Skocz do zawartości
Pinki

nV PS 2.0 a raczej jego brak - Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

przyznaję że wygląda po ludzku :) i nikt nie powie że to PS 1.1 albo PS 0.001b :lol: szkoda tylko że nie ma FRAPSowego marka :) zapodaj z frapsem bo statyczny skrin nic nie robi :) ale pamiętaj, BEZ KANTÓW. Jeśli mi się uda to sprawdzę to na GF FX5700 Ultra firmy sparkle goldensample czy jakoś tak :) pozdrowionka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak, co?

p.s.2.0

nie możesz uwierzyć, bo u Ciebie wygląda gorzej?

:lol: 

pozdrawiam

dodam, że niczego nie musiałem wymuszać i na takich ustawieniach gram

Zapewniam cię, że wygląda jeszcze lepiej. Nie mogę uwierzyć, że u wszystkich jest p.s.1.1 a u ciebie 2.0.

Ja tego nie łyknę :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzałem u siebie ile mam fpsów, ale to nic nowego pewnie normalka (a może cienko), w tym miejscu mam około 50-52 klatki.

Barton 2500+@3200+

DDR 512 400 MHz 7-3-3-2.5

Radek 9800SE@PRO

to chyba wszystko co powinienem napisać, aha, jeszcze tyle że ustawienia w grze są 1024 i klinąłem VERY HIGH.

No właśnie ktoś z radkiem, to dużo czy mało tych FPSów?? bo ja tak średnio jestem przekonany, ale gra sie miło.

Update:

Kucyk nie kituj :) ja tam różnicy nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyznaję że wygląda po ludzku :) i nikt nie powie że to PS 1.1 albo PS 0.001b  :lol: szkoda tylko że nie ma FRAPSowego marka :) zapodaj z frapsem bo statyczny skrin nic nie robi :) ale pamiętaj, BEZ KANTÓW. Jeśli mi się uda to sprawdzę to na GF FX5700 Ultra firmy sparkle goldensample czy jakoś tak :) pozdrowionka.

to proszę sprawdź.

ja skorzystałem z uprzejmości użytkownika forum a tak na marginesie to powyższy screen jest z programu fraps, tak jak ktoś polecił, miałem ilość klatek widoczną w rogu ekranu ale w screenie jej nie było :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update:

Kucyk nie kituj :) ja tam różnicy nie widzę.

Nie widzisz różnicy bo śmierdzi mi tu screenem z radka :lol:

A tak serio to z jednej strony nie trudno o takiego screena, z drugiej jeśli to naprawde działa na twojej karcie to mogę ci pogratulować i życzyć miłej gry 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie z tym frapsem to trzeba tam zaznaczyć w screenshot include.. blabla bla :) wiesz co trzeba :) ja próbowałem u siebie zrobić ale 2 razy nie przylukałem że mam wpisaną ścieżkę do nieistniejącego dysku a 3-ci raz już nie mam czasu bo praca dyplomowa czeka na dokończenie. A co do tych obrazków, mi się podobają. napisz choć ile tych fpsów miałeś u góry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest z 9800, ze FPSami, nie wiem czy to jest reprezentatywne.

Ma to 70 kilo z groszem i nie wiem jak szybko się wczyta, miejmy nadzieję że jakoś :) w każdym razie FPSów jest 53, tylko tym razem wywaliłem GG itp :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh na ATI ładniej wystarczy popatrzeć na wode. :) No i skały na FX wyglądają jak by ktoś na nie świecił latarką(eh nie ma to jak PS 2.0 na ATI)

he he Yasiu dobry jesteś.

:lol:

przyznam się... 32(sterowniki 53.03,bez patch'a i na nietkniętym sprzęcie barton2500+)

o ustawieniach wspominałem wcześniej, co prawda autodetekcja ustawiła... ?w zasadzie nie pamiętam ale zmieniłem na high i very high cienie nawet na ultra, 1024*768 w końcu po to zamieniłem kartę.

do hal_9k -dużo, takie moje zdanie jest. jaskinie akurat są najbardziej wymagające, tu miałem najmniejszą liczbę klatek.

pozdrawiam

przepraszam, proponuje następujący test:

zapuściłem obie strony ze screnami, wycentrowałem obraz i prełączałem z obrazka na obrazek.

no i jak? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh na ATI ładniej wystarczy popatrzeć na wode. :) No i skały na FX wyglądają jak by ktoś na nie świecił latarką(eh nie ma to jak PS 2.0 na ATI)

..nudny jestes. mnie sie rura z FXa (jesli to fakt) nawet bardziej podoba (ale to moze byc kwestia odleglosci i ustawien w sterach) w kazdym razie to detal i jesli to faktycznie jest screen z FX to niezly PULT a komus tu sie naleza przeprosiny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..nudny jestes. mnie sie rura z FXa (jesli to fakt) nawet bardziej podoba (ale to moze byc kwestia odleglosci i ustawien w sterach) w kazdym razie to detal i jesli to faktycznie jest screen z FX to niezly PULT a komus tu sie naleza przeprosiny..

Ty bardziej.Mi chodzi o wode na ATI wygląda o wiele lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śpieszę z poprawkami

:oops: troszeczkę się zagalopowałem

wracam właśnie z wysp, zapadła noc i muszę sprostować kilka spraw.fraps uruchomiłem po raz drugi, fakt, cienie tylko high,i te 28-32 klatek/sek. to przy dużej ilości detali(obiektów i świateł), od początku sądziłem że więcej :o .ale nic to. często wartość klatek rośnie. 8)

pozdrawiam

to chyba zakończy temat :?:

do następnego

tam na wyspach robi się gorąco, nie wiem czy wrócę.

:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śpieszę z poprawkami

:oops: troszeczkę się zagalopowałem

wracam właśnie z wysp, zapadła noc i muszę sprostować kilka spraw.fraps uruchomiłem po raz drugi, fakt, cienie tylko high,i te 28-32 klatek/sek. to przy dużej ilości detali(obiektów i świateł), od początku sądziłem że więcej :o .ale nic to. często wartość klatek rośnie. 8) 

pozdrawiam

to chyba zakończy temat :?: 

do następnego

tam na wyspach robi się gorąco, nie wiem czy wrócę.

:?:

Nie zapomnij zabrać zapasowej amunicji do H&K MP5 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodzi o wode na ATI wygląda o wiele lepiej.

..Ty chyba masz problem z liczebnikami nieokreslonymi. roznice w wodzie (ktorej efektoow zbyt wiele na tych screenach nie uswiadczysz) sa na tyle nie wielkie ze mozna przyjac przy zalozeniu ze czesc z nich wynika z roznic w lokacji i czasie iz sa nieistotne. tak mnie sie przynajmniej wydaje. za to barierka wyglada wyrazniej na radku. z kolei rury duzo ladniej prezentuja sie tu na FXie (rzuc okiem na ta ktora znika ponad barierka i na spoiwa tej glownej) ale tesh trzeba przyjac ze odleglosc do nich jest inna. zauwaz ze na FX wejscie wyzszej rury w sciane jest ladnie podkreslone rdzawa metalowa obejma czego brak na ATI ale aby bylo sprawiedliwie trzeba dodac ze na screenie z radka glowna gruba rura wydaje sie byc zakonczona czyms w tym rodzaju a na FXie tego brak. skaly sa dla mnie troche zbyt chaotyczne aby moc je rzetelnie poroownac. fakt na FXie jasniej ale roznica jest do zaakceptowania. generalnie efekty sa bardzo bardzo zblizone wiec szczerze to nie wiem czego Ty sie spodziewasz? mysle ze nawet gdyby ktos wrzucil identyczne screeny to mialbys jakies sapy. wyloozuj i skup sie na tym aby sprawdzic czy to faktycznie FX..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że temat jest zamknięty :) a co do obrazków to nie były w tych samych miejscach robione, bez zooma (prawy klawisz myszy) i bez latarki. Mniejsza z tym, uważam że QQRYDZA zrobił tu coś na co nie stać wielu ludzi, poprostu opwiedział jak jest na prawdę. :!: RESPECT :!:

UPDATE:

mam dziwne wrażenie że obaj dysponujemy różną wersją gry, a przynajmniej map. Najlepiej w każdym razie wyjdzie test na wersji finalnej... ale kto je będzie robił jak wyjdzie HL2 i DOOM3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że temat jest zamknięty :) a co do obrazków to nie były w tych samych miejscach robione, bez zooma (prawy klawisz myszy) i bez latarki. Mniejsza z tym, uważam że QQRYDZA zrobił tu coś na co nie stać wielu ludzi, poprostu opwiedział jak jest na prawdę.  :!: RESPECT :!:

Zgadzam się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry bo zgubilem wontek.... te screeny to z demo czy z full .....

z tego co wiem to w demie faktycznie FX uzywaly PS1.1 ...ale w full juz uzywaja PS2.0 .....

co do patcha .... to podobno poprawia wydajnosc PS w FX .... ale tego jeszcze nie sprawdzalem ......

qqrydza bo sie pogubilem .... jaka karte masz ...tzn ktory model ?? ( wiem ze FX )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to FXy rulez ;)

ech.. no comments...

ehhh zebys sie jeszcze na tych komentazach nie przejechal .... masz Radeona to sie ciesz ... ale pozwol tez innym cieszyc sie swoimi kartami .... i nie rob z ATI boga ...... po prostu tym razem poslzo im lepiej .... ale czy do kona zobaczymy jak wyjdzie DOOM III .... to ze FX gorzej radzi sobie w PS2.0 to nie znaczy ze jak gra bedzie napisana od poczatku z mysla o szaderach w FX bedzie to samo .....

nie wiem jak jest z wydajnoscia FX w farcry full ..... ale podobno duzo lepiej niz w demo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to FXy rulez ;)

ech.. no comments...

ehhh zebys sie jeszcze na tych komentazach nie przejechal .... masz Radeona to sie ciesz ... ale pozwol tez innym cieszyc sie swoimi kartami .... i nie rob z ATI boga ...... po prostu tym razem poslzo im lepiej .... ale czy do kona zobaczymy jak wyjdzie DOOM III .... to ze FX gorzej radzi sobie w PS2.0 to nie znaczy ze jak gra bedzie napisana od poczatku z mysla o szaderach w FX bedzie to samo .....

nie wiem jak jest z wydajnoscia FX w farcry full ..... ale podobno duzo lepiej niz w demo ...

to było do mnie czy do rcube?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwyraźniej się urwałem bo nie zakumałem.

Jesli chodzi o mój komentarz który był odpowiedzią na post rcube, to miał on na celu pokazanie że już dość się przewinęło podobnych tekstów i nie wymaga to powtórki (przypomina to kopanie leżącego). Cieszę się że mam radka bo teraz jest on optymalnym rozwiązaniem, później się będę cieszył z mojego nvXX który będzie optymalnym rozwiązaniem :)

A kogo ostatniego cytował? to zależy od punktu widzenia, ostatni (najbardziej zagnieżdżony) był rcube, a ostatni cytowany to ja :)

odrazu też mówię maniakom wojen nv vs ati że mnie to nie bawi i nikt nie mie w ciągnie w debilną polemikę KROPKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...