Skocz do zawartości
Niemiec

WC by Niemiec rev2.1 beta - zmien nie bedzie....

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra wiec tak 1 fotka jest samo UV no i tam z boku glowire ale on slabo swieci , faktycznie aprat powoduje przeklamanie ale nie to ze kolor inny ale jasniejszy , dalej co do UV-Dye faktycznie (nie wiem jak ) Green +WW wyszedł lekko żółtawy ale IMO to jest dalej cos ala Green nie żółty (dlem malo WW bo by wyszedł pomarańcz a tego nie chcialem) co do blue po drugie

WW tez pomaga na kolor w Blue lepiej swieci :P . Hmm dalej ktos napisale ze nie wierzy ze Chlodnica BlackICe jest taka wydajna Hmm.. jego bol mialem lublina i cos sduzego miedzinego i nawet z 80mm wiatrakiem BlackIce wsysal je nosem . Ale mniejsza oto ...co ja chcialem dalej pisac .... e... nie pamietam ale temat UV Dye wydaje mi sie wyczerpany. (jak sobie przypomne co mialem pisac to dam update :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Niemca

Mam black ice pro ale te otworki które są na wentyl nie sa dobrze wymierzone. da sie wemtyl (Noiseblocker 12cm). ale idzie z oporami. Masz taki sam problem? Lakier Ci odpryskuje? Bo mi przy zdejmowaniu węzy odleciał z końcówek:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlodniczke kupilem uzywana. wentyla jeszcze nie mocowalem, ale chyba bedzie ok. jest kilka ubytkow farby na chlodnicy, ale zawsze mozna to uzupelnic.

mialem black boxa i tez lekier zszedl przy zdejmowaniu wezy, ale to chyba normalne przy malowanej miedzi.chlodniczke kupilem uzywana. wentyla jeszcze nie mocowalem, ale chyba bedzie ok. jest kilka ubytkow farby na chlodnicy, ale zawsze mozna to uzupelnic.

mialem black boxa i tez lekier zszedl przy zdejmowaniu wezy, ale to chyba normalne przy malowanej miedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Niemca

Mam black ice pro ale te otworki które są na wentyl nie sa dobrze wymierzone. da sie wemtyl (Noiseblocker 12cm). ale idzie z oporami. Masz taki sam problem? Lakier Ci odpryskuje? Bo mi przy zdejmowaniu węzy odleciał z końcówek:(

Z kazdej niestety schodzi dosc mocno to IMO najwiekszy minus tej chlodnicy no i moze male krocce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam takie małe pytanko chłodnice BlackIce trzeba mocowac tak jak pokazane sa na zdjeciach czy mozna w kazdej pozycji ?? (nieznam sie wiec pytam... )

Niemiec moglbys zrobic dokladne zdjecia chlodniczki znaczy sie zblizenia z kazdej strony (njbardziej mi zalezy na pokazaniu jak sa ulozone rurki) i podeslac na maila (jakbys mogl oczywiscie) bo zastanawiam sie nad jej kupnem...

Co do samegochłodzenia to naprawde spoko wszystko wyszlo !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Niemiec

Czy bedziesz mial mozliwosc porownac tej swojej chlodniczki z np kadetem (recordem) ?

arthx

mam kedeciaka, ale nie wiem czy bede mial chec :P jak mnie najdzie i zorbie wreszcie shrouda to ok, ale nie bedzie to idealnie porownanie, bo kadet bedzie stal na budze ze shroudem a BIP bedze w budzie na dole.

madmax57 => mozesz ja zamontowac jak chcesz ;] napisz dokladnie jakie fotki chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i obiecane fotki Weelanda:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

jakosc polerowania jest juz zdecydowanie lepsza. bloczek blyszczy sie jaj psie jajca, jest rowniutki i nie ma ani jednej ryski.

zeby bylo smieszniej weelanda dostalem rozlozonego i sam go skrecalem. nie jest to takie trodne, oring udalo mi sie zalozyc za pierwszym podejsciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz mam taki question. jak to podlaczyc??

najprawdopodobnij pompka bedzie zasysac wode z chlodnicy, potem z pompki na uriela z uriela jeden do atiry drugi do weelanda i polaczenie trojnikiem do chlodnicy, gdzies tam w miedzyczasie T-zlaczke do napelniania i odpowietrzania. co wy na to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob tak zeby pompa pompowala wode do chlodnicy ,a potem bloki tak jak napisales

mysle ze w tym przypadku nalezy sie zastanowic co jest wazniejsze przeplyw ,ktory chlodniczka moze niezle ograniczyc , czy rozniaca miedzy woda prosto z chlodnicy , a prosto z pompki (chyba az tak sie to pompidlo nie grzeje zeby roznica byla znaczna) ja stawiam jednak na wiekszy flow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej mi pasuje to co napisalem, bo bude mam mala i chlodnica bedzie lezala na boku czyli jeden wlot na gorze a drugi na dole. nie ma bata, zeby udalo mi sie tak wygiac waz z wylotu mj, zeby trafil do wlotu. musialbym dac kolejne kolanko :/

sadze, ze mj wody nie podgrzeje az tak bardzo, zeby byla widoczna roznica. a moze sie myle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wykonczylem mniej wiecej bude, ale spotkala mnie niemila niespodzianka, bo musialem wstrzymac skladanie WC poniewaz musze czekac na nowy top do atiry bo okazalo sie, ze mam niewymiarowego FX'a i moj top nie pasuje ;] top powinienem dostac w czwartek. moze do tego czasu bude pomaluje ;]

BTW moze chce ktos kupic top od atiry?? zdjecia w temacie. propozycje na GG, PW, mail.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj zlozylem wszystko do kupy. nie obylo sie bez kilku problemow. pierwszy to taki, ze waz nie bardzo chcial wspolpracowac z szybkozlaczkami, wiec musialem wsadzic w nie kawalek rurki miedzianej a na nia dopiero waz. drugi problem to to, ze weze strasznie sie lamia, ale to rozwiaze podobnie jak VIP zrobil. po swietach tez pojade do camozziego po weze od tych szybkozlaczek. mam tez problem z odpowietrzeniem ukladu i strasznie duzo powietrza jest w ukladzie :/

temp z czujnika epoxowego to 32st stress na CPU - 18st mniej niz na powietrzu; grafa 55-57st - 15st mniej niz na powietrzu.

fotki tylko trzy, bo beda zmiany, mimo to zapraszam do sglaszania swoich uwag.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladnie! Ale pokusa musi byc duza zeby uzywac kolanka, z nimi mozna by strasznie ukrucic uklad :D , tylko ze sa brzydkie, ciekawe czy uzywajac Tygonu lub ClearFlex, o ile by byl krutszy uklad.

Jakich wezy uzywasz ze nie chca wspolpracowac z szybkozlaczkami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed napelnianiem ukladu bierzesz jeden koniec WC w usta i zaciagasz powietrze (bez skojarzen). Drugi zatykasz palcem. Jesli jest jakas nieszczelnosc to ja uslyszysz.

fakt, moj blad, ale sprzet zyje ;]

Update do temperatur

proc wczesniej przestawil sie na 1400 :/ teraz temp z ustawnien jak w podpisie:

teraz temp w full stress 36st na cpu

32st ma na mobo czy gdzie tam epox ma ten swoj drugi czujnik

57st na grafie

temp w pokoju 23st

temp powietrza wylatujacego z Black Ice to 28st

temp wody podam jak Power By Amd odda mi termometr ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sheep => na standardowym coolerku bylo 72-75st. goraca bestia jest. nvidiowy alarm sie wlacza sie przy 135st 8O

Kubasik => pompa nie dotyka niczego ;]

uklad mi sie nie chce odpowietrzyc. polowa tego co jest w wezach to powietrze :( jak sie tego pozbede to temp jeszcze spadna. poaz tym bloki polacze szeregowo bo przez blok na NB plynie duzo wiecej wody niz przez blok na grafie

zmierzylem temp wody i wynosi ona 30st przy temp na procku 36st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm....... wyglada jakby pompa lezala na podlodze budy :D

czyzby wisiala na wezu ?? :wink:

daj trojnik do odpowietrzania tuz przed wlotem do pompy, wtedy bardzo łatwo i szybko mozna usunąc powietrze z układu , mialem raz podobnie jak ty teraz , ale zmienilem i roznica ogromna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi