mavers Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Uważam, że nie ma potrzeby .... jesli dojdzie jeszcze Aida :) do porównań, bo jest mniej wrażliwa na czestotliwość rdzenia . Przy taktowaniu >2GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 http://www.republika.pl/hipovp/odczyt7.PNG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Tego posta tutaj nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 sluchaj Hipo... przeginasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Sorry ale wszamalo mi gdzieś przycisk Usuń, nic nie poradze ze forum ma czkawke i się wysyłają dwa posty pod rząd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 sluchaj Hipo... przeginasz.forum pada i co raz sie zamula wysylanie postów .. nie tylko hipo wali podwójnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 zupelnie nie o to chodzilo - przeginasz z ta iloscia MHz z 2-2-2... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 zupelnie nie o to chodzilo - przeginasz z ta iloscia MHz z 2-2-2... ;) tez mi to przez mysl przeszło :) ale wygladało to jakbys czepial sie podwojnego posta ;) zrobiles nas w konia Rapra :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 zupelnie nie o to chodzilo - przeginasz z ta iloscia MHz z 2-2-2... ;) Hm wkońcu OC jest jak sport ;) pokonujemy kolejne bariery :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 a jak sie raz potkniesz na ktorejsc i wyje.biesz łbem o beton :P :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 e tam - najwyzej pamiec albo plyta zadymi. ale za te 270 to sie wkurzylem - teraz znowu jestem cienias Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 e tam - najwyzej pamiec albo plyta zadymi. ale za te 270 to sie wkurzylem - teraz znowu jestem cieniaszawsze byles ;] :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Wez Hipo sprzedaj w koncu te plyte i nie denerwuj ludzi :D Piekny wynik , zeby cie pobic to trzeba sie bedzie niezle napocic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 moj nowy wynik nowe mobo i nowy zasilacz :) 270 x 8 cl 3 4 4 11 2.8v http://members.lycos.co.uk/riker1986/270%20stable.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak13 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Heyka.Ja tu od niedawno troche czytam i ostatnio zaczalem sie bawic FSB i stabilnie mam 480 Mhz na zestawie jak w opisie i chodzi spoko tylko niemam chlodzenia na SB,ani na mosfetach i na codzien komp chodzi na 230.Ale ostatnio puscilem go na 250 czyli 500Mhz i tez chodzilo ale tlyko 15 minut i po testach na Aida i Sandrze po pewnym czasie sie zawiesil i teraz pytanie co radzilibyscie zrobic zeby go ustabilizowac lub jakie moga byc przyczyny(wiem ze moze byc ich duzo) problemow!Dzieki za wszelkie rady a mam tez screany na 480 Mhz Aida,sandra,3dmark 04,gry tez chodza spoko wiec jak sadze jest ok w takiej konfiguracji! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Tak trochę, to nie ten topic ;) Żeby było stabilne musisz wszystko wychłodzić... mosfety, sb itd.. Polecam http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=78887&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak13 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 OK.Ale tu jest prowadzona dyskusja na temat najlepszych wyniow a w topicu najwyzsze stabilne.. a wyniki i te moje z 480 Mhz sa wysokie w porownaniu z innymi znaczy sie dobre i dlatego chcialem po dyskutowac co mozna by poprawic zeby bylo jeszcze lepiej.Popraw mnie jak sie myle!A jak najlepij radzis schlodzic SB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Szlak.. no doobra ;) FSB 240MHz to sporo, tylko nic nie wiemy o timingach i wynikach ;) A na SB może być jakiś pasywny zalmanik, lub jakiś inny mały radiatorek. Lub można tak: Na NB coś nowego, a na SB dać coolerek abita. PS. Jak z FSB u ciebie na innych biosach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 szlak schlodz dobrze NB i SB i jakis nawiew na mosfety to 250 spoczko stabilne powinno byc :) PS. jakiego masz biosa mi na abicie Hynixy na 250 w dualu smigala na biosie d10b4 3 4 4 11 2.8v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak13 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Niewiem jak umiescic tu moje screany moge komus ktow ie jak wyslac na meila bo mma tu te obrazki bo jestem w pracy!A timingi mam 3.4.4.11 2,8!A procek do stabilnego dzialania na 240X10 wymaga 1,8 pradu.A ja mam na NB zalmanka zlotego a ten coller Abita jest strasznie glosny wiec odpada.A ja przykleilem na SB zalmanka takiego samego ale sie na tasmie dwustronnej nietrzymal! Jesli chodzi o bios to na originalnym 22 powyzej 220 niewstawal ale po modzie l12 i zmianie biosa chodzi slicznie tylko timigi niezabardzo bo nawet na napieciu 2,9 (realnie 2,96) 2.3.3.11 niewstaje wogole.ale na 2,9 2,4,4,11 chodzi ale bledy wyskakuja czyli zle! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak13 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 A wogole ktore te <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki na plycie to te mosfety bo szczerze mowic to sie domyslam ale pewnosci niemam co to jest!Czy przy 240 FSB musi byc SB i i mosfety chlodzone!A i czy tak wysokie FSB moze miec wplyw na grzanei sie grafiki MAGISTRALE AGP mam na 66 MHZ ustawione wiec powinno byc ok?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 A wogole ktore te <font color="#FF0000">[ciach!]</font> na plycie to te mosfety bo szczerze mowic to sie domyslam ale pewnosci niemam co to jest! moze troche nieskromnie ale przeczytaj -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=81124 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak13 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Rewelacja Dzieki! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 poczytaj zbierz wiedze .. podyskutuj w temacie o oabicie i wróc do nas z wysokim wynikiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 ja mam pytanie odnosnie rankingu czy musze robic inne testy czy wystarczy tylko to, moj nowy wynik http://members.lycos.co.uk/riker1986/270%20stable.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 RIKER, jezeli chcesz aby 270FSB bylo w Rankingu (zastepujac poprzedni wynik) to chcialbym abys powtorzyl testy... normalka... uaktualnie Ranking w ciagu kilku dni... ostatnio mam troche malo czasu, a do tego od kilku dni mam Infinity, wiec wiadomo o co chodzi :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 bachus Abita zdradziłeś :( wstyd :? ja jednak sie nie poddaje i prawie jestem pewnien że dodam niedługo 260 stabilne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 eh tam, zdradziles od razu... potrzebowalem drugiego kompa do projektu Protein Folding (cos jak SETI, ale zamiast szukania obcych, projekt zajmuje sie badaniem bialek). fakt faktem, ze ta nowa plyta "z kolorami" rozczarowala mnie... 230FSB to wszystko co moge z niej wycisnac zachowujac conajmniej 18h Prime95. a Infinity jeszcze nawet nie rozgrzalem... minie troche czasu zanim zaczne ja przyciskac... mam nadzieje, moze 230-240FSB z moim 2x512MB BH-5... a tak na marginiesie.... to 270FSB jest naprawde imponujace... gratuluje!!! mozesz cokolwiek z tym zrobic poza Sandra??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 moj nowy wynik nowe mobo i nowy zasilacz :) 270 x 8 cl 3 4 4 11 2.8v http://members.lycos.co.uk/riker1986/270%20stable.JPG moje winiki mit abit Nf7-s 276 Mhz 2.5-3-3-11 30-00-33-00 sisoft 4065 mb/s 3890 mb/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Merlin ale zeby byc zatwierdzonym musisz dac screeny z super pi 16mb oraz z pcmarka 2004 i 3dmarka 2k1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...