wilczek Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Mam karte jak w podpisie (nie podkręconą) i gdy po jakiejś godzince normalnej pracy w win (net, Word) (nie grach) rozkręciłem kompa i dotknołem radiatora od grafiki był bardzo ale to bardzo gorący :cry: moge nawet powiedzieć że bardziej niż ten na cpu wentyl się kręci ale w obudowie jest troszke mały obieg powietrza :cry: czy to normalne aby grafa się tak nagrzewała ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 To nie jest normalne, mam taka sama karte i po dotnieciu radiatora jest zimny tylko, ze ja mam otwarta obudowe i zmieniony cooler na taki od durona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Mam karte jak w podpisie (nie podkręconą) i gdy po jakiejś godzince normalnej pracy w win (net, Word) (nie grach) rozkręciłem kompa i dotknołem radiatora od grafiki był bardzo ale to bardzo gorący :cry: moge nawet powiedzieć że bardziej niż ten na cpu wentyl się kręci ale w obudowie jest troszke mały obieg powietrza :cry: czy to normalne aby grafa się tak nagrzewała ? U qmpla bez problemu (cały czas!!!!!!) chodzi na 200/200 z oryginalnym coolerem i nawet za bardzo ciepła nie jest :) Przy zamkniętej kaście i bez poprawianego obiegu - cooler na cpu i na gpu i nic więcej Aha różnica jest tylko taka, że on ma na SDR`ach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Ale to jest GeForce 1 DDR a one mają to do siebie, że się mocno grzeją. Mój CLAP (o/c 145/355) też jest gorący, nawet jak nie gram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 U qmpla bez problemu (cały czas!!!!!!) chodzi na 200/200 z oryginalnym coolerem i nawet za bardzo ciepła nie jest Przy zamkniętej kaście i bez poprawianego obiegu - cooler na cpu i na gpu i nic więcej Aha różnica jest tylko taka, że on ma na SDR`ach. to chyba nie CLAP!!! może mx !! wymień cooler np. na TTC-MV1AB (jaki taki wstawiłem do mojego CLAPa) i jest chłodniutki. Jak uważasz że masz gorący radiator to dotknij po drugiej strobie dokładnie nad GPU (od góry) :lol: Wtedy poczujesz ciepło!! JA ja pogram np. w GTA III to radiatorek jest chłodny a u góry to "skóra na palcach mi się smędzi" :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Jesli sie nie wiesza to jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 grafa owszem nagrzewa sie ale jak masz radioror i wiatrak to powinna byc tem max od 30 do 45 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Mam karte jak w podpisie (nie podkręconą) i gdy po jakiejś godzince normalnej pracy w win (net, Word) (nie grach) rozkręciłem kompa i dotknołem radiatora od grafiki był bardzo ale to bardzo gorący :cry: moge nawet powiedzieć że bardziej niż ten na cpu wentyl się kręci ale w obudowie jest troszke mały obieg powietrza :cry: czy to normalne aby grafa się tak nagrzewała ? u zanjomego to gForce tak sie nagrzewa ze plaba z po drogiej stronie karyt sie troszku przyplailia, no znaczy sie nabrala kolorow brazy ale karata chodzi dalej i niema z nia problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Mam karte jak w podpisie (nie podkręconą) i gdy po jakiejś godzince normalnej pracy w win (net, Word) (nie grach) rozkręciłem kompa i dotknołem radiatora od grafiki był bardzo ale to bardzo gorący :cry: moge nawet powiedzieć że bardziej niż ten na cpu wentyl się kręci ale w obudowie jest troszke mały obieg powietrza :cry: czy to normalne aby grafa się tak nagrzewała ? Taka sytuacja jest możliwa. Sma się z czymś takim spotkałem. Po prostu wentyl z proca wiał w doł prosto na grafę dość silnie i w tym miejscu (pod zasilaczem) zbierało się ciepłe powietrze. Ponadto brak przepływu powietrza w obudowie jeszcze nasilał ten proces. A jeszcze dodam że na karcie radiator to może i był znośny ale wiatrak to jakieś 30x30 (tak na oko) więc chłodziło to marnie... Wg winfoxa rdzeń miewał ponad 50 stopni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 U qmpla bez problemu (cały czas!!!!!!) chodzi na 200/200 z oryginalnym coolerem i nawet za bardzo ciepła nie jest Przy zamkniętej kaście i bez poprawianego obiegu - cooler na cpu i na gpu i nic więcej Aha różnica jest tylko taka, że on ma na SDR`ach. to chyba nie CLAP!!! może mx !! wymień cooler np. na TTC-MV1AB (jaki taki wstawiłem do mojego CLAPa) i jest chłodniutki. Jak uważasz że masz gorący radiator to dotknij po drugiej strobie dokładnie nad GPU (od góry) :lol: Wtedy poczujesz ciepło!! JA ja pogram np. w GTA III to radiatorek jest chłodny a u góry to "skóra na palcach mi się smędzi" :lol: :lol: To jest napewno Winfast GeForce 256 SDR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I bankowo chodzi nonstop na 200/200 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I qmpel jeszcze się upiera że cienko mu chodzi - bo powinna iśc na 220/210 :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REPTILE[333] Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 tez mam gf256ddr tyle ze creativa 120/286@154/355 i ramy sa gorące jak cholera od zawsze i jakoś nic się nie dzieje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 do //yogi186// GF 256 @ 220/ 210 8O 8O a teraz chodzi na 200/200 az mi się wierzyć nie chcę ten GPU tak sie grzeje że szok. u mnie nawet na standardowych MHz, góra grafy w miejscu gpu tak się nagrzewa że doslownie poparzyć się możńa.. pamięci to tak mogą chodzić, ale GPU?? Może to jakaś podróba , którą sprzedawali jako GF 256 a po prostu to MX?? Po prostu jestem w szoku.... Jak długo ta karta dział na takich ustwieniach 200/200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 @ 200mhz rdzen??????????????? boze, ja z 2x 120W peltierami puszczalem na 200 i mialem male artefakty (kilka kropek) a jemu z jakims <span style="color:red;">[ciach!]</span>owym radiatorem, majac ponad 60C dziala??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja za parę dni biorę się za kolegi CLAP'a... Zobaczymy co się da z niego wycisnąć. Narazie jest niepodręcony - jutro sprawdzę jaką temp. mają pamięci i radiator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 do //yogi186// GF 256 @ 220/ 210 8O 8O a teraz chodzi na 200/200 az mi się wierzyć nie chcę ten GPU tak sie grzeje że szok. u mnie nawet na standardowych MHz, góra grafy w miejscu gpu tak się nagrzewa że doslownie poparzyć się możńa.. pamięci to tak mogą chodzić, ale GPU?? Może to jakaś podróba , którą sprzedawali jako GF 256 a po prostu to MX?? Po prostu jestem w szoku.... Jak długo ta karta dział na takich ustwieniach 200/200 No qrwa widziełem w windzie że jest to Winfast GF 256 SDR, a ustawieniach było 200/200 !!!!!!!!!!! Może to jakiś wałek <span style="color:red;">[ciach!]</span>y - może to rzeczywiście MX ?!?!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 U mnie nawet na standardowych MHz, góra grafy w miejscu gpu tak się nagrzewa że doslownie poparzyć się możńa.. pamięci to tak mogą chodzić, ale GPU Ja mam Gf4Ti4200 i GPU pocisnalem do 310Mhz czyli o 60 wiecej (takiego taktowania to nawet Gf4 ti 4600 nie ma ;D ;D ;D ) No i od góry mam taki hyc, że mi mało łapa nie odpadła :D Ale MeHowek odnalazł dawno zaginiony wiatrak z celka333 i go tam sobie położyłem i nawiewa... nawiewa... nawiewa... i wszystko jest ok. Poza tym polecam przesmarowac ten rdzen. Sciagnalem sobie z mojego GF radiator i patrze a tam jakas papka (od pasty odrozniala to konsystencja) - takiego gowna moje oczy jeszcze nie widzialy. Wzialem srebrna paste z Titana przesmarowałem (tylko nie wiem, czy nie za dużo ;) ;) ;) ) Ale chyba nie... dałem tyle, że nie było widać napisów na GPU. No i teraz dobrze chodzi... więc tobie polecam daj sobie wiatrak od góry (Ja mam nawet tam miejsce na wiatrak, tak zeby go wsadzic). Aha a jeszcze pytanie, czy jakbym od gory dal Radiator, to cos sie moze spieprzyc??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuker Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Aha a jeszcze pytanie, czy jakbym od gory dal Radiator, to cos sie moze spieprzyc??? Jak radiator nie zrobi zwarcia to powinno być wszystko ok. Polecem zobaczyć czy pod ewentualnym radiatorem nie ma żadnych punktów lutowniczych lub innych elementów smd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...