Skocz do zawartości
Adios03

CZY TO MOZLIWE???Barton 2500...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bartona 2500,wszystko jak w opisie oprocz tego ze mam nowa zasilke Chieftec360DF.Gdy podkrecam do 180Mhz wszystko gra, ale gdy juz ustawie w biosie 185Mhz na standardowym napieciu,windows sie nawet nie uruchomi???Temperaturka w okolicach 50C. Jak zaczolem podnosic napiecie 1.65V do 1.7V nic nie dalo. Podnioslem nawet napiecie pamiatek z 2.5V do 2.6V tez nic. Do jakiej bezpiecznej granicy mozna podniesc napiecie procka :?: Czy to wina napiecia???help i dżeks...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Goscie maja 1,9 i nawet wiecej i chodzi. Trzeba sprawdzać temp procka, zasilacz masz spoko. Każdy egzemplarz proca się różni jedne potrzeboją wiekszego inne mniejszego napiecia. U mojego kumpla bartek 2500+ chodzi na 3200+ na 1,85V. I ja mam takie pytanie: od czego w najwiekszym stopniu zależy zywotnosc proca :?: Od temp, a jeżeli sie na 3200+ na wysokim napieciu utrzyma temp w granicach okolo 50 i wiecej troche to ile pożyje :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze, jezeli ten asus nie jest v2.0 (oficjalnie nie wspomagane FSB200), to raczej wyzej nie podskaczysz... mialem kiedys te plyte (1.4, czy jakos tak) i max to bylo 190FSB, ani kroku dalej).

po drugie, moze pamieci ciebie powstrzymuja... DDR333, czyli 166FSB w sync...

poza tym, ta temperatura jest deko za wysoka na taki lekki OC... postaraj sie o lepszy cooler dla procesora.

a co do napiec, to pamieci mozesz ciagnac na max co masz w BIOS spokojnie. z kolei napiecie procesora - zalezy od temperatury - ale z dobrym chlodzeniem to i 2v nie zaszkodzi... ale to juz nie dla kazdego zabawa...

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze masz malo podkrecalna serie ? Ja np. mialem 2200Xp (R.I.P) ktory wstal nawet przy 2110Mhz Pochodzil tak miesiac i umarl teraz mam drugiego i juz przy 2Ghz zaczyna sie ze mna klocic . Nie z kazdego Bartona zrobisz 3200+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to wygląda, że z czasem jak się proc nagrzeje czy coś to idzie na niższym napięciu niż potrzebował wcześniej :) . Na moim palomino idzie nawet poniżej nominalnego. I mój kumpel też widzi różnice na swoim bartku. Czyli jak proc pochodzi na wyższym V, będzie coś liczył (wygrzewał się), to da rady później na niższym chodzić :?: A Hot CPU Tester ze swoim wygrzewaniem w tym pomaga :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to wygląda, że z czasem jak się proc nagrzeje czy coś to idzie na niższym napięciu niż potrzebował wcześniej :) . Na moim palomino idzie nawet poniżej nominalnego. I mój kumpel też widzi różnice na swoim bartku. Czyli jak proc pochodzi na wyższym V, będzie coś liczył (wygrzewał się), to da rady później na niższym chodzić :?: A Hot CPU Tester ze swoim wygrzewaniem w tym pomaga :?:

zapraszam TUTAJ

Pomaga - należy zwiększyć napięcie i maksymalnie obciążyć procesor tak, aby jak największa część jądra pracowała... Oczywiście taki burn-in nie odbywa się bez szkody dla procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam asus a7n8x rev.2.0 bartona 2500+ i konczy mi sie na 180 fsb seria proca to aqxea 0403 .temp.w normie ok 45 *c pamiatki kingston ddr400 zasilka huntkey 400 .poradzcie mi co to moze byc .a dodam ze sprawdzalem juz na róznych pamiatkach i to samo, timingi wykorzystalem pelen wachlarz napiecia na procu i na pamiatkach byly juz na max na co pozwala ten asus (vdimm 2,8 vcore 1,85)nie wiem co robic moze jakies pomysly.dzieki z kazda rade napewno wprowadze ja w zycie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...