bkroy Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Witam, zamierzam kupić jakąś dobrą drukarke, najlepiej HP. Jednak zastanawiam się na urządzeniem wielofunkcyjnym HP PSC1210 tylko nic nie wiem o tym sprzęcie. Pomóżcie czy warto wydać te pieniądze na taki sprzęt. I przy okazji jaki monitor LCD jest wart uwagi (cena max. 2200-2300zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Witam, zamierzam kupić jakąś dobrą drukarke, najlepiej HP. Jednak zastanawiam się na urządzeniem wielofunkcyjnym HP PSC1210 tylko nic nie wiem o tym sprzęcie. Pomóżcie czy warto wydać te pieniądze na taki sprzęt. I przy okazji jaki monitor LCD jest wart uwagi (cena max. 2200-2300zł) Kup sobie DJ 5150 +dobry skaner wyjdzie taniej niż wielofunkcyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Taniej wyjdzie ale wiecej miejsca zajmie :( A co powiecie nt. monitora, jakiej firmy - i na jakie paramtetry szczególnie zwracać uwagę? Jakie złącze wybrać? DVI czy standardowe (15 pin)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Taniej wyjdzie ale wiecej miejsca zajmie :( A co powiecie nt. monitora, jakiej firmy - i na jakie paramtetry szczególnie zwracać uwagę? Jakie złącze wybrać? DVI czy standardowe (15 pin)? Jak masz możliwość to z DVI, ja widziałem w akcji samsungi 17Cali TFT - normalny wypasik ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 O monitorach LCD, bylo pare postow nizej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 A czy wiecie coś nt. nabijania tuszy do tego urządzenia (HP 1210)? Czy są dostępne może refile do tych tuszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 A czy wiecie coś nt. nabijania tuszy do tego urządzenia (HP 1210)? Czy są dostępne może refile do tych tuszy? popytaj u źródła czyli www.agawa.com.pl www.pryzmaty.com.pl jak nie będzie na stronie to zadzwoń do nich (podziel się też informacjami z nami !) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 <A HREF="http://www.activejet.pl/product.php?cc=6&t=8">Są w sprzedaży</A> - ale jak się napełnia i jak później taki tusz drukuje tego nie wiem. ps. teraz mam Cannon BJC1000, wysłużona printerka, ciągle jade na jednym kartridżu i ciągle go napełniam zestawami za max. 25zł (wystarczy na 2, nawet 3 nabicia) i drukuje już tyle lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Możecie mi powiedzieć tak przy okazji, dlaczego powyższy link nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Możecie mi powiedzieć tak przy okazji, dlaczego powyższy link nie działa? http://www.activejet.pl/product.php?cc=6&t=8 mi tam działa :) a na poważnie to jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ! Jeśli tusz pasuje do HP 5550 i do 640, to musi to być tusz ... wątpliwej jakości. Ja polecam tusze InkTEC, w których każdy pasuje do osobnego modelu drukarki. Komplet kosztuje 50 zł (2x20ml) + przyrząd do napełniania itp, za 150 zł możesz sobie kupić 250 ml :) InkTEC zebrał b.dobre oceny w porównaniach z innymi, polecam też JetTec z www.agawa.pl (sorki - wcześniej podałem com.pl i nie dzialało) Znajdź model kartridża jaki masz w tym urządzeniu a potem poszukaj na forum agawy o napełnianiu... Innych niż InkTEC i JetTEC nie polecę bo nie testowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Wiatm! A więc od trzech tygodni jestem posiadaczem HP1210 i generalnie jest baaardzo zadowolony..., ale czy Ty będziesz - nie wiem. Moje oczekiwania zostały spełnione w 100%. Zalety: małe gabaryty (mam mały pokój, więc dla mnie to baaaardzo ważne), funkcja xero(jako student duużo xeruję na "normalnym ksero", ale czasem potrzebuję szybko muśze skopiwać coś w domu... Jasne - można sobie przepisac...ale czasami poprostu liczą sie sekundy :wink: i wtedy 1210 jest nieoceniona. Oczywiście nie polecam traktować 1210 jako normalne ksero, bo szybko pozbędziesz sie tuszy; w nagłych przypadkach - jak najbardziej), druk - tekst - ok, kolor - PhotoRedIII - dla mnie wystarczające... Wady - :roll: - skaner - jakość mocno przeciętna, do xera oki, ale nic więcej, tzn. obróbka zdjęć etc. - raczej lipa, szybkość druku - zanim 1210 wciągnie papier, 5150 drukuje już druga stronę..., głośność - mogłaby torszkę mniej hałasować... Podsumowując - potrzebowałem drukarki do zastosowań domowych - raporty do budy&d.u.p.e.r.e.l.e, z funkcją xero oraz o nie dużych gabarytach - to zadanie świetenie spełnia HP1210... Jeśli interesuję Cię druk fotografii, szybciutki druk tekstu, dobrej jakości skaner - to niestety - polecam coś innego, bo naprawdę się zawiedziesz. Co do tuszy, to są takie same jak w 5150. Jeśli masz jeszcze jakieś pytanie - priv albo tu - obojętnie :wink: Pozdro 4 All... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...