Mr.Martin Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Witam wszytskich z samego rana - juz pitek wiecdla niektorych za kilka godzin zacznie sie weekend - alenie o tym mowa w tym poscie Wiem ze juz troch ebylo o tym pisane ale mi nasuwa sie inna mysl - przeczytajcie i jak mozecie dajcie odpowiedz Powiedcie mi ktora pasta z wyzej wymienionych w topicu ma mniejsze granulki a tym samym lepiej wypelnia mikro rysy itp ?Ktora z nich lepiej zastosowac ?- nie musze kupowac - mam obie w domu. Wiem ze byl test ale co do tego testu to ja mam duzo do rzyczenia - tam byly podane temp anie bylo opisanego wlasnie jak pasta sie rozchodzi po dlugotrwaym wygrzewaniu, jak zapelnia mikrorysy itp Jezeli ktos orientuje sie w temacie to prosze o pomoc w ten piatkowy dzionek Powiedcie mi takrze czy jak za duzo posmaruje pasty na pocka P4 to ona pod naciskiem radiatora i temp wyplynie na boki gdy jej bedzie za duzo ? czy moze zamiast tego bedzie stanowila dodatkowy opor dla ciepla ? Jak wartswe najlepiej rozsmarowac na radiator P4 - czy tak cienki za pomoca zyletki jak to nie ktorzy robie ? Zapomnialbym - slyszalem ze pasta artic ceramiqu wyparowuje po jakims czasie ( miesiac dwa) czy to prawda czy moze poprost ucieka z miejsc z ktorych jest nie potrzebna a zostaje tylko w mikrorysach zapewniajam tym sam rowna powierzchnie styku radiatora z procesorem. Co stosowac Ceramique czy silver 5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Lepiej kup silvera 5 na pewno będzie lepsza od Ceramique, gdyż z nią dzieją się dziwne rzeczy po dłuższym czasie, więcej o Ceramique się dowiesz tutaj: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=62365&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_top Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Nanotherm PCM+ Rev.2. Może nie można nazwać ją pastą, ale chyba odpowiada na Twoje pytanie. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Nanotherm PCM+ Rev.2. Może nie można nazwać ją pastą, ale chyba odpowiada na Twoje pytanie. Polecam. A czy ta pasta oprocz mikroskopijnym wielkosciom ziarenek dobrze takze odprowadza cieplo ? jak ona ma sie np do silver5 albo ceramique ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...