Skocz do zawartości
$migacz

NEC NR-9100A 40/10/40 dlaczego nagrywa tylko 8x ??

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie....

ASPI zainstalowane, dma włączone, Alcohol 120% zainstalowny (tylko ten soft do nagrywania, żadnego nero itd.) Najdziwniejsze jest to ze nagrywarka działała normalnie tylko ze dawno nic nie wypalałem... nie wiem co padło kiedy padło i dlaczego... Firmware. 2.11 Windows XP Pro Corporate Edition

Programik Nero Info-Tool pokazuje mi write speed 8x i nic nie moge zmienić.... Co jest grane ?? z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj zainstalować stery IDE jeszcze raz. Kiedyś tak miałem jak bawiłem się... sterami od dźwiękówki!!! Wywaliło mi je ot, tak.

Możesz też sprawdzić ustawienia w biosie (może tam coś) albo usuń poprostu kontrolery IDE (oba) i zrestartuj kompa. Wtedy winda sama sobie zainstaluje stery i sprawdź co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko juz ok a winne były stery od realteka zintegrowanego albo od tunera tv od leadteka.... norton ghost i jazda :] nie wiem dokładnie które z nich ale tylko to sie zmieniło od ostatniego odzyskania systemu dzieki za zainteresownie :)

EDIT:

Jednak nie przez to sie wali !! Problem stanowią sterowniki IDE z N-force All-In-One 3.13... jak one są zainstalowane to nagrywara jest 40x ale po włożeniu płyty wyświetla sie komunikat ze napęd jest pusty (sprawdzałem w nero alcoholu) a jak je wywale to wszystko niby jest ok tzn. nagrywarka działa -> ale nagrywarka znowu wyświetlana jest jako 8x !! co robić ?? jakieś pomysły ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi