Skocz do zawartości
pawel_grudziadz

Pomozcie Celeron 633

Rekomendowane odpowiedzi

jestes nowy wiec witam ;)

najlepiej zacznij od przeczytania instrukcji od plyty i znajdz jak sie zmienia FSB i napiecie procka(Vcore) jak znajdziesz to tak zmieniasz fsb o jeden stopienie w gore (chyba rze masz skok co 1 mhz wtedy co np 10mhz) i za karzdym razem odpalasz jakas gre albo kompresje(np zacznij cos rarem pakowac)i tak az zacznie sie wieszc jak sie zawiesi to albo zmniejszasz fsb albo podnosisz napiecie i tak az dojdziesz do granic albo temperatorka na procku bedzie wieksza niz 60*C(w stresie)

nie przestrasz sie bo zaraz moga tu przyjsc ludzie z textami typu "SZUKAJ" urzyj google itp ;) ale szukajka to naprawde fajna rzecz i troche nie ten dzial imo powinno byc w podstawowych zagadnieniach

btw fajny podpis ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze plytka byla uzywana nie mam instrukcji ale w necie znalazlem ze FSB max = 133 tylko nie wiem gdzie sie zmienia. Apropos w biosie znalazlem taka opcje cos tam cos tam CPU :) bylo na AUTO ja przestawilem na opcje 74 bodajze i jeszcze bylo 66 (standard) oraz 85 chyba. Kiedy ustawilem na 74 pokazalo mi czesctotliwosc proca ok 724 MHz to chyba krok w przod a kiedy zas zrobilem na 85 komp sienie chcial wlaczyc wiec wyjolem na moment bateryjke od biosu i narazie przestawilem spowrotem :) Ps. podpis jest na licencji GNU :D mozna go kopiowac do woli ;) Dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...