Skocz do zawartości
cezar.I

Problem z 98 jako drugi system

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry mam problem z win 98 chciałem go wgrać jako drugi system pierwszy to win XP na dysku C win 98 wgrałem na dysk D instalacja ok chodzą oba problem zaczyna się gdy chciałem w 98 zainstalować sterowniki do karty graficznej bo oczywiście są podstawowe VGA gdy chcę wgrać swoje z oryginalnej płyty to wyskakuje komunikat że to urządzenie nie będzie poprawnie działać i jak wgrałem na chama to faktycznie nie działa wgrałem detonatory pod 98 to przy instalce wyskakuje komunikat że nie ma urządzeń NVIDY ?:??? i tu zdurniałem mam GForce TI 440 karta za nowa do win 98 bez sensu przecież na płycie mam oryginalne oprogramowanie do win 98 co ma zrobić ????.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym problem że stery sobie ściągnełem różne ale żadne nie wchodzą ( brak urządzenia nvida) a kolejność może i to jest to ale system xp chodzi bez zarzutu a 98 chodzi w VGA 16 kolorów i też bez problemów(chyba bo innych sterowników nie dogrywałem po tym jak od grafy mi nie weszły )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym problem że stery sobie ściągnełem różne ale żadne nie wchodzą ( brak urządzenia nvida) a kolejność może i to jest to ale system xp chodzi bez zarzutu a 98 chodzi w VGA 16 kolorów i też bez problemów(chyba bo innych sterowników nie dogrywałem po tym jak od grafy mi nie weszły )

z tego co pamietam to moze musisz w biosie pprzypisac przerwanie dla agp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi