Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

[

60% straych gierek nie działa a patchy brak

Czlowieku co ty gadasz.Ja jeszcze nie widzialem giery ktora by mi nie chodzila.Radeon 7500 to nic innego jak bardziel dopalony stary Radeon DDR. I wszystko chodzi cacy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój kumpel chciał sobie pograć w colina na jego Radku 7500 i nici czrny ekran u mnie na 8500 też.jest jeszcze Diablo2 Gta2 itd albo sie nie włączają albo są jakieś bugi w grafice szczególonie fajnie jest w GTA2 na moim radku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba cos oszukujecie z tymi problemami z Radeonami? To chyba nie mozliwe, zeby takie problemy byly.

Operation Flashpoint ver 1.46(oryginalna gra) gdy zapada zmrok tzn widać zachód słońca który usiłuje zrobić odpowiedni koloryt na podłożu to widać hmmm dość ciekawy efekt nie umiem tego opisać słowami to trzeba samemu zobaczyć.pomijam te znikające textury które zostały naprawione w patchu 1.30.Nie wiem od czego to zależy ale ja z co po niektórymi grami problemy mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jednym z zagranicznych servow ktostam pisal ze r 7.5k ma przestazala architekture

BUHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH BUAHAHAHHAHAH. CO ty facet skad ty jestes>???? albo czytac nie umiesz!!!. Radeon 7500 to podkrecony Radeon , Geforce 2Ti to podkrecony Geforce2GTS a Geforce 4MX440 to podkrecony Geforce2MX. I teraz jezeli chcemy porownywac architekture gf4mx , gf2ti i radka 7,5k to musimy wiedziec ze : geforce2mx to obciety 2gts a Radeon jest dwa razy bardziej zawansowana karta niz gf2gts!!!! wszyscy o tym wiedza ze radek 7,5k jest o epoke lepszy techinczni niz gf2gts!!! Napisze w takim razie Ranking:

1. Radeon 7500 - podkrecony Radeon(o epoke bardze zaawansowny niz gf2gts)

2.Geforce 2ti- podkrecony GF2GTS(pelan wersja GF2)

3.Geforce4MX-podkrecony gf2mx a gf2mx to obciety GF2GTS!.

Nie znam sie zbytnio na efektach kart i nowinkach technicznych w nich ale TO CO NAPISALEM WIEM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GeForce4 MX440 (270/400) na moim kompie to jak GeForce2 Ti/Ultra na 300/500 MHz (w tej chwli używam GeForce4 MX440 Leadteka)

GeForce4 MX 330/500 wydajność jak GeForce3 200/460 ...

GeForce4 MX 330/550 wydajność prawie jak GeForce3 Ti500 ...

Wiec nie opowiadajcie farmazonów ze GeForce2 Titanium porównywalny jest z GeForce4 MX440 ;DD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh Undofen my tu nie porownujemy r75 do r85 tylko r75 z gf4mx i gf2ti. Wiec jak mowisz ze r75 ma przestazala architekture to wszyscy wiemy ze masz namysli w stosunku do gf4mx i gf2ti . Acha bardzo chetnie bym sobie przezcytal ta recenzja podaj link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek napisales ze mocno podkrecony gf4mx ma wydajnosc podbna do gf3ti500 i lepsza od gf3ti200. A ja ci powiem ze sie mylisz!!! 3dmark2001 i stary quake3a to nie wszystko!!!. Porownaj sobie wydajnosc w Unrealu 2 gf3 bedzie dwa razy lepsza!!!. Nie wywyzszajcie gf4mx bo to jest gowno!!! Radek nie porownuj wydajnosci teraz!!! porownuj wydajnosc ktora bedzie w przyszlosci gdt programisici beda korzystac z pixel Shadera!!! wtedy gf4mx bedzie duuuuuuzo mniej wydajniejszy od gf3ti200. Teraz obojetne jaka z tych kart kupisz za 0,5 roku gdy Pixel Shader bedzie stsowany w grach kazda z nich bedzie Szrotem!!!! a do tego czasu na kazdej pograsz w co chcesz!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GeForce4 MX440 (270/400) na moim kompie to jak GeForce2 Ti/Ultra na 300/500 MHz (w tej chwli używam GeForce4 MX440 Leadteka)

GeForce4 MX 330/500 wydajność jak GeForce3 200/460 ...

GeForce4 MX 330/550 wydajność prawie jak GeForce3 Ti500 ...

Wiec nie opowiadajcie farmazonów ze GeForce2 Titanium porównywalny jest z GeForce4 MX440 ;DD

Gf4mx to jest krok w tył w stosunku do gf3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili jestem na rozłące z Radeonem 8500 ... W Weekend biore Ti4600 więc nie strasz mnie nowymmi grami :D

My tu mówimy o R7500, którego porównywanie z GeForce4 MX nie ma zupełnie sensu. Chyba, że jesteś fanem EBM -_- i ATi. Przy zbliżonych cenach R7500 i GeForce4 MX to MX właśnie jest lepszym wyborem. A napewno już nie GeForce2 Titanium ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak Pixel Shadera, a także brak programowalnej jednostki T&L powodują, że GeForce4 MX to lipa =) Zgadzam się. Ale za 500-600 zl nie kupisz szybszej karty graficznej =D

Sam się dziś zdziwiłem jak nie ujrzałem testu EBM, Pixel Shadera i Advanced Pixel Shadera =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge powiedziec jedno: R7500 w OpenGL to porażka!! Akurat sprawdzalem kilka gier ( szczegolnie Nascar4) i sa bugi pod OGL!! Nie pomagaja zadne stery , ustawienia itp!!

Mialem tez 2Ti winfasta - zajebioza- chodzila na 270/490 i byla SPORO szybsza od tego radka . moj konfig ( nie najnowszy!! komp ma prawie 2 lata) PIII700@933 256 ram , reszta chyba nie wzna - aa system to Win ME. W q3n po wlaczeniu oświetlenia vertex wszystko jest zamglone i ciemne , w N4 swiatla i dym sa KWARDATOWE ( tylko pod OGL!! w D3D jest OK ale sporo wolniej) .Ogólnie karta jest woniejszaod 2Ti aha podkrecilem do 300/500 tego radka.

powiem tyle ze dla graczy lepsza jest 2Ti ale dobrej firmy!! (Prolinka oddalem na drugi dzien poi zakupie! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pronaliście mnie to co będzei lepsze GF3 TI czy jakiś radek 8500 tylko prosze jednogłośnie jakośc grafy mniej ważna bardziej żeby wszystkie gry chodziły i było stabilnie.

Pytanie odemnie czy radek VE 8500 jest spoko nie ma być do gier tylko dlamnie a ja nie gramm tu liczy się jakość grafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...