tarpaN Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 fajnie to wyglada jak ktos dojdzie i wszyscy maja spadek. wlasnie doszedl Team Kozak's chyba na dwudzieste ktores miejsce...z Brawkompu do Tweaka :twisted: witamy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 tak witamy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Jakie przewidujesz obciażenie konta?Raczej niewielkie. Teraz chodzi to u mnie na kompie i nie generuje raczej obciazenia. Co 10 min odpalany skrypt, ktory pobiera z netu kilka plikow (wget'em), i przetwarza je wstepnie. Do tego raz na dzien wpisanie tych wstepnie obrobionych danych do mysql'a. Samo wyswietlanie tez raczej nie obciaza, jedynie generowanie obrazkow przez GD2 troche moze zajmowac ale u mnie i tak trwa to ulamek sekundy, pozatym przerzucam sie wlasnie na inna klase do generowania obrazkow, ktora ma mozliwosc cachowania, wiec bedzie jeszcze lepiej. i potrzeba jakies dodatkowe rozszerzenia do php?Dodatkowe nie, ale z tych co sa w dystrybucji to php_domxml.so no i oczywiscie php_gd2.so czy nie powinno byc juz nowych statsow?Tak, beda wieczorem po polnocy jak zwykle (update danych jest o 23:55, zeby caly dzien "zlapac") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 bardziej chodzilo mi o obciążenie lącza ;) w sumie mógłbym zapewnić miejsce na serwerze - ale wcześniej musiałbym doinstalować gd2 (teraz jest wersja 1 - nie wymagala rekompilacji php - poszedłem na łatwizne;) ) i nie mam php_domxml.so... (edit: qrde mam 4.2.3 a wymaga 4.3 zeby instalnac...:( ) dasz rade sie obejsc bez gd w wersji 2 i tego drugiego rozszerzenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Czy na Tweaku było, że my znaczy się wszyscy userzy i teamy z Polski łykneliśmy Żabojadów o przepraszam Francuzów. Polska na siódmej pozycji a bałem się, że nie zdążymy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Czy na Tweaku było, że my znaczy się wszyscy userzy i teamy z Polski łykneliśmy Żabojadów o przepraszam Francuzów. Polska na siódmej pozycji a bałem się, że nie zdążymy :) gdzies tam bylo (nawet w oddzielnym topicu) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Ech chyba przez ten Barwkomp przegapiłem :( Przez pewien okres w dyskusję nie uderzałem i przegapiłem :( Tylko się nie spodziewłem, że tak szybko to się stanie :) Przynajmniej dobre i to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisq75 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Witamy Kozaks TEAM w naszym gronie! No i ta wiadomosc z Francja Vive la Pologne!!! Pozdrawiam czlonek Bydgoszcz Team! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 bardziej chodzilo mi o obciążenie lącza ;)Te byloby raczej znikome :) No chyba, ze nagle wszyscy zaczeli by odwiedzac strone :P w sumie mógłbym zapewnić miejsce na serwerze - ale wcześniej musiałbym doinstalować gd2 (teraz jest wersja 1 - nie wymagala rekompilacji php - poszedłem na łatwizne;) ) i nie mam php_domxml.so... (edit: qrde mam 4.2.3 a wymaga 4.3 zeby instalnac...:( ) dasz rade sie obejsc bez gd w wersji 2 i tego drugiego rozszerzenia? Jasne, ze bym sie obszedl, ale mi sie nie chce ;) Musialbym sporo przerobic, bo dane sciagane ze strony seti sa w formie xml'a,a jednak najsluszniej parsuje sie go funkcjami z DOMXML, ktore sa do tego stworzone. Pozatym tak czy siak sugeruje "maly" update php... werjsa ktora masz jest deczko stara (~1.5 roku) PS. nie wiem czy jest sens wrzucania calych statystyk, ktore mam u siebie na jakis puubliczny serwer. Wtedy cale te tygodniowe oczekiwanie na statsy szlag trafi, bo kazdy bedzie mogl sobie w dowolnym momencie wejsc na strone i zobaczyc to co chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 No tak jak w powiedzeniu i chciałabym i boję się ;) A te nowe już za pare minut, czy tak ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Hmm, jednak beda jutro. Przedwczoraj updateowalem php i zapomnialem o pewnej rzeczy, przez ktora skrypty nie dzialaly i "zjadlo" mi dane z 2 ostatnich dni (29 i 30). Ta dziura w danych powoduje raczej kiepski wyglad wykresow.. na szczescie kilka dni temu zainstalowalem u Chaosa sam skrypt zbierajacy dane tak na wszelki wypadek jakby sie cos u mnie stalo (no i stalo sie :)), tylko ze on pojechal do domu, a jego komp zablokowany. Jutro wraca to wezme od niego brakujace dane i beda statsy. Sorki, ze tak wyszlo, ale nie monitoruje dzialania skryptu codziennie (tymbardziej ze chodzi juz z miesiac) i nie zauwazylem braku :/ Ale teraz sie przed tym jakos zabezpiecze, np. mail w przypadku niepowodzenia.. skrzynke akurat monitoruje czesto ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Taki maly offtopic: SEZON GRILLOWY OTWARTY hehe @FIDO: gg:4968054 - odezwij sie - obgadamy co i jak(php upgraduje sobie:-) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 na szczescie kilka dni temu zainstalowalem u Chaosa sam skrypt zbierajacy dane tak na wszelki wypadek jakby sie cos u mnie stalo (no i stalo sie :)), tylko ze on pojechal do domu, a jego komp zablokowany. Jutro wraca to wezme od niego brakujace dane i beda statsy.no sie okazalo ze nie na szczescie bo ja z powodu Farcry musialem postawic winde od nowa :) i nie odpalilem u Siebie apache'a ani php :))) no ale nie lamcie sie juz se mastah Fido poradzil i zara bedą statysystyki :) pozatym dzis uruchomilismy ponowanie backupowe zbieranie danych u mnie wiec wsio ok :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...