Dzidzia Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Dobra wiec tak 1 fotka jest samo UV no i tam z boku glowire ale on slabo swieci , faktycznie aprat powoduje przeklamanie ale nie to ze kolor inny ale jasniejszy , dalej co do UV-Dye faktycznie (nie wiem jak ) Green +WW wyszedł lekko żółtawy ale IMO to jest dalej cos ala Green nie żółty (dlem malo WW bo by wyszedł pomarańcz a tego nie chcialem) co do blue po drugie WW tez pomaga na kolor w Blue lepiej swieci :P . Hmm dalej ktos napisale ze nie wierzy ze Chlodnica BlackICe jest taka wydajna Hmm.. jego bol mialem lublina i cos sduzego miedzinego i nawet z 80mm wiatrakiem BlackIce wsysal je nosem . Ale mniejsza oto ...co ja chcialem dalej pisac .... e... nie pamietam ale temat UV Dye wydaje mi sie wyczerpany. (jak sobie przypomne co mialem pisac to dam update :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Do Niemca Mam black ice pro ale te otworki które są na wentyl nie sa dobrze wymierzone. da sie wemtyl (Noiseblocker 12cm). ale idzie z oporami. Masz taki sam problem? Lakier Ci odpryskuje? Bo mi przy zdejmowaniu węzy odleciał z końcówek:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 chlodniczke kupilem uzywana. wentyla jeszcze nie mocowalem, ale chyba bedzie ok. jest kilka ubytkow farby na chlodnicy, ale zawsze mozna to uzupelnic. mialem black boxa i tez lekier zszedl przy zdejmowaniu wezy, ale to chyba normalne przy malowanej miedzi.chlodniczke kupilem uzywana. wentyla jeszcze nie mocowalem, ale chyba bedzie ok. jest kilka ubytkow farby na chlodnicy, ale zawsze mozna to uzupelnic. mialem black boxa i tez lekier zszedl przy zdejmowaniu wezy, ale to chyba normalne przy malowanej miedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Do Niemca Mam black ice pro ale te otworki które są na wentyl nie sa dobrze wymierzone. da sie wemtyl (Noiseblocker 12cm). ale idzie z oporami. Masz taki sam problem? Lakier Ci odpryskuje? Bo mi przy zdejmowaniu węzy odleciał z końcówek:( Z kazdej niestety schodzi dosc mocno to IMO najwiekszy minus tej chlodnicy no i moze male krocce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ja mam takie małe pytanko chłodnice BlackIce trzeba mocowac tak jak pokazane sa na zdjeciach czy mozna w kazdej pozycji ?? (nieznam sie wiec pytam... ) Niemiec moglbys zrobic dokladne zdjecia chlodniczki znaczy sie zblizenia z kazdej strony (njbardziej mi zalezy na pokazaniu jak sa ulozone rurki) i podeslac na maila (jakbys mogl oczywiscie) bo zastanawiam sie nad jej kupnem... Co do samegochłodzenia to naprawde spoko wszystko wyszlo !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 @Niemiec Czy bedziesz mial mozliwosc porownac tej swojej chlodniczki z np kadetem (recordem) ? arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 @Niemiec Czy bedziesz mial mozliwosc porownac tej swojej chlodniczki z np kadetem (recordem) ? arthx mam kedeciaka, ale nie wiem czy bede mial chec :P jak mnie najdzie i zorbie wreszcie shrouda to ok, ale nie bedzie to idealnie porownanie, bo kadet bedzie stal na budze ze shroudem a BIP bedze w budzie na dole. madmax57 => mozesz ja zamontowac jak chcesz ;] napisz dokladnie jakie fotki chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 15 minut temu przyjechal do mnie Weeland i dioda UV do Uriela :D Wykonanie jak zawsze w przypadku CFD jest pierwszorzedne. Fotki dam wieczorkiem, bo braciszek zabral cyfraka do szkoly a pozniej ide na mecz PZU AZS - skra belchatow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 nie wiem jak ja bym miał wszyskie czesci to bym nie wtrzymał pierszego dnia bym to musiał wsyzsko posqadać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 nie wiem jak ja bym miał wszyskie czesci to bym nie wtrzymał pierszego dnia bym to musiał wsyzsko posqadaćja mam podobnie , jakas nowa czesc przyjezdza to od razu ją montuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 bardzo bym chcial to poskladac, ale jak nie mam czasu to nic nie zrobie. dodatkowo we wtorek mam dwa kolosy :/ ale mam nadzieje, ze jutro uda mi sie to poskladac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 no i obiecane fotki Weelanda: jakosc polerowania jest juz zdecydowanie lepsza. bloczek blyszczy sie jaj psie jajca, jest rowniutki i nie ma ani jednej ryski. zeby bylo smieszniej weelanda dostalem rozlozonego i sam go skrecalem. nie jest to takie trodne, oring udalo mi sie zalozyc za pierwszym podejsciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 omg pikne poprostu pikne... kiedy montowanko?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 teraz mam taki question. jak to podlaczyc?? najprawdopodobnij pompka bedzie zasysac wode z chlodnicy, potem z pompki na uriela z uriela jeden do atiry drugi do weelanda i polaczenie trojnikiem do chlodnicy, gdzies tam w miedzyczasie T-zlaczke do napelniania i odpowietrzania. co wy na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 zrob tak zeby pompa pompowala wode do chlodnicy ,a potem bloki tak jak napisales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 zrob tak zeby pompa pompowala wode do chlodnicy ,a potem bloki tak jak napisales mysle ze w tym przypadku nalezy sie zastanowic co jest wazniejsze przeplyw ,ktory chlodniczka moze niezle ograniczyc , czy rozniaca miedzy woda prosto z chlodnicy , a prosto z pompki (chyba az tak sie to pompidlo nie grzeje zeby roznica byla znaczna) ja stawiam jednak na wiekszy flow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 najbardziej mi pasuje to co napisalem, bo bude mam mala i chlodnica bedzie lezala na boku czyli jeden wlot na gorze a drugi na dole. nie ma bata, zeby udalo mi sie tak wygiac waz z wylotu mj, zeby trafil do wlotu. musialbym dac kolejne kolanko :/ sadze, ze mj wody nie podgrzeje az tak bardzo, zeby byla widoczna roznica. a moze sie myle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 mozesz sprobowac roznych konfiguracji i zobaczysz jakie sa roznice w water flow i temperaturach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 fotki po pocieciu budy. dzisiaj nie bylo wykanczane, zeby sasiedzi nerwicy nie dostalo ;] fotki po 0.5mb. buda to zwykle midi od codegena ;] www.oc-progz.prv.pl/fotko/1.jpg www.oc-progz.prv.pl/fotko/2.jpg www.oc-progz.prv.pl/fotko/3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 haha ale ta ostatnia fota to naprawde bardzo znajomo mi wyglada haha :) tylko u mnie chwilowo zasilacz na parapecie jest a plyta nie na pudelku ale na ksiazce od biologi :P i reczniku haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 wykonczylem mniej wiecej bude, ale spotkala mnie niemila niespodzianka, bo musialem wstrzymac skladanie WC poniewaz musze czekac na nowy top do atiry bo okazalo sie, ze mam niewymiarowego FX'a i moj top nie pasuje ;] top powinienem dostac w czwartek. moze do tego czasu bude pomaluje ;] BTW moze chce ktos kupic top od atiry?? zdjecia w temacie. propozycje na GG, PW, mail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 wczoraj zlozylem wszystko do kupy. nie obylo sie bez kilku problemow. pierwszy to taki, ze waz nie bardzo chcial wspolpracowac z szybkozlaczkami, wiec musialem wsadzic w nie kawalek rurki miedzianej a na nia dopiero waz. drugi problem to to, ze weze strasznie sie lamia, ale to rozwiaze podobnie jak VIP zrobil. po swietach tez pojade do camozziego po weze od tych szybkozlaczek. mam tez problem z odpowietrzeniem ukladu i strasznie duzo powietrza jest w ukladzie :/ temp z czujnika epoxowego to 32st stress na CPU - 18st mniej niz na powietrzu; grafa 55-57st - 15st mniej niz na powietrzu. fotki tylko trzy, bo beda zmiany, mimo to zapraszam do sglaszania swoich uwag. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Ladnie! Ale pokusa musi byc duza zeby uzywac kolanka, z nimi mozna by strasznie ukrucic uklad :D , tylko ze sa brzydkie, ciekawe czy uzywajac Tygonu lub ClearFlex, o ile by byl krutszy uklad. Jakich wezy uzywasz ze nie chca wspolpracowac z szybkozlaczkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 waz jest to 10/13 i nei wchodzi za oring jak sie przekonalem w czasie napelniania ukladu (epox, winfast i lan mokre :) ). kolanka beda bo nie podoba mi sie taka ilosc wezy. poszlo ich rowne 2m :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Przed napelnianiem ukladu bierzesz jeden koniec WC w usta i zaciagasz powietrze (bez skojarzen). Drugi zatykasz palcem. Jesli jest jakas nieszczelnosc to ja uslyszysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Przed napelnianiem ukladu bierzesz jeden koniec WC w usta i zaciagasz powietrze (bez skojarzen). Drugi zatykasz palcem. Jesli jest jakas nieszczelnosc to ja uslyszysz.fakt, moj blad, ale sprzet zyje ;] Update do temperatur proc wczesniej przestawil sie na 1400 :/ teraz temp z ustawnien jak w podpisie: teraz temp w full stress 36st na cpu 32st ma na mobo czy gdzie tam epox ma ten swoj drugi czujnik 57st na grafie temp w pokoju 23st temp powietrza wylatujacego z Black Ice to 28st temp wody podam jak Power By Amd odda mi termometr ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 wez sie za mocowanie pompy :D oprocz tych dlugich wezy ktore jak napisales będa zasątpione kolankami to spoko :D super komponenty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 57C na grafie? nie za duzo? Ogólnie spoxik tylko te węże, a raczej ich długość, ale to jak mówiłeś zostanie naprawione. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Sheep => na standardowym coolerku bylo 72-75st. goraca bestia jest. nvidiowy alarm sie wlacza sie przy 135st 8O Kubasik => pompa nie dotyka niczego ;] uklad mi sie nie chce odpowietrzyc. polowa tego co jest w wezach to powietrze :( jak sie tego pozbede to temp jeszcze spadna. poaz tym bloki polacze szeregowo bo przez blok na NB plynie duzo wiecej wody niz przez blok na grafie zmierzylem temp wody i wynosi ona 30st przy temp na procku 36st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 hmmmm....... wyglada jakby pompa lezala na podlodze budy :D czyzby wisiala na wezu ?? :wink: daj trojnik do odpowietrzania tuz przed wlotem do pompy, wtedy bardzo łatwo i szybko mozna usunąc powietrze z układu , mialem raz podobnie jak ty teraz , ale zmienilem i roznica ogromna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...