PICIA Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Mam potezny problem z grafą gf4 ti4800se niewiem czy problemem jest układ via kt600 czy winic mam wcałosci msi za wydany badziew.Problem wygląda następująco gdy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa oczywiscie po dłuzszym postoju na ekranie mam jeden wielki meksyk białe literki,cyferki prawie jak w matrixe czasami robią się zielone pasy.W momęcie kiedy ma sie ładowac pulpit wyłancza sie monitor i to by było tyle.Za drugim podejsciem jest juz wszystko ok.Zauwazylem jedną istotną żecz ze dzieje sie tak kiedy karta jest zimna po parogodzinnym postoju dostanie troche ciepełka i jest ok. Co to moze byc za czar??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 :arrow: zasilacz może być za słaby albo kiespki :arrow: karta ma kiepskie chłodzenie - pamięci na karcie mogą się przegrzewać :arrow: walnięte pamięci na karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PICIA Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 DZIEKI ZA SZYBKĄ REAKCJE .NIESTETY WSZYSTKIE WYMIENIONE RZECZY KTURE MOGĄ BYC PRZYCZYNĄ BĘDĄ PUDŁEM PONIEWAZ SPRAWDZAŁEM KARTE NA PARU KONFIGACH I TAM BYŁO OK SPRAWDZAŁEM NA GIGABYTE KT400 RESZTA PODZESPOŁÓW TAKA SAMA CZYLI XP2,5 ,HDD 80WD-JB,RAMY 512 KINGSTONY NA KOSCIACH INFEON,ITP. WKAZDYM RAZIE RÓŻNICĄ BYŁA TYLKO PŁYTA GŁ. I NA TYM GIGABYCIE JAK I NA ASUSIE NF,MSI KT400 WSZYSTKO BYŁO OK ZASIŁKI TEZ BYŁY ZMIENIANE TYLKO TEN ZAFAJDANY MSI KT600 ROBI SCHODY A TAK PRZY OKAZJI TO ZNAJOMEGO ATI 9800 HERKA ZA KTUREGO DAŁ 1500 ZŁ TEZ CUDUJE NA TEJ PŁYCIE I ON MA TEZ DUŻY PROBLEM JA AKTUALNIE ZMIENIŁEM NA ATI 9500 MODOWALNĄ I NA TEJ SAMEJ PŁYCIE JEST TERAZ OK CZYLI WNIOSEK TAKI ZE ALBO MSI ALBO VIA DAJE CIAŁA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Robiłeś upgrade BIOS'u :?: Pokombinuj trochę z ustawieniami dotyczącymi AGP w BIOS, np. Side Band Adressing Fast Write AGP 4x, 8x itd. Tylko nie zmieniaj napięcia AGP, a w każdym razie rób to ostrożnie. Ktoś kiedyś miał już przypadek z grafiką z takimi efektami jak opisywałeś. Tylko nie mogę sobie przypomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 wylacz odrazu "fastwrite" mialem ten sam problem z r9700 wylaczenie pomoglo chodzi stabinie jak skala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...