wachowicz Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Wlasnie dostalem Radka 9800 od Hercules'a, zainstalowalem system na nowo, zainstalowalem najnowsze stery od DNA, i wszystko niby spoko, (w 3dmarku 2003 zaledwie (?!) 4300 pkt w 1024x768x32 (zero AA i innych wodotryskow) -nie za malo ? no ale do rzeczy, w opcjach sterownikow w zakladce SMARTGART, predkosc AGP mam ustawiona na "Wył." i co prawda moge suwaczkiem przesunac na 4X lub 8X (1X i 2X 'wyblakle' i nie moge ustawic na nie), to jak zmienie powiedzmy na 8X wyskakoje okienko ze SMARTGART zresetoje mi kompa zeby przetestowac zmiany bla bla bla, daje ok, restarcik, i nic, wchodze do tej zakladki i dalej predkosc AGP "Wył.", a jak powiedzmy wezme zmienie (np na 8X) i wezme guzik "Test Calosci" to tylko "szybki zapis" mi sie z "wylaczonego" na wlaczony" zmienia, jak dam pozniej OK - znowu prosi o restart, a po restarcie zero zmian :/ MOj komp to Athlon XP 2500+ Barton, 1 GB DDR 333, a mobo to MSI KT4AV (wspiera AGP x8 !!!! ). Pomocy. Czy to zonacza ze moja karta pracuje z predkoscia AGP x 1 ?? help ! PS. chcialem jeszcze dodac ze np w NFS underground jak wjedzam do tunelu to gra nagle trzykrotnie przyspiesza (nie ilosc FPS tylko szybkosc samej akcji - samochod 3 x szybciej jedzie) <- jak na to zaradzic ? czy to ma jakichs zwiaze kz powyzszym problemem z AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Co do AGP sprawdz czy w biosie masz właczoną obsługe AGP x8 bo zazwyczaj jest wyłączona.NFSU potrzebuje patcha zarówno do Radka i FX.(ja tak miałem przy wjeździe do tunelu przyśpieszenie z 3 razy i zazwyczaj jak nie zwolniłem przed tunelem to lądowałem na na taxuwce albo kolumnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Oprócz braku zmiany w biosie, przyczyną mogą być stery, sam tak kiedyś miałem 8O Spróbuj Omeg 3.7 lub 4.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Stery też mogą być.Ja kiedyś miałem GF2PRO i miałem taki problem ze win98 widział go że jest na PCI 8O dopiero po przeżuceniu sterty sterów do mobo i grafy doszedłem do ładu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...