł) i... 3DM przeszedł na 248MHz :D SuperPI i 3dMark testowane wcześniej -> również stabilne :D Więc po powrocie (piszę teraz już z Gdynii :D, 8h w aucie 8O) uploaduje nowe wyniki, a potem mod zasiłki na railu 3.3+ podciągnąłbym do ok 3.5V i mógłbym liczyć na stabilne FSB 250 w dualu :D Teraz moge poznać architekture Intela :D (Celeron 1GHz ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Świder - sprawdz jego max fsb ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 dzis FSB225 :) CL2 3-2-11 2,9V 512MB+256MBx2 (DUAL) DDR400@450 http://mavers.w.interia.pl/screen-CPU_INTE...5-CPC-on-03.gif http://mavers.w.interia.pl/CPU_INTERFACE_E...5-CPC-on-02.gif ale wyniki mam na razie z FSB220 na CL2 3-2-11: Sisoft Sandra: Memory Bandwith Benchmark http://mavers.w.interia.pl/screen-CPU_INTE...5-CPC-on-01.gif PCMARK-04 http://mavers.w.interia.pl/screen-CPU_INTE...5-CPC-on-02.gif 3D-MARK 2001 http://mavers.w.interia.pl/screen-CPU_INTE...5-CPC-on-03.gif SuperPI http://mavers.w.interia.pl/screen-CPU_INTE...SuperPi-16M.gif Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 3dmark i pcmark musi byc potwierdzony zamieszczeniem wyniku na orbie - musisz powtorzyc testy. swoja droga ciekawe jak FSB 225 wygrywa z FSB 260 w przepustowosci pamieci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 3dmark i pcmark musi byc potwierdzony zamieszczeniem wyniku na orbie - musisz powtorzyc testy. swoja droga ciekawe jak FSB 225 wygrywa z FSB 260 w przepustowosci pamieci... Jak sie umieszcza wyniki w ORBie? Na przepustowość ma wpływ głownie FSB, potem timingi. ale i wersja kontrolera pamieci ma wpływ, dual, oraz BIOS, CPC on, CPU interface enable. 260/225 to tylko 15,5% w FSB. To niwelują timingi i reszta. Dlatego nie robie modów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Jak sie umieszcza wyniki w ORBie? Po tescie (3dm lub pcM) klikasz na "submit results" lub "sejwujesz" wynik i dajesz potem "submit saved result" musisz także zarejestrować się na futuremarku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Powtórka dla ORB - FSB220 3DMARK-01 zaraz bedzie - test powtórny dla ORB http://service.futuremark.com/compare?2k1=8035851 PCMARK-04 3404pkt http://service.futuremark.com/compare?pcm04=2514697 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Na przepustowość ma wpływ głownie FSB, potem timingi.sam sobie przeczysz - przeciez masz wieksza przepustowosc na nizszej magistrali. na przepustowosc maja wplyw i FSB i timingi - jednoczesnie. aby zamiescic wynik na online result browserze musisz po przeprowadzeniu testu kliknac na planszy z wynikiem na duzy przycisk 'online result browser' - po nawiazaniu polaczenia ze strona futuremark.com program zapisze wynik na tej stronie w bazie danych. warunek konieczny: rejestracja na stronie - trzeba podac swoj e-mail, ustalic haslo itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...