f-lexa Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Jestem fanatykiem ciszy.Chcialem kupic B IV...bo nieslyszalna.Ostatnio czytajac forum zauwazylem ,ze niektorzy wspominaja ,iz te oslawione dyski w miare uplywu czasu robja sie coraz glosniejsze.Martwi mnie to bardzo.Prosilbym o wasze opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakko18 Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Ja mam taką od roq (dokładnie za 2 dni) chodzi dzień i noc bez przerwy bo mój komp robi za serwer na sieci i nie jest głośna a to ze ma 1 mb bad'ów to moja zasługa bo czasem jeździłem z nią do qmpla(80km) po filmy i czasem nie za bardzo ostrożnie sie z nia obchodziłemalę juz od 3 miechów jej nie ruszam i nie ma nowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 u mnie też chula od prawie roku i (odpukać w niemalowane :mrgreen: ) nic się z nią nie dzieje: żadnego hałasu, żadnego badsectora. kup, zobacz jak działa - w razie czego masz gwarancję i rękojmię. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Ja mam 6 miesięcy i nadal niesłyszalna i w pełni sprawna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zawsze mozesz kupic inny dysk i zrobic jakas obudowe dzwiekoszczelna :) Nie takie rzeczy juz tu widzielismy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja ustawiłem moje barracudy w trybie performance (krótszy czas dostępu) tzn. bez wyciszania i w dalszym ciągu ich nie słychać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 a moja bara IV 40Gb spadla na betonowy chodnik z 1.5m i odbijala sie na min przez chwile jak pileczka i nic jej nie jest a to bylo z rok temu :mrgreen: zadnego bada, wycia ani mru mru. Cicho i spokojnie pracuje nadal, co do glosnosci to jest programik seagata do pozycjonowania glowic w barakcha co je wycisza gdy staja sie zbyt glosne hehehe (nieznaczne chrobotanie z dysku to glosne ech ludziska odpacie sobie jakiego starego seagaa albo cos innego i jak uslyszycie traktor w pokoju to sie nie zdziwcie :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 :arrow: moj 'twardy' nadal cichutki. nie zastanaiaj sie, tylko kupuj... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 b4 40 gb ma jeden talerz i jest rzeczywiscie cichutka, mialem ,wiem, tyle ze sie zepsula i wymienilem na 60 gb. 60 bg ma 2 talerze i byla od poczatku glosniejsza od 40, a z czasem zrobila sie jeszcze bardziej glosna, ale moze to subiektywne odczucie odkad zalozylem WC calego kompa lacznie z grafika. b4 jest cichsza od innych dyskow,ale zarazem bardzo delikatna, trzeba uwazac na wstrzasy i zbyt wysoka temp dysku. osobiscie po przejsciach z poprzednia b4, mam dziwne przeczucie ze zaraz sie pojawia bad sectory, poprostu siedze jak na szpilkach i czekam na awarie. taki dyskomfort psychiczny mam - chyba wiecie o co mi chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Jestem fanatykiem ciszy.Chcialem kupic B IV...bo nieslyszalna.Ostatnio czytajac forum zauwazylem ,ze niektorzy wspominaja ,iz te oslawione dyski w miare uplywu czasu robja sie coraz glosniejsze.Martwi mnie to bardzo.Prosilbym o wasze opinie. Moze to Cie odciagnie od kupna BIV (przynajmniej jezeli chodzi o 80GB) http://www.in4.pl/recenzje/4hdd7200/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 :arrow: czyzby moja barracuda tez byla taka slaba??? moze dostali trefny towar do testow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mój dysk pracuje od 5 misięcy i jast absolutnie niesłyszalny. Ja polecam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mój dysk pracuje od 5 misięcy i jast absolutnie niesłyszalny. Ja polecam :D wylacz wiatraki na procku i grafie to go uslyszysz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mam ponad rok i cisza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mam ponad rok i cisza :DWiem. Reszta nie ma szczescia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mam ponad rok i cisza :DWiem. Reszta nie ma szczescia :) Jesli to zalezy od szczescia to gratuluje firmie takich wyrobow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Jestem fanatykiem ciszy.Chcialem kupic B IV...bo nieslyszalna.Ostatnio czytajac forum zauwazylem ,ze niektorzy wspominaja ,iz te oslawione dyski w miare uplywu czasu robja sie coraz glosniejsze.Martwi mnie to bardzo.Prosilbym o wasze opinie. Moze to Cie odciagnie od kupna BIV (przynajmniej jezeli chodzi o 80GB) http://www.in4.pl/recenzje/4hdd7200/index.htm czepiasz się. zwróć uwagę że b4 jest najstarszą konstrukcją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mam ponad rok i cisza :DWiem. Reszta nie ma szczescia :) najwidoczniej. moja b4 jest spox. mój prolink jest wporzo. ogólnie nic mi się nigdy nie zwaliło. nawet jak robiłem moda budy wyszło tak jak chciałem i wszystko ładnie mimo że pierwszy raz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Jestem fanatykiem ciszy.Chcialem kupic B IV...bo nieslyszalna.Ostatnio czytajac forum zauwazylem ,ze niektorzy wspominaja ,iz te oslawione dyski w miare uplywu czasu robja sie coraz glosniejsze.Martwi mnie to bardzo.Prosilbym o wasze opinie. Moze to Cie odciagnie od kupna BIV (przynajmniej jezeli chodzi o 80GB) http://www.in4.pl/recenzje/4hdd7200/index.htm czepiasz się. zwróć uwagę że b4 jest najstarszą konstrukcją Dlatego jej nikomu nie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Dlatego jej nikomu nie polecam. jak się wczytałeś w temat to powinieneś zrozumieć że chodziło o ciszę a nie szybkość :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Dlatego jej nikomu nie polecam. a tak poza tematem to zerknąłem na twój konfig i nie poleciłbym nikomu twojego celka :mrgreen: mój brat ma mojego durona 1000@1200 i gf2mx wykręcony jak twój a w 3dmarku w standardzie ma 3348 - czyli więcej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Dlatego jej nikomu nie polecam. a tak poza tematem to zerknąłem na twój konfig i nie poleciłbym nikomu twojego celka :mrgreen: mój brat ma mojego durona 1000@1200 i gf2mx wykręcony jak twój a w 3dmarku w standardzie ma 3348 - czyli więcej :D Umiesc ten wynik na madonion, daj linka a wtedy uwierzymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Dlatego jej nikomu nie polecam. a tak poza tematem to zerknąłem na twój konfig i nie poleciłbym nikomu twojego celka :mrgreen: mój brat ma mojego durona 1000@1200 i gf2mx wykręcony jak twój a w 3dmarku w standardzie ma 3348 - czyli więcej :D Umiesc ten wynik na madonion, daj linka a wtedy uwierzymy. a w co tu wierzyć :?: tak jest i koniec. nie mam co ściemniać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Dlatego jej nikomu nie polecam. a tak poza tematem to zerknąłem na twój konfig i nie poleciłbym nikomu twojego celka :mrgreen: mój brat ma mojego durona 1000@1200 i gf2mx wykręcony jak twój a w 3dmarku w standardzie ma 3348 - czyli więcej :D Umiesc ten wynik na madonion, daj linka a wtedy uwierzymy. a w co tu wierzyć :?: tak jest i koniec. nie mam co ściemniać Haha, gut łan. No to wszystko wiadomo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 ja mam juz rok b4 i chodzi jak malina:) nie slychac ze dziala zupelnie ciszaaa:) polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mam swojego bubla ze 4 miechy - nie pamiętam kiedy to dokładnie kupiłem ale mi wtedy sąsiad sie wrąbał w słup z liniami napięcia to cała ulica 4 godziny prądu nie miała i nie miałem jej jak sprawdzić czy wogule działa :( hehe a tak do reczy cichutka jak cholera - ucho do niej przyłożyłem i ledwo co szmer usłyszałem :), od miecha jakiegoś chodzi na Performance i też nic nie słychać :) - ja polecam, ale popytaj sie użytkowników maxtorów jak one są głosne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FEAR Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 swojego baraka mam kilka miechów (8 może 9, nie pamiętam), nic się nie zmieniło, cichy, wydajny i zero problemów. Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 ja mam juz ponad rok i nic sie nie dzieje polecam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Czym przestawić BIV w tryb performance i czy rzeczywiście są jakieś widoczne rezultaty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 http://www.pc.com.pl/zdjecia/laboratorium/...0IV/seaaam2.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...