TanneR Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Od kiedy zdjąłem radiator z mojej karty graficznej (ART GeForce 2MX 200) zastanawiam się co dać w jego miejsce . Żaden cooler typu blue orb nie ma racji bytu ponieważ kondensatory wokół chipsetu umieszczone są tak blisko że nie da rady . Na razie jadę na starym coolerze :cry: z tym że zamiast <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianego kleju dałem pastę. Co mam robić ??? Błagam napiszcie coś, tylko niech to będzie w miarę sensowne :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zmierzyc jaka wielkosc moze miec max radiator i poszukac w sieci, wyciac z jakiegos starego radiatora czesc i dodac lepszy wiatrak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Nic Ci nie da zmiana coolera na tym badziewiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Też mi się tak wydaje. Z tego GF'a nic nie wyciśniesz, a firmowy radiator powinien wystarczyć. Moja rada: zamontuj lepszy wiatrak na radiatorze, i dodaj radiatorki na ramy. Mimo wszystko chyba mija się to z celem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Cytat Od kiedy zdjąłem radiator z mojej karty graficznej (ART GeForce 2MX 200) zastanawiam się co dać w jego miejsce . Żaden cooler typu blue orb nie ma racji bytu ponieważ kondensatory wokół chipsetu umieszczone są tak blisko że nie da rady . Na razie jadę na starym coolerze :cry: z tym że zamiast <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianego kleju dałem pastę. Co mam robić ??? Błagam napiszcie coś, tylko niech to będzie w miarę sensowne :roll: ja qpilem radiatory 5x5x3 po 2 zeta za shtooke noowki, przycialem na odpowiedni wymiar, zeshlifowalem spood i przykleilem, ot co :) :PPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 mozna se walnac taki radiatorek jak na chipset (pewnie ta wielkosc) np od zalmana, lub cos w tym slytu, a pozniej juz kombinowac z wiatraczkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Cytat mozna se walnac taki radiatorek jak na chipset (pewnie ta wielkosc) np od zalmana, lub cos w tym slytu, a pozniej juz kombinowac z wiatraczkiem ale troodno go dostac, bez tych past itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Cytat Cytat Od kiedy zdjąłem radiator z mojej karty graficznej (ART GeForce 2MX 200) zastanawiam się co dać w jego miejsce . Żaden cooler typu blue orb nie ma racji bytu ponieważ kondensatory wokół chipsetu umieszczone są tak blisko że nie da rady . Na razie jadę na starym coolerze :cry: z tym że zamiast <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianego kleju dałem pastę. Co mam robić ??? Błagam napiszcie coś, tylko niech to będzie w miarę sensowne :roll: ja qpilem radiatory 5x5x3 po 2 zeta za shtooke noowki, przycialem na odpowiedni wymiar, zeshlifowalem spood i przykleilem, ot co :) :PPP Ja kupilem 15x15x5, 6000 rpm, 110V, made in Japan, lozyska kulkowe za 5zl za szt. Mam 6 takich sprzetow cichsze sa niz moglo by sie wydawac a CFM to pewnie z 5 razy wieksze od Delty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Cytat Cytat Cytat Od kiedy zdjąłem radiator z mojej karty graficznej (ART GeForce 2MX 200) zastanawiam się co dać w jego miejsce . Żaden cooler typu blue orb nie ma racji bytu ponieważ kondensatory wokół chipsetu umieszczone są tak blisko że nie da rady . Na razie jadę na starym coolerze :cry: z tym że zamiast <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianego kleju dałem pastę. Co mam robić ??? Błagam napiszcie coś, tylko niech to będzie w miarę sensowne :roll: ja qpilem radiatory 5x5x3 po 2 zeta za shtooke noowki, przycialem na odpowiedni wymiar, zeshlifowalem spood i przykleilem, ot co :) :PPP Ja kupilem 15x15x5, 6000 rpm, 110V, made in Japan, lozyska kulkowe za 5zl za szt. Mam 6 takich sprzetow cichsze sa niz moglo by sie wydawac a CFM to pewnie z 5 razy wieksze od Delty. skad to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Jest taka gielda elektroniczna w Sosnowcu Milowicach. Generalnie najwiecej tam Audio-Video, troche sprzetu grajacego ale sa tez sprzety kompopodobne. Tam tez kupilem cztery "zestawy do chlodzenia HDD" taki walek z lopatkami do 5,25' (zbyt glosny do mozliwosci). Jesli widziales kiedys cztery pudla po TV 29' napchane kartami PCI, ISA (grafiki Trio, Virge, starsze ATI, sieciowki, dzwiekowe itp.) to wiesz o czym mowie, wszystkie karty po 10 zl. Ja kiedys wyrwalem tam perelke ATI Rage 128 All in Wonder za 30 zl tyle ze bez kabli, ktore tak na marginesie kosztowaly wecej od karty. Wg. mnie to taka ciuchlandia komputerowa, sporo starych amerykanskich starych sprzetow, czasem trafi sie swrwerowa obudowa np. Compaqa. Grzech tam nie byc raz w tygodniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Cytat Od kiedy zdjąłem radiator z mojej karty graficznej (ART GeForce 2MX 200)...po 1 po co sie meczyc i tak z "kastrata" nie zrobisz MACHO ;) po 2 jak juz sie tak bardzo uparles to poszukaj Zalman ZM-NB32 (37x37x32) - sam chyba kupie cos takiego jak bede mial Radeona 9000 z wiatrakiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...