Skocz do zawartości
Pinki

nV PS 2.0 a raczej jego brak - Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

zapraszam - counter strike fps_max 30... a potem fpx_max 80 :-) zapewniam ci ze znacznie przyjemniej i lepiej wyglada na 80 :]

Ja dodam jeszcze Battlefield1942 i Q3 (czym więcej tym lepiej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapraszam - counter strike fps_max 30... a potem fpx_max 80 :-) zapewniam ci ze znacznie przyjemniej i lepiej wyglada na 80 :]

a pamietacie jaki byl przeskok jak pojawily sie akceleratory 3dfx??? wtedy 30 to juz bylo ultraplynnie w porownaniu z tym co bylo bez akceleratora;]]]]

powyzej 60 juz raczej duzo nie zobaczycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pamietacie jaki byl przeskok jak pojawily sie akceleratory 3dfx??? wtedy 30 to juz bylo ultraplynnie w porownaniu z tym co bylo bez akceleratora;]]]]

powyzej 60 juz raczej duzo nie zobaczycie

O człowieku to było to a nie to co dziś.Znam kumpla który pchnoł sonówke aby kupić sobie Vooduska do swojego P100 i 32MB :D.Tego nigdy nie zapomne jak kupiłem sobie Voodoo a kumpel ze mnie polewał ze ma prawie te same efekty na S3 Virge GX(bodajże nie pamiętam).Jak mu zapaliłem Q2 to kolo nie wiedział co powiedzieć i do tego zaślinił mi dywan i klawiature :D .Coś takiego sie już nie powtóży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, o tym moznaby rozmawiac w kazdym watku.

Nawet moderzy nie sa w stanie nam przeszkodzic roskoszowac sie wspomnieniami o voodoo 1.

Najlepsza rzecz jaka mogl spotkac komputer.

Toz wlasnie jak zobaczylem akceleracje w Turoku powiedzialem, ze po tym przezyciu moge juz umrzec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, o tym moznaby rozmawiac w kazdym watku.

Nawet moderzy nie sa w stanie nam przeszkodzic roskoszowac sie wspomnieniami o voodoo 1.

Najlepsza rzecz jaka mogl spotkac komputer.

Toz wlasnie jak zobaczylem akceleracje w Turoku powiedzialem, ze po tym przezyciu moge juz umrzec :)

Dokładnie Turok był grą dla której mój kumpel pchnoł sony i kupił Voodoo.Eh to były czasy Q1 po prostu wymiatał a piecyk pokazał że konsole mu nie straszne :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jeszcze gralem nalogowo w Q3 to robilo sie wszystko zeby miec jak najwiecej fps mi najlepiej sie gralo na 83 lub 120 wtedy dopiero zaczynalo sie mowic o graniu .

Tak wszystko na minimum żeby tylko było jak najwięcej fps.Śmiesznie to wyglądało jak ktoś do ciebie przychodził ty ciosałes a tam po monitorze biegały jakieś plamy :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz wsio jest jakies wypaczone ludziom sie zachciewa coraz wiecej fps jakby 50 czy 60 nie moglo starczyc - to jest straszne poprostu

lepiej jakby jakies ciekawe gry wychodzily bo dawno nie gralem w cos dluzej niz miesiac - no oprocz TTD ktorego sobie po raz n-ty odswiezylem niedawno ;]]]

a teraz obaczcie o czym jest temat;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzą  słuchy że nowe  Catalysty 4.4  mają wnieś dużo dobrego w  grze  Far CRY  ,  10-15% szybciej i  mniej problemów z  texturami ,  oj  chciałbym żeby to była  prawda

a gdzie to slyszales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do fps to fizyka nie ma z nimi nic wspulnego :twisted: w Q3 do progamingu potrzeba minimum 100fps ja mam na stałe 142 (com_maxfps 126) w innych grach 60 wystarczy, ale mowie tutaj o min fps 60 a nie o 60~20fps bo to już nie jest płynna gra, im gra jest bardziej dynamiczna tym więcej fps jest potrzebne, w cmr 2.0 na 30 grać się nieda tz da się ale strasznie się człowiek irutue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma kucyka, to ja wam tylko przeczyszczę topik. Ale jak dalej będziecie tak "dyskutować" to paru userów będzie miało przymusowy, bezpłatny urlop.

Popieram! :D

Co do FPS to wiadomo, że im więcej tym lepiej. Szczególnie w FPP. Wystarczy szybko ruszyć mychą na boki i widać, że płynności nie ma. A niestety giery FPP tego wymagają do lepszego celowania! Generalnie i tak wolę mieć więcej FPS. To się widzi! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom w FC da sie grac na 512 ram ale jak sie za szybko poruszasz z lokacji do lokacji to tnie nieziemsko

a rekin i swinki sa - tak samo jak te tryby ktorych nie wlaczylem nawet :)

gra jest piekna i pokazuje przyszlosc - ale mam jeden problem

niekiedy ostatni save sie psuje i musze zaczynac od poczatku calej lokacji albo od przedostatniego - normalnie 2 razy juz ale skoncze to :) juz nuke transportuje z laseczka :twisted:

radeon warty swojej ceny jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w jaskiniach i patrze na te nieszczęsne rury, te same co to w screenach z fx5900xt rzekomo jest p.s.1.1 i widze, że jest p.s.2.0.

napisze jeszcze, że widze nawet tego plusa :lol:

więc ta różnica 1,42 klatki/sekundę jest w p.s.2.0

to by było na tyle.

FAR :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz ten adres do testów

http://www.digital-daily.com/video/vga-roundup/ 

podał go w temacie GF FX 5900 niejaki wojwar

żegnam

Człowieku, czy ty jesteś jakimś niekumatym osobnikiem?

Tam w testach jest różnica jednej klatki - zgadza się, ale chłopie obudź się - na karcie fx gra chodziła w środowisku dx 8.1 a na Radku w 9.0.

n/c

Goście robiący ten test nawet nie widzieli że fx wymusza ps 1.1, dali się nabić w butlę tak samo jak ty :lol:

9:50

wysłałem do moderatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglby ktos zamiescic te screen tutaj ..... albo na @

artur_o@o2.pl

i jak znacie jakies testy tej gry ( na roznych kartach ) to dajcie znac .... ale full nie demo ....

aha i co powiecie na temat patch 1.1 .. podobno dodaje niezlego kopa FX ( opis ze stronu ubisoftu )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba się nie doczekam.może ktoś inny zamieści mój obrazek na sieci i poda linka do niego.najwyraźniej Ci, co tak miażdżą swymi radeonami są teraz zdruzgotani i zmiękły Im wszystkie potoki albo po prostu trochę Im wstyd przyznać mi rację.

shame on You!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to jest obrazek zrobiony na kompie ggrydzy to normalnie ewennenement :lol: na skalę swiatową.

Osobiśice nie mamy żadnej pewności, że wygenerował to FX więc niestety, ale ja tego nie łykam :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...