Vadeer Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 widze ze Hipo Was lyknal...czy ja zle pisze? nie nas lyknal tylko od ponad tygodnia idziemy tak leb w leb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 widze ze Hipo Was lyknal...czy ja zle pisze? nie nas lyknal tylko od ponad tygodnia idziemy tak leb w leb...wiem... napisalem zebys wiedzial ze sa ludzie zaangazowani w SETI... hmm... macie duzo wyzsza srednia ale was wyprzedzili... niezle ;p :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 spoko własnie ozmawiałem z kumplem i jutro ide wrzucić mu na dysk seti ma c2000, zobaczymy jak bedzie lliczyło... :gitara2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 widze ze Hipo Was lyknal...czy ja zle pisze? nie nas lyknal tylko od ponad tygodnia idziemy tak leb w leb...wiem... napisalem zebys wiedzial ze sa ludzie zaangazowani w SETI... hmm... macie duzo wyzsza srednia ale was wyprzedzili... niezle ;p :wink: to raczej mysmy ich dogonili a oni nas chwilowo przegonili o 1WUs. ale u mnie juz gotowe 3 jednostki... a tak btw. jeden z moich liczacych odpadl na chwile bo nie ma neta a to 3-4 jednostki dziennie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 btw. jeden z moich liczacych odpadl na chwile bo nie ma neta a to 3-4 jednostki dziennie...ja na takie wypadki mam w cache 50 WU 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Jak dla mnie full wypas sa statsy i w zupelnosci wystarcza :-)No to musze Cie zmartwic, bo to nie jest moje ostatnie zdanie ;) Niestety w tym semestrze mam tyle rzeczy do zrobienia, ze nie wiem co najpierw, dlatego za duzo czasu nie moge na to poswiecac, ale spokojnie.. po nitce do klebka :) Przejscie na nowy projekt tez mysle nie przysporzy specjalnych problemow, bo zmieni sie tylko sposob pobierania danych (no i moze bedzie ich wiecej) O ile FiDO robisz to jakimis skryptami a nie recznie to swietnie.. nie narobisz sie przy cotygodniowych statsach :-)Musial bym na glowe upasc, zeby to recznie robic co tydzien :))) Po cos studiuje informatyke i ucze sie programowania, zeby to wykorzystac, no nie ? :> Recznie robie jedynie skriny lub tak jak teraz wciskam Save na kazdej stronie i jest. jak siedze i patrze na niego to widze ze mu smutno ze nikt mu topica nie przykleie tam zara smutno ;P nie robilem tego z chorymi ambicjami, tylko dla siebie (i przy okazji da innych), a co sie nauczylem to moje :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 btw. jeden z moich liczacych odpadl na chwile bo nie ma neta a to 3-4 jednostki dziennie...ja na takie wypadki mam w cache 50 WU 8)tylko widzisz jednostki maja waznosc 7dni. a jak go nie bedzie 2 tyg? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Wiecej maja.. miesiac napewno, wiec nie ma sie co martwic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 a ja gdzies kiedys przeczytalem ze 7 dni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 a ja gdzies kiedys przeczytalem ze 7 dni...na forum byl gdzies taki topic i nie ma sie co obawiac powinno starczyc czasu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 ha - 150 miejsce - ale jestem dumny z siebie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 ha - 150 miejsce - ale jestem dumny z siebie :wink:Tylko nie spocznij na laurach. ;) pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 dzisiaj sie dowiedziałem ze na samym poczatku jak zaczynałeś liczyc miałeś d800 :) teraz go zmieniłes, ja dalej jade na moim pIII500@620 ale na razie nie mam kasy aby zmieniać w sumie całego kompa, robie co moge ale marnie mii to idzie...XwA mój kolega mam pentiawę 3 500 MHZ i wyrabia się w 11-13 godziń, nie rozumniem twojego czaasu, 24 godziny to 2 razy dłuzej coś masz nie tak !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 No właśnie z kalkulatora z Spy'a wychodzi, że PIII 650 powinno się zmieścić w 10-11h. Czasem się bawię tym kalkulatorkiem z nudów (jak czekam by ktoś, spostował mego posta :) .) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 pisałem że takie czasy mam na ostatnich probkach:) normalnie mam koło 12h ztym ze całymi dniami mnie nie ma w domu, a w tym czasie rodzinka sedzi na kompie i katuje go...:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Może być, ja w pracy kontroluję co się z kompem w domu dzieje widzę jak średnio co 2h wchodzi 1WU to jest OK, jak nie to zaraz SMS do młodego, że się nie uczy tylko NFS, CS, UT czy inne kwiatki Tak sobie kombinuję, gdzieś czytałem, że jest oprogramowanie które potrafi wykorzystywać do obliczeń sprzętowe DSP (procesor dźwiękowy) do dekodowania sygnałów łączności satelitarnej czy cosik tak, może gdzieś jakiś amator napisał coś takiego dla SETI i SoundStorma czy innych droższych kart dźwiękowych. I tak na boku Tweaki robią średni 1000WU dziennie a każda średnio ma 3,5TFlopa daje to 3500TF dziennie i tu pytanie ile czasu byśmy liczyli Katedrę kol. Bagińskiego lub na przykład falę uderzeniową pękniętej tamy albo ile czasu potrzeba było by na złamanie wszystkich dziennych kodów ostatnich Enigm Krigsmarine czy Kodu Purpurowego Coś mnie naszło siedzę i tak se kombinuję i niech moc największego CPU będzie z Tweakami :) Pozdrawiam PS Pewnie ciekawe tematy tak zwanego liczenia rozproszonego i koordynacja jego to chyba w przyszłości góra biznesu, ale póki co to naginamy altruistycznie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 w czym fido robisz te statsy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 w moich autorskich skryptach php :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 a nie mozesz ich umiescic gdzies na stronie?? wtedy kazdy by mogl sobie sprawdzac statsy; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 o wlasnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 A zalatwisz do tego konto z obsluga php, mysql i mozliwoscia dodania czegos od siebie do crona (update'owanie statsow)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 a lycos?? ja mam tam forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Pokaz mi darmowe konto z dostepem do crona... nie wydaje mi sie aby takie byly, wiec mozna jedynie liczyc na to, ze ktos ma jakies wtyki gdzies i zalatwi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Jakie przewidujesz obciażenie konta? i potrzeba jakies dodatkowe rozszerzenia do php? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 hehe :] gdy rozmawialem z marco o zalozeniu tego dzialu, pytal sie czy chcemy miejsce na strone; napisz do niego prv; (co to jest ten cron??) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 taki bystro demonik ktory uruchamia programy, skrypty o okreslonej porze(lub co okreslony czas)(w duzym uproszczeniu hehe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 taki bystro demonik ktory uruchamia programy, skrypty o okreslonej porze(lub co okreslony czas)(w duzym uproszczeniu hehe)aha... dzieki za wytlumaczenie; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 czy nie powinno byc juz nowych statsow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Chcę nowych statów ;) i zobaczyć jak mój nowy Durak 1600@1896 dał kopa mojej skromnej osobie. Pozdrawiam PS Ale jak gdzieś pisałem, zbiżają się zmiany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 fajnie to wyglada jak ktos dojdzie i wszyscy maja spadek. wlasnie doszedl Team Kozak's chyba na dwudzieste ktores miejsce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...