choochoo Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Witam to moj pierwszy post na tym forum. Mam firewalla kerio personal firewall, do niego doinstaluje jeszcze BlackICE. Mam takie pytanie a w zasadzie prosbe abyscie polecili mi jakis dobry program do monitorowania sieci badz skanowania portow. Program ten jest mi potrzebny poniewaz dosc czesto zdarza mi sie ze jakis koles z mojej sieci skanuje mi porty o czym powiadamia mnie firewall, problem jednak polega na tym ze firewall ( kerio ) nie blokuje skanowania portu a jedynie powiadamia mnie o zaistanilym fakcie i nadomiar zlego podaje mi jedynie IP kolesia skanujacego port. Chodzi mi o program, ktory podalby mi oprocz jego IP nazwe hosta jego ksywke czy cos w tym stylu. Za wszelka pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam :) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Witam to moj pierwszy post na tym forum. Mam firewalla kerio personal firewall, do niego doinstaluje jeszcze BlackICE. Mam takie pytanie a w zasadzie prosbe abyscie polecili mi jakis dobry program do monitorowania sieci badz skanowania portow. Program ten jest mi potrzebny poniewaz dosc czesto zdarza mi sie ze jakis koles z mojej sieci skanuje mi porty o czym powiadamia mnie firewall, problem jednak polega na tym ze firewall ( kerio ) nie blokuje skanowania portu a jedynie powiadamia mnie o zaistanilym fakcie i nadomiar zlego podaje mi jedynie IP kolesia skanujacego port. Chodzi mi o program, ktory podalby mi oprocz jego IP nazwe hosta jego ksywke czy cos w tym stylu. Za wszelka pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam :) :P Zainstaluj sobie sygate Presonal Firewall PRO - on blokuje porty a co do podania ksywki gościa - jest taki program, ale musisz połączyć się modemem VOICE z numerem 997 i powiedzieć: Dzień dobry tu HWDP chciałem zgłosić że z IP nr_ip ktoś skanuje mi porty w komputerze odpowiedź programu: Dobrze, zrozumiałem: jak tu HWDP, to zaraz będziemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Chodzi mi o program, ktory podalby mi oprocz jego IP nazwe hosta jego ksywke czy cos w tym stylu. http://www.ripe.net/db/whois/whois.html - wystarczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...