SuChyY Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 następny :lol: Berkut: ogladales Kill Bill ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Autentycznie zaczne banowac jak bede znowu slyszal o tych zaslonach .... Jkabym mial caly pokoj w glych [gluteus maximus]ch to tez byscie tylko te zaslony widzieli ? ? ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Tak ogladalem :lol: Ale wole samuraja jack'a :mrgreen: Ale najlepsze jest to: To jest filmik pokazujacy mnie jak sie wsciekam na cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Tak ogladalem :lol: Ale wole samuraja jack'a :mrgreen: Ale najlepsze jest to: [filmik...] To jest filmik pokazujacy mnie jak sie wsciekam na cos heheh nie chcial bym sie znalesc wtedy w poblizu Ciebie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 yyy berkut... nie mozesz z ta katanka chodzic :> ostrze musi miec tam zdaje sie ponad 1 mm w najcienszym pukcie, zeby bylo legalne :> (od chyba 30 cm dlugosci) cos takiego w kazdym razie katana jest nielegalna :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Hmmm.... no to zrobie ostatnie 30cm ostre, restza bedzie raczka :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 ale sie ktos narobil przy tej animacji... super ps. nie mogłem się powstrzymać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 bardzo mnie właśnie to wykończenie interesuje.. bo zastanawiam sie nad czymś takim: http://allegro.pl/show_item.php?item=22616490 jako że kowalstwo nie jest moją najmocniejszą stroną ;) tylko że toto krótsze jest od tej Twojej :twisted: a katana póltoraręczna to by było coś !! :D miał ktoś z was stycznośc z czymś takim ? chciałbym wykończyć na przykłąd tak jak ten czarny z killbilla.. ten bez tego draństwa poprzecznego.. tez nie wiem jak to sie nazywa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Nie jestem specjalista wiec nie bede sie madzrzyl ALE: wiekszosc z tych mieczy co sprzedaja na allegro to sa zrobione z nedznej blachy innymi slowy nadaja sie tylko do 2 rzeczy: -ladnie wygladac -pobawic sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 SuChyY -> fotka calkiem nice :) berkut -> ile ta Katana wazy?? imho idac z tym przez miasto wygladal bys "jak szlachcic z szlabla u boku" :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 no właśnie to jest ten sęk że nie moge tego zobaczyć przed kupnem.. a może ktos z wawski by sie jakoś zobaczył z kolesiem ? =) a co Ty chcesz robić swoim mieczem ? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 nie wiem, na oko 2-3kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Eeee... myślałem, że to będzie prawdziwa katana (kuta, wielowarstwowa), a nie tylko obróbka kawałaka metalu ;) - ale i tak wymiata :D Nie tak dawno na Allegro poszła całkiem niezła katanka za 4k;] A propos - zna ktoś może linka, na którym możnaby zamówić katane z Japonii? Nie, zeby mnie było na to stać, ale chętnie bym sobie pooglądał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Eeee... myślałem, że to będzie prawdziwa katana (kuta, wielowarstwowa), a nie tylko obróbka kawałaka metalu ;) - ale i tak wymiata :D Nie tak dawno na Allegro poszła całkiem niezła katanka za 4k;] A propos - zna ktoś może linka, na którym możnaby zamówić katane z Japonii? Nie, zeby mnie było na to stać, ale chętnie bym sobie pooglądał :Deheheh lol jaka cenzura :lol: kuta = k.u.t.a :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Co do chodzenia z tym po ulicy to nie polecam. Ludzie się dziwnie patrzą :) a pozatym to mało poręczne ;). U nas w Gliwicach jest jakieś bractwo, chodzą tak czasem po mieście a nawet jeżdżą na rowerach z mieczami na plecach i jeszcze nikt się nie doczepił :) Nie lepiej zrobić sobie wakizashi? Poręczniejsze a tak samo ładne :) A w ogóle to polecam http://www.inkluz.pl/inkluz36/wisnia2.html - fajny artykulik:) berkut - pamiętaj żeby pochwę zrobić z drewna magnolii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 e.. poczytałem sobie o tym kolesiu z allegro i faktycznie lipa.. no to chyba zostaje mi Twoja metoda Bekrut ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Nie znam się na tym, ale katany przeważnie mieli azjaci, którzy są mniejsi niż europejczycy itp., czy to właśnie nie dlatego ich miecze miały długość 90 cm bo były dopasowane do ich wzrostu?? Jeżeli się nie myle, to lepiej byś berkut zrobił dostosowując katane do swojego wzrostu, bo wydaje mi się że masz więcej niż typoty "165 cm" azjata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Katany, kolczugi, bractwa mieczowe. Ale to podobno ja jestem pieprznięty :> Co by nie mówić - zacne, zacne. Korzystaj, póki ci żona nie zabrania, potem to nawet kolejki elektrycznej nie będzie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 tak btw...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 sweeeet :D mamo ja chce takiego na wielkanoc !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 bruce z ciebie to musi być naprawde dobry 'szermierz', bo do tej pory jestes w 1 kawałku :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Nie znam się na tym, ale katany przeważnie mieli azjaci, którzy są mniejsi niż europejczycy itp., czy to właśnie nie dlatego ich miecze miały długość 90 cm bo były dopasowane do ich wzrostu?? No nie całkiem:) Daikatana np. (ach ta gra ;)) mogła mieś ponad 2 metry długości - taki bojowy mieczyk ;) BTW - był ktoś kiedyś na zamku w Malborku? Jest tam wystawa białej broni historycznej i miecze ponad 2 metry długości to normalka. Swoją drogą fajnie musiał wyglądać gość który czymś takim wywijał, bo trochę to musi ważyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Bruce: toz to miejsce z Gangow Nowego Osiedla :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 yyyy?? what?? LiZzArD-mialem ostatnio w domu miecz 1.7 metra :> ciezki jak cholera, ale i kumpel ktory nim wywija maly nie jest :> aczkolwiek meicz fajny :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 bruce masz jeszcze jakies fotki w tym stylu ?? :D cholernie pasjonuja mnie miecze i z chcecia troszke wiecej takich fotek bym pogladal :) btw super wygladacie w tych czarnych plaszczach i z mieczykami ]:-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 mnie tam we szystkim do twarzy ;) a co do meiczy..... to ten miecz kumpla.... moj to ten oparty po skosie.... :> jest roznica :> dobra...styknie bo mnie zlinczuja :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Bruce - ty je sam robisz czy kupujesz ? Dzisiaj pomierzylem te moja, ma 1m dlugosci, 75cm ostrze Ostrze skroce o 10cm, raczke o ok. 5-7cm bedzie znacznie lzejsza i zniknie ten efekt za duzego "garba" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 yyy stary..... miecz sie kupuje...... to juz trzbea kuc, a dodatkowo wypadaloby zacharatowac (dobrze napisalem?? :> ) np jak ja ci wykuje sotrze w domu..... tfu...sorry w mieszkaniu.... :> jak ja ci wykuje jelec, glowice?? :> do tego juz trzeba byc kowalem:> totez takie rzeczy kupuje sie u kowala :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 a jakies sa takie orientacyjne ceny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 "Urlich von Jungingen daje wam te dwa nagie miecze" :lol: Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :D I dołączam się do postu wilczka o ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...