Skocz do zawartości
Dempsey

Wymiana Box-owego wentyla na Bartonie 250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Sprawa taka jak w temacie. Ten BOX-owy wentyl chodzi za głośno. I mam problem, na jaki sie zdecydować. Idealnym rozwiązaniem byłby wentyl który przynajmniej utrzymał by mi dotychczasowe temperatury a mianowicie 47 stopni, 54 w stresie a przy tym ciszej chodził. Ten Box-owy szumi z szybkością 3750 rpm i przez to jest dość słyszalny. Myślałem nad Spire WhisperRock IV za 48 zł.. czy on by spełniał moje wymagania, może ktoś ma doświadczenie bo wymieniał. Interesują mnie wentyle tak do 70 zł. Z góry dzięki za wszelkie porady i sugestie.

Pozdrawiam życząc miłego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

never ten wentyaltor rock IV!!!! mialem go i to byl najwiekszy błąd lepszy jest juz spire micro flow II i tańszy! ale juz terz ejzdze na zalmanie 7000AlCU oem bo box 50 zł droższy , a ten kolo 100 zł a sie opłaca,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

never ten wentyaltor rock IV!!!! mialem go i to byl najwiekszy błąd lepszy jest juz spire micro flow II i tańszy!

A ja uzywam Whisper Rocka IV i jestem zadowolony. Moj podkrecony duron w iddle ma ok. 40 stopni a w stresie do 45--46. Mam co prawda mam niezly przewiem w budzie, ale uwazam, ze coolerek jest na prawde spox.

Oczywiscie jak masz $$$ to kupuj Zalamana 7000 Al-Cu OEM (od 99 zeta). Ale jesli nie wyciskasz z Bartona siodmych potow i mozesz wydac max 50 zl to polecam Whispera, ktory dodatkowo jest dosc cichy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

never ten wentyaltor rock IV!!!! mialem go i to byl najwiekszy błąd lepszy jest juz spire micro flow II i tańszy! ale juz terz ejzdze na zalmanie 7000AlCU oem bo box 50 zł droższy , a ten kolo 100 zł a sie opłaca,

einar zwracaj uwagę do kogo piszesz maile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi