RIKER Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=383 no to nie trzeba bedzie chyba robic w nim juz papst moda Ponoc sa cichutkie - wolnooborotowy fan 12cm mowi sam za siebie - ale jak jest w praktyce? Ktoś już stycznosc z tymi zasiłkami miał? Bede wdzieczny za odpowiedz. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Wyprodukowany przez Delta ????? Nie przez Sirtec'a ???? Ciekawe jak to będzie z jakością. Cena atrakcyjna, a co do odgłosów pracy to dobrze by było najpierw posłuchać. Przestałem wierzyć w napisy typu "noise killer" itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Właśnie dzisiaj zakupiłem taki zasilacz (CHIEFTEC GPS-350BB-101L) i chodzi już w moim komputerze od ponad 3 godzin. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne: - Zasilacz jest ciężki (zważyłem - 2100g) - Zasilacz jest bardzo cichy, kompa mam bardzo mocno wyciszonego (mam w nim tylko dwa wentylatory - na radiatorze procesora i wyciągający powietrze z obudowy 80mm puszczony na 5V, chłodzenie karty graficznej i mostka północnego pasywne), w zasadzie dominują odgłosy pracy twardych dysków. Zauważyłem, że przy wentylatorze 92mm dołączonym do mego Zalmana 6000-Cu (pracujący w trybie SILENT - puszczony przez FAN Mate na 5V - 1500 RPM) zasilacz jest nieslyszalny :!: A przecież ten zalmanowski wentylator w trybie silent jest naprawde cichy :!: :!: :!: Zasilacz ten zasługuje na określenie ultracichy - Napięcia, moim zdaniem bardzo dobrze. Obciążylem swój zestaw maksymalnie, w ruch poszły jednocześnie CD,CDRW, dyski twarde, odtwarzanie XVIDA, budowanie sum kontronych md5 itd. Na zasilaczu te obciążenie nie sprawiło żadnego wrażenia - napięcia podczas maksymalnego obciązenie różniły się tylko o kilka setnych volt w stosunku do tych bez obciążenia. Konkretnie uzyskiwałem następujące odczyty napięć (użyłem miernika cyfrowego): +3,35V (żadnych wahań) +5,03V do 5,05V (wahania 0,02V) +12,13V do 12,17V (wahania 0,04V) Dla mnie rewelacja. Na moim poprzednim zasilaczu Megabajt 300W w tej samej konfiguracji na linii 12V utrzymywało się napięcie pomiędzy 12,6V a 13,4V :!: Stabilność generowanych napięć przez mój nowy zasilacz potwierdzają także odczyty SpeedFanem 4.11: na 12V mam odczyty pomiędzy 12,24V a 12,30V, na 5V: 5,03V - 5,05V , no i 3,47V bez żadnych zmian (zapewne uklad monitorujący napięcia w płycie głównej zawyża te napięcie - na mierniku mam jak już wspomniałem 3,35V bez jakichkolwiek wahań) - po kilku godzinach pracy na moim maksymalnym obciążeniu strumień powietrza wydmuchiwanego przez zasilacz był ciepły (znacznie chłodniejszy niż na moim poprzednim zasilaczu) i przede wszytskim zasilacz dalej był nie słyszalny :!: Podsumowując, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Wybrałem ten zasilacz, mając nadzieję, że okaże się cichy i wydajny. Nie zawiodłem się. Polecam dla wszystkich miłośników ciszy :D :D :D P.S. Dołączam zdjęcia zasilacza wykonane kamerą cyfrową (lepszym sprzętem nie dysponuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 są jeszcze inni posiadacze tego PSU ? bo mam na niego ochotę, ale się jakoś wstyduje .... test jakiś może na AMD2500 i R9800 :twisted: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Dziś odebrałem z poczty paczke z tym zasilaczem, no cóż: - jest cichy - po wymianie z codegena, który zagłuszał prawie wszystko słysze wentyl z grafy - musze coś pokombinować - napięcia - niby 3.3v i 5v ładnie, małe wachania pod obciążeniem, ale za to na 12v startuje z 11.8 i spada nawet do 11.55, nie wiem to odczyt z mobo więc może być zleksza nie ten tego, jak dorwemiernik to napisze co i jak - ogólnie spoko po za tym 12v, mam nadzieje że to błąd pomiarowy albo jakiś trefny model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 no chieftec robi lepszą kontrolę jakości niz Medion - konstrukcja jest dobra tylko jak wiadomo trafiła się zła seria... trzeba być czujnym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 jak zasilacz ma dwa wentylatory to jeden jest z tyłu i wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze a drugi jest na dole i wprowadza powietrze do zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 jak zasilacz ma dwa wentylatory to jeden jest z tyłu i wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze a drugi jest na dole i wprowadza powietrze do zasilacza? tak sprawa zwykła wyglądać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Teraz kupuje zasilacz chiefteca 420 W df, zastąpi on mojego 350 W deera. Widze ,że przy okazji schłodzi mi też komputer! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Teraz kupuje zasilacz chiefteca 420 W df, zastąpi on mojego 350 W deera. Widze ,że przy okazji schłodzi mi też komputer!Myślałem że kupujech 360W DF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 :D Wolę mieć jak największą moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 :D Wolę mieć jak największą moc.Nie rozumiesz przecież już ci tłumaczyłem że zasilacze 360W i 420W to to samo :!: :!: :!: :!: Jak nie moge ci przemówić do rozumu to poczytaj najpierw FAQ :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 napisałeś ,że jest mała różnica między nimi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 napisałeś ,że jest mała różnica między nimi...No faktycznie 7W to naprawdę niewiele tyle zużywają 2 wentyle w bydzie więc pomyśl czy warto za te 7W płacić ponad 50zł pomyśl :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 A może jakiś dobry zasilacz innej firmy 420 W w podobnej cenie, ale mocniejszy jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Jak nie masz zbytnio kasy to kup http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24838774 wyciąga 360W i więcej a jak masz dużo kasy to kup http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24794323 zasiłka na wieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Antki są super :D Jeśli chodzi o komputer to kupuje tylko nowe rzeczy. Antki są super ale ta cena 8O 8O 8O powala. Te fortrony śa naowe tylko poserwisowane :D A jeżeli chodzi ci o przedział cenowy to bież chiefteca 360W DF i masz spokuj na długi czas. Ale z tego co widze to masz wymagający cofing fięc może jeszcze poczekasz i kupisz Antka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 panowie coś wam się chyba topicy pokabaniły, tu piszemy o Chieftec'u 350W GPS-350BB-101L, więc wracając do tematu: Jak pisałem wcześniej mój ma dziwne napięcie na lini 12v, zmeirzyłem dziś miernikiem no i mam na lini 5v około 5.10 (pod obciązeniem skacze do 5.11) a na lini 12 mam 11.87 (spada do 1.85), czy to aby normalne, napewno nie jest to błąd pomiarowy (czujnik z płyty prawie to samo pokazuje), co wy byście zrobili bo moge go oddać bez podania przyczyny jeszcze przez 6 dni ? A no i mój komp to też nie jest jakiś wypas: A2000+, fic au13 (nf2), 256ddr, SB IV 80Gb, LG 24/10/40x, r8500pro Wiem, że te napięcia mieszczą się w normie, ale jeśli na tym cfg są takie to co moze się dziać jak zmienie grafe, dołoże 2 dyski itp ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 panowie coś wam się chyba topicy pokabaniły, tu piszemy o Chieftec'u 350W GPS-350BB-101L, więc wracając do tematu: Jak pisałem wcześniej mój ma dziwne napięcie na lini 12v, zmeirzyłem dziś miernikiem no i mam na lini 5v około 5.10 (pod obciązeniem skacze do 5.11) a na lini 12 mam 11.87 (spada do 1.85), czy to aby normalne, napewno nie jest to błąd pomiarowy (czujnik z płyty prawie to samo pokazuje), co wy byście zrobili bo moge go oddać bez podania przyczyny jeszcze przez 6 dni ? A no i mój komp to też nie jest jakiś wypas: A2000+, fic au13 (nf2), 256ddr, SB IV 80Gb, LG 24/10/40x, r8500pro Wiem, że te napięcia mieszczą się w normie, ale jeśli na tym cfg są takie to co moze się dziać jak zmienie grafe, dołoże 2 dyski itp ... Oddaj bez podania przyczyny topiki mi się nie pomyliły ale wiem że zmieniłem temat sory za zamieszanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 i co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ten sam, czy mi sie trafiła jakaś felerna stuka czy cuś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 i co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ten sam, czy mi sie trafiła jakaś felerna stuka czy cuś ?radze <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> model 360W DF Sirteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...