adamekas Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 zna ktos jakis domowy sposob na przylkejenie radiatorow na pamieci do grafiki? probowalem pattex zmieszany z pasta termoprzewodzaca ale lipa radiatory mialem wyszlifowane i puscily jak ruszylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 domowy sposob ? Moze klej z maki ziemniaczanej ? :lol: Mozesz tez uzyc superglue ( tudziez kropelki ) i posmarowac pasta radiator - przylozyc a nastepnie po dwoch rogach odrobine kleju :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 ciezko bedzie bo mam radiatorki troszke wieksze od kosci pamieci o jakies pol centymetra. no chyba zeby zostawic rog pamieci bez pasty i tam kleju kapnac ale to sie wiaze z gorszym odprowadzeniem ciepla :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 zostaje thermopox, albo przyciac radiatorki :D nie polecam po wewnatrz, chyba, ze bardzo delikatna warstewka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Super glut bardzo dobrze odprowadza ciepło, do pamięci w zupełności wystarczy. Jak chcesz uzyskać maksymalną wydajność, to przyklej większe, dobrze wyszlifowane radiatory, a powierzchnią styq nie musisz się martwić. Glut ten ma jedną wadę: albo chwyci i będzie trzymał, albo chwyci i nie będzie trzymał :lol: - radiator się odklei, spadnie na elektronike i... :wisielec: Tak więc trzeba kilka dni poobserwować go i sprawdzac co jakiś czas, czy jeszcze 3ma, bo inaczej wisielec. A potem masz już pewność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 thermopox- a jak jest potem z odklejeniem radjatorków, i gdzie go mozna nabyc i w jakiej cenie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal_9k Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 myślę że zamiast kleić ich mozesz zrobić klipsy ze stlowego drutu. Ja kumplowi overclockerowi maniakalnemu zrobiłem właśnie takie zeszprychy od rometa, ale nie na każdej akrcie to można zrobić. I jak mawiał pewien jamnik jest "spoko" :) nie tracisz gwarancji ani nic, wystarczy odrobina wprawy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 jeśli kostki pamięci sąpo obu stronach laminatu to sprężyna w kształcie litery U jest najlepszym wyjściem, sam na mx440 takie robiłem i było super, zero klejenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 sklep elektroniczny i taśma dwustronna termoprzewodząca jakoś tak i nie ma problemu z odklejaniem a dobrze trzyma i chłodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Sam mocowałem na kartę ATI9100 radiatory za pomocą spinaczy powyginanych w "U" ale niewiele to dało - choć dobrze odprowadzały ciepo... Mam ten komfort że ramy są bardzo blisko brzegu karty grafiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 A można takie sprężyny U kupić, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 mozna zastosowac, takze klipsy do papieru - takie czarne sprezyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 mozna zastosowac, takze klipsy do papieru - takie czarne sprezynyA nie będzie za mocnego uścisku :) Poniewaz czuje potencjał w moim Fic, niektuży nie mogą osjągnąć 640Mhz tak jak to napisali http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/156-24 i krytykują że mjeli selekcjonowaną karte ja wykręciłem do 648Mhz i pamięci b.cieple ale fuul stabilnie, kiedyś je ustawiłem przypadkowo na 680Mhz i po kilku sekundach gry zaczeły się arfeakty pojawiać po dotknęciu pamięci pażyłu. Może jakbym je zchlodzil by byly stabilne :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 A można takie sprężyny U kupić, Mozna, w papierniczych, takie czarne sprezyny do papieru, z 2 cyngwajsikami chromowanymi do odginania : ), ze tak to zilustruje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 A ja sobie przykleiłem radiatorek do GPU dwuskładnikowym klejem Zalana (taki jaki np daje do radiatorów na mostek) bez problemu do kupienia i mam 1 pytanie JAK TO ODKLEIĆ :!: Polecam dwustronne taśmy termoprzewodzące klej sux Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_yzerman_ Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ja zrobiłem na swojej grafie tak: radiatorki dokładnie oszlifowane, na kostkach pamięci na środku trochę (nie za dużo) pasty termoprzewodzącej a na rogach super glue. Trzymało extra fajnie ciepło odprowadza i fajnie się odrywają (lekko) tyle że super glue zostało troche na pamięciach. Ostrożnie z pastą bo jak dasz za dużo to po dociśnięciu wyjdzie bokami, u mnie pasta dostała się między nóżki pamięci ale nie przewodziła prądu więc luzz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 zrobilem to samo, klej kropelka na 2 rogi a w srodku rozprowadzilem cienka warstwe pasty. trzyma i odbiera cieplo ladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Mam aluminiowe radiatorki na pamiec (pociaty radiator) i zastanawiam sie jak to przykliec? Na superglue nie che, bo nie zawsze dobrze trzyma no i problem jest z wyczyszczeniem pamieci. Zastanawialem sie nad sylikonem. Mam taki zolty, po wyschnieciu robi sie twardy. Jak myslicie bedzie dobrze przewodzil cieplo? Czekam na wasze opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 co jest? nikt sie nie wypowie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...