$migacz Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Tak jak w temacie.... ASPI zainstalowane, dma włączone, Alcohol 120% zainstalowny (tylko ten soft do nagrywania, żadnego nero itd.) Najdziwniejsze jest to ze nagrywarka działała normalnie tylko ze dawno nic nie wypalałem... nie wiem co padło kiedy padło i dlaczego... Firmware. 2.11 Windows XP Pro Corporate Edition Programik Nero Info-Tool pokazuje mi write speed 8x i nic nie moge zmienić.... Co jest grane ?? z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Może spróbuj zainstalować stery IDE jeszcze raz. Kiedyś tak miałem jak bawiłem się... sterami od dźwiękówki!!! Wywaliło mi je ot, tak. Możesz też sprawdzić ustawienia w biosie (może tam coś) albo usuń poprostu kontrolery IDE (oba) i zrestartuj kompa. Wtedy winda sama sobie zainstaluje stery i sprawdź co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wszystko juz ok a winne były stery od realteka zintegrowanego albo od tunera tv od leadteka.... norton ghost i jazda :] nie wiem dokładnie które z nich ale tylko to sie zmieniło od ostatniego odzyskania systemu dzieki za zainteresownie :) EDIT: Jednak nie przez to sie wali !! Problem stanowią sterowniki IDE z N-force All-In-One 3.13... jak one są zainstalowane to nagrywara jest 40x ale po włożeniu płyty wyświetla sie komunikat ze napęd jest pusty (sprawdzałem w nero alcoholu) a jak je wywale to wszystko niby jest ok tzn. nagrywarka działa -> ale nagrywarka znowu wyświetlana jest jako 8x !! co robić ?? jakieś pomysły ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Ludzi prosze was !! HELP nie wiem co robić a nie jestem w stanie nagrać 50cd x8 bo szlag mnie trafia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 cóż, odinstaluj je!!! zainstaluj te od płyty solteka i zobacz jak chodzą. ja na nich śmigam bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 po problemie.... to co sugerowałeś nie pomogło.... zrobiłem to czego nie chciałem robić na początku :D ehhh LITE-ON in tha house !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...