querke Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Witam Mam windows xp+sp1 i dysk wdc 40GB. Partycje mam 2 stwoarzone w fdisk. Po ponownym uruchomieniu PC za kazdym razem wlacza sie scandisk dla dysku D: . I nie wiem dlaczego ... podczas skanowania odbywaja sie 3 procesy a nastepnie ...scan disk sie wyalcza i leci normalny win... HELP.. dlaczego tak sie dzieje... moze wiecie. Mam nadzieje ze wiecie. i Ze mi pomozecie. Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 jaki masz system plikow na D??? w tytule wynika ze NTFS, ale raczej nie...pewnie masz NTFS na C , a na D masz FAT32 i dlatego ci skanuje...dlaczego po kazdym wlaczeniu kompa sie skanuje??? tego nie wiem...ale jest recepta na to...przerob system plikow na D na NTFS i nic ci sie nie bedzie nigdy skanowalo na poczatku (nawet jesli dasz twardy restart) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
querke Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 hmm... co ro systemu plikow.. to na 100% mam C=fat32 a d=NTFS wiec to cyba sie nie uda.. ale dzieki... no wiec czekam na nastepne porady. Nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 hmm to juz wogole cie nie rozumiem .... po co na D ntfs skoro na C masz fat 32 .....zdecyduj sie na jeden system plikow .... albo fat albo ntfs .....ja mam 2xntfs i zadnych problemow ..... fat32 jest szybszy ael bardziej zawodny ..... pozatym nie odczowam roznicy w szybkosci dysku ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Witam Mam windows xp+sp1 i dysk wdc 40GB. Partycje mam 2 stwoarzone w fdisk. Po ponownym uruchomieniu PC za kazdym razem wlacza sie scandisk dla dysku D: . I nie wiem dlaczego ... podczas skanowania odbywaja sie 3 procesy a nastepnie ...scan disk sie wyalcza i leci normalny win... HELP.. dlaczego tak sie dzieje... moze wiecie. Mam nadzieje ze wiecie. i Ze mi pomozecie. Dzieki i pozdrawiam. Pisalem o podobnym problemie na innym forum. http://twojepc.pl/b.php?id=67184 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...