Skocz do zawartości
ZIELONY MEGAMEN

CZY BĘDZIE POWRÓT SECRET SERVICE ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

(...)cd-action mnie denerwuje textami typu ''mamy najwiekszy naklad'' jasne ze maja najwiekszy naklad bo nie maja prawie konkurencji(...).

albo maja b. duzo zwrotow - niezdziwil bym sie prawde mowiac :D

Cytat

szkoda SS szkoda GAMBLERA

szkoda szkoda :(

Cytat

a ponoc juz nawet reaktywowane TS padło cos tak slyszalem  - a ja prenumerate zamowilem?!!?!?

:? trzeba bylo sie powstrzymac przecierz wiadomo ze pisma wypiera internet i nawet dobra gazetka o grach przy takiej konkurencji ma ciezko :( szczegolnie ze istnieje z tuzin papierkowych pism o grach :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ale ss roxowal, teraz czytam sporadycznmie clicka, czasami cdaction ( czesciej clicka:P ). cd-action mnie denerwuje textami typu ''mamy najwiekszy naklad'' jasne ze maja najwiekszy naklad bo nie maja prawie konkurencji. Mam nadzieje ze Ss wroci, narazie czytam tylko ziny ze strony ss-a.

cda zyje bo od dawien dawna stosowalo praktyke KASA ZA WSZELKA CENE pamietam ze tam zawsze co 2 strone byly jakies reklamy - polowe pisma to reklamy!!!

tez chce zeby SS wrocil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Ale ss roxowal, teraz czytam sporadycznmie clicka, czasami cdaction ( czesciej clicka:P ). cd-action mnie denerwuje textami typu ''mamy najwiekszy naklad'' jasne ze maja najwiekszy naklad bo nie maja prawie konkurencji. Mam nadzieje ze Ss wroci, narazie czytam tylko ziny ze strony ss-a.

cda zyje bo od dawien dawna stosowalo praktyke KASA ZA WSZELKA CENE pamietam ze tam zawsze co 2 strone byly jakies reklamy - polowe pisma to reklamy!!!

tez chce zeby SS wrocil

a pamietacie te czadowe podpisy pod screenami Gulasha ?? az łezka w oku sie kreci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie co mialem dzisiaj dziwny sen snilo mi sie ze czytalem nowy numer ss tylko cos mi nie pasowalo bo to byl numer 86!!! dziwne bo rano wstaje a tu topic o SS na forum...

RS: no dokladnie pamietam wogle jak kupilem ich 1 CD - jeszcze go gdzies mam z filmem przedstawiajacym GULASHA rozwalajacego LOD glowa...ohhh to byly czasy...ale co zrobic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

szkoda SS szkoda GAMBLERA

Przypomnijcie mi - którego trzeba było kilka razy obrócić wokół osi, żeby przeczytać? :D
najlepiej 1 numery top secreta wygladamy - takia gazeta pol na pol metra z papierem przypominajacym srajtasme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie chętnie dowiem, jakież to "NIECZYSTE CHWYTY" stosował SS??? Hmm? Co za bzdura!

SS upadł, z tego samego powodu, z którego poległo animegaido - ponieważ nie liczyli się z kosztami i pismo nie przynosiło zysków, a wszystko robili dla czytelników! Pamiętacie jak wszystkie pisemka drożały? Reset zdrożał i jeszcze zmalał, a SS zdrożał, ale urósł w pojemności!

Jedyny nieczyste chwyty jakie zostały zastosowane, wyszły właśnie od CD ACTION. Chodziło o to, że od dawien dawna wśród pism była niepisana umowa, że NIE BĘDĄ dodawać PEŁNYCH WERSJI GIER, na CD. CD ACTION jako pierwsze złamało tą zasadę, czym oczywiście ukradło czytelników, bo kto będzie kupował płytki z demami, jak tu obok dodają grę gratis? Nikt! I właśnie przez to upadł nie tylko SS, ale choćby Reset.

Ja czytałem SS od 20 numeru, ale jeszcze tego samego miesiąca kupiłem wszystkie starsze numery. Te pisemko było świetne.

Gambler też był dobry, pisali świetne recenzje i poradniki do gier (moja ulubiona gra PRIVATEER stała się nią głównie dzięki opisowi i poradnikowi, przez, który się na nią napaliłem), jednak wtedy na rynku było za dużo konkurencji, i odszedł... szkoda.

Reset to była fatalna gazeta. "Odloty" czyli teksty ściągane z netu i nawet nie przepisywane, tylko z różnymi autorami (jeden z "autorów" to był kumpel znajomego x lat temu, więc info z pierwszej ręki!), były naprawdę żałosne, a ludzie jeszcze przyklaskiwali temu, mówiąc, że wreszcie powstało pisemko z zawyżoną poprzeczką, podczas gdy tak naprawdę faceci mieli pretekst, żeby nie kupować popcorna czy bravo, bo wszystkie fajne artykuliki mieli w pisemku o grach... sorry, ale może 1 na 20 były naprawdę godne uwagi, lecz dokładnie to samo można było znaleźć na sieci! Oprawa graficzna była wyjątkowo da [gluteus maximus], nie wiem jaki daltonista im te strony kolorował, ale chyba jakiś naprawdę wyjątkowy. Do tego chamsko zerżnięte ilustracje z np: podręczników RPG (Cyberpunk 2020 sie kłania) poprzyklejane bez składu ni ładu na chybił trafił, wielokrotne próby zerżnięcia jajcarskich opowiadań ala SS i TS, oraz już efekt wyjątkowege zidiocenia: zasada im mniej czytelny nagłówek tym lepiej, i odwrócone, wykoślawione i poprzekręcane tytuły, możnaby wymieniać godzinami, wielokrotnie wpadki z numerowaniem stron... recenzje żałosne, 2 screeny na krzyż i to w dodatku jeden nachodzący na drugi... kompletny brak porządnych hardwer'owych recenzji...po prostu tragedia....

Reset upadł, ponieważ coraz więcej ludzi przekonywało się jak niski poziom oferuje, oraz ponieważ pismo zaczęło się kurczyć. SS upadł bo wykończyła go nieuczciwa konkurencja CD ACTION, nie potrafili skalkulować kiedy przestanie się to opłacać... oraz przez samych fanów... to oni zaczęli kupować CD ACTION oraz oni wyeksmitowali Krupika, przez co szczupły już zespół coraz bardziej tracił.

Pamięta ktoś PC Games CD? Na chwile powstała godna konkurencja dla SS, mieli wszystko, przywoity staff, dobrą szate graficzną, ogromny rozmiar gazety i 2CD i to wszystko za 16.90, ale oni również nie policzyli się z kosztami i to zapędziło ich do grobu.

Niestety, rynek jest bardzo twardy, co rusz pada jakieś pisemko, na placu boju pozostają tylko ci, którzy nie znają słowa uczciwość oraz niewielu dobrze sponsorowanych. SS nie miał tych zalet i dlatego upadł. Jeżeli powróci to już tylko jako logo niegdyś najlepszego pisma w historii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak pamietam stare dobre czasy gambler, top secret ss heh i moje ulubione pisemko pc games cd ( mial 1cd, a nie dwa jak pisal Makonar )

potem przez pewien czas kupowalem clicka, ale z numeru na numer robil sie coraz gorszy :? teraz czytam tylko w necie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogle to przypomina mi sie jak mialem 10 lat i jak z utęsknieniem czekalem na koniec miesiaca kiedy to wychodzil nowy numer SS. Kiedys zycie gracza komputerowego mialo jakis SENS. Nie to co teraz - gra w ktorej mozna sie zakochac wychodzi raz na rok a i tak nie dorownuje tym sprzed lat. Apropos SS. Pamietacie KOMPENDIUM WIEDZY???? - ile tam bylo rzeczy dla GRACZY wlasnie. Nawet ogromny spis Czytelnikow - w ktorym sam jestem :) lezka sie w oku kreci. SS mial dla mnie najpiekniejsza oprawe graficzna na swiecie... Kurcze ta czerwona SEXOWNA okładka...ohhhh Ja SS czytalem od 01 numeru az do konca ich dni. Kupilem wszystkie KOMPENDIA WIEDZY i inne bajery... Do tego super rysunki Sledzia w gazecie... SUPER SUPERY... Redakcja tego pisma zyla dla graczy!!! Byli bezinteresowni - dlatego polegli... Zyje ze zludna nadzieja ze pewnego dnia w kiosku znow pojawi sie czerwona gazeta z zoltym napisem SS i bialo niebieskim piorunem i numerem 97 - kolejny numer..... Szkoda ze to na 99.9% jest niemozliwe... Wszystko to przez CDA - ktore nokaltowalo konkurencje.... NIGDY NIE LUBILEM CDA I INNYCH pismakow... Jedyne gazety to SS, GAMBLER ( :( ), TS (stary) - na szafie mam jeszcze wszystkie numery SS poukladane i jak mnie cos nachodzi o biore i caly wieczor przegladam je od 1 numeru do ostatniego. (placze wlasnie gdy to pisze) Ja sie wychowalem na SS...

hmmm kiedys mialem cala sciane w plakatach z gier z SS - cala sciana - chcialem jeszcze sufit zakleic tym... nie juz nie moge pisac zbyt duzo wspomnien.... Szkoda ze czytelnicy innych gazet nie sa tak wierni... tylko kupuja gazete dla kilku CD....dobra koncze . POZDRAWIAM WSZYSTKIEM SS-MANOW - Trzymajcie sie... :) SS WROCI....kiedys w innym swiecie ale WROCI!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZY PAMIĘTAM KOMPENDIUM WIEDZY?!?! HA!!! 2 KOMPENDIUM NA CAŁEJ PIERWSZEJ STRONIE MA OBRAZEK, KTÓRY NAMALOWAŁA MOJA SIOSTRA!!!

To były czasy... te wspaniałe gry, niepowtarzalne.. nie to co dziś... pamiętam jak co roku w podstawówce spędzałem dwa tygodnie wakacji we Włoszech z rodziną i zawsze na automatach była kolejna część Mortal Kombat! Każdą kolejną część widziałem zawsze o pół roku wcześniej niż pojawiła się w Polsce... mapy podziemi do EoB... heh... wspomnienia... i to wszystko na stronach SS...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

CD Action jest do pupy

SS byl calkiem fajny

ale najlepszy byl stary TOP SECRET, i to oni rzadzili :)

kopalny na prezydenta  :wink:

hehe prawidlowa postawa - dobrze gada dac moo vodki - hehe wzor do nasladowania :D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chu...j w d.u.p.e CD-głąbaction. Dziś ledwo odratowałem moją nagrywarę, po tym jak GTA1 od nich, eksplodowało mi w napędzie. Płyta rozprysła się na 42 kawałki. Na szczęście Lg wytrzymało CD-debilzm. A coś mi mówiło aby nie brać od kumpla tego Gta z CD-Action.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech, dobrze ze byl ss... teraz powaznie nie ma co czytac! Pamietam te wszystkie dzialy z ss-a ale najbardziej chyba zapamietam kgb - gdy otwieralem pismo na tych wlasnie stronach od razu pojawial mi sie usmiech - tam byl klimat nie tylko w kgb ale w calym pismie. Teraz gazety sa nastawione na ogol ludzi - a tam ''bylo dla kazdego cos milego''. Kochalem to pismo i zawsze chyba bede je pamietal

nr.01 roX;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mówić, SS :cry: był najlepszy. Pamiętam, jak zacząłem go kupować to miałem jeszcze amigę. To dzięki niemu zainteresowałem się Pecetami.

Ta gazeta nigdy nie umrze, zawsze będzie żyć w sercach jej czytelników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój pierwszy numer to czytalem z 7 razy. to bylo to pamiętam nawet gdzie go kupielm. secret rządził. jak sie przychodzilo do szkoly w dień jak sie pojawiał to o niczym innym sie nie gadalo jak o nim. wypas.

p.s.

ktoś czytal moze ten nowy top secret? kto tam pisuje- chodzi mi o sklad redakcyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Top Secret już właściwie padł. Będą teraz wydawać "ulotkę" z 4CD - czasem coś napiszą, ale to już nie będzie magazyn o grach, tylko coś z serii "Super Cena" :? Sami są sobie winni, bo kompletnie nie trafili z publicznością - dla starych wyjadaczy zbyt cukierkowa oprawa i średnie teksty, a dla młodych graczy to już nie ma nic nad CDA.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm SECRET SERVICE to było to ...... nadal ma je :))) numerek pierwszy z kwietnia 93' aż sie łezka kręci

to były recenzje z SYND!CATE i FLASHBACK :lol:

Gdzie sie podziały te gazetki SS, Gambler , Reset , bo obecnie to co wychodzi to jest straszna nędza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi