siuks Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Przy fsb większym niż 186 wywala mi błedy w prime 95. Kombinwałem z napięciami i timingami ale dalej to samo. Z czym jest to zwązane i czy da się to zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 A możesz podać dokładnie co robiłeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 trafil ci sie poprostu egzemplarz ktorego nie da sie za bardzo podkrecic. a ta twoja plyta to jest na kt 400? bo jak tak to przy zwiekszaniu fsb rosnie magistrala pci i agp i wlasnie stad moga sie brac te problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 No a komp ci chodzi normalnie ? Nie masz restartow albo zwisow ? Bo jesli masz to jak dla mnie to wina FSB Via ma uzaleznione Pci/AGp od FSB wiec pewnie szyna jest przetaktowna i stad te bledy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Zwiększałem vcore, vmem, vagp. Timingi podnośiłem z 3-2-2-7 na 3-3-3-9. Komp chodzi normalnie tylko przy fsb 191 restarty na 3dmarku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Zwiększałem vcore, vmem, vagp. Timingi podnośiłem z 3-2-2-7 na 3-3-3-9. Komp chodzi normalnie tylko przy fsb 191 restarty na 3dmarku.Zmniejsz to FSB bo ci sie dysk wysypie > odnosnie podobnego problemu jest topic http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=66360 Wystarczy poszukac :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 trafil ci sie poprostu egzemplarz ktorego nie da sie za bardzo podkrecicBarton by nie poszedł na fsb 188 i to na napięciu 1.750 (w rzeczywistości 1.8 bo płyta przekłamuje) :?: :?: Może pomoże ktoś kto zna się na seriach, seria tego proca to AQZFA0347WPMW. Czy zbyt wysokie pci,agp może być przyczyną błędów w prime. Na 186 wszystko full stable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 trafil ci sie poprostu egzemplarz ktorego nie da sie za bardzo podkrecicBarton by nie poszedł na fsb 188 i to na napięciu 1.750 (w rzeczywistości 1.8 bo płyta przekłamuje) :?: :?: Może pomoże ktoś kto zna się na seriach, seria tego proca to AQZFA0347WPMW. Czy zbyt wysokie pci,agp może być przyczyną błędów w prime. Na 186 wszystko full stable. Nie wiem czy w Prime to jest przyczyna bledu ale na pewno nie jest to zdrowe dla twojego HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 No i chyba znalazłem winowajce. Ustawiłem pamięci asynchro na 266mhz i co? stabilnie na fsb191. Czy to oznacza że pamięci są do kitu? Jeśli tak to qpa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 no z Elixirami to jest roznie - poczytaj sobie w dziale Pamieci tam jest topic o elixirach mozesz cos sie da jeszcze zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...