Skocz do zawartości
Mr.Martin

Pasty termoprzewodzace

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytskich z samego rana - juz pitek wiecdla niektorych za kilka godzin zacznie sie weekend - alenie o tym mowa w tym poscie

Wiem ze juz troch ebylo o tym pisane ale mi nasuwa sie inna mysl - przeczytajcie i jak mozecie dajcie odpowiedz

Powiedcie mi ktora pasta z wyzej wymienionych w topicu ma mniejsze granulki a tym samym lepiej wypelnia mikro rysy itp ?Ktora z nich lepiej zastosowac ?- nie musze kupowac - mam obie w domu.

Wiem ze byl test ale co do tego testu to ja mam duzo do rzyczenia - tam byly podane temp anie bylo opisanego wlasnie jak pasta sie rozchodzi po dlugotrwaym wygrzewaniu, jak zapelnia mikrorysy itp

Jezeli ktos orientuje sie w temacie to prosze o pomoc w ten piatkowy dzionek

Powiedcie mi takrze czy jak za duzo posmaruje pasty na pocka P4 to ona pod naciskiem radiatora i temp wyplynie na boki gdy jej bedzie za duzo ? czy moze zamiast tego bedzie stanowila dodatkowy opor dla ciepla ?

Jak wartswe najlepiej rozsmarowac na radiator P4 - czy tak cienki za pomoca zyletki jak to nie ktorzy robie ?

Zapomnialbym - slyszalem ze pasta artic ceramiqu wyparowuje po jakims czasie ( miesiac dwa) czy to prawda czy moze poprost ucieka z miejsc z ktorych jest nie potrzebna a zostaje tylko w mikrorysach zapewniajam tym sam rowna powierzchnie styku radiatora z procesorem.

Co stosowac Ceramique czy silver 5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi