Skocz do zawartości
wachowicz

Radek 9800 na AGP x1 ? BIG problem !

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie dostalem Radka 9800 od Hercules'a, zainstalowalem system na nowo, zainstalowalem najnowsze stery od DNA, i wszystko niby spoko, (w 3dmarku 2003 zaledwie (?!) 4300 pkt w 1024x768x32 (zero AA i innych wodotryskow) -nie za malo ? no ale do rzeczy, w opcjach sterownikow w zakladce SMARTGART, predkosc AGP mam ustawiona na "Wył." i co prawda moge suwaczkiem przesunac na 4X lub 8X (1X i 2X 'wyblakle' i nie moge ustawic na nie), to jak zmienie powiedzmy na 8X wyskakoje okienko ze SMARTGART zresetoje mi kompa zeby przetestowac zmiany bla bla bla, daje ok, restarcik, i nic, wchodze do tej zakladki i dalej predkosc AGP "Wył.", a jak powiedzmy wezme zmienie (np na 8X) i wezme guzik "Test Calosci" to tylko "szybki zapis" mi sie z "wylaczonego" na wlaczony" zmienia, jak dam pozniej OK - znowu prosi o restart, a po restarcie zero zmian :/

MOj komp to Athlon XP 2500+ Barton, 1 GB DDR 333, a mobo to MSI KT4AV (wspiera AGP x8 !!!! ). Pomocy. Czy to zonacza ze moja karta pracuje z predkoscia AGP x 1 ?? help !

PS. chcialem jeszcze dodac ze np w NFS underground jak wjedzam do tunelu to gra nagle trzykrotnie przyspiesza (nie ilosc FPS tylko szybkosc samej akcji - samochod 3 x szybciej jedzie) <- jak na to zaradzic ? czy to ma jakichs zwiaze kz powyzszym problemem z AGP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do AGP sprawdz czy w biosie masz właczoną obsługe AGP x8 bo zazwyczaj jest wyłączona.NFSU potrzebuje patcha zarówno do Radka i FX.(ja tak miałem przy wjeździe do tunelu przyśpieszenie z 3 razy i zazwyczaj jak nie zwolniłem przed tunelem to lądowałem na na taxuwce albo kolumnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi