Skocz do zawartości
kawis

Testy pamięci Samsunga

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem dzisaj w swoje łapki pamięci Samsunga PC333 512Mb. Najpierw sprawdziłem czy komputer się uruchamia. I rozpoczełem testy w overlockingu :).

A oto wyniki. Testowałem pamięci asynchronicznie ,bo mój Soltek ma problemy z kręceniem Fsb.

Cas2 ,najszybsze timingi i wszystko na maksa

136Mhz + 34Pci= 170Mhz

Cas2.5 ,najszybsze timingi i wszystko na maksa

144Mhz + 36Pci =180Mhz

Pamięci pracowały na 2.7V.

Według mnie te wyniki są dosyć przeciętne. A co wy o ty sądzicie? Będe miał te pamięci u siebie jeszcze przez parę dni i mogę je jeszcze trochę potestować tylko napiszcie jakie chcielibyści testy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NANYA DDR333 max to 175(350) ale za to bez podnoszenia napiecia.Cl2,5 reszta max.Podnoszenie napiecia nic u mnie nie daje.

Juz prawie uzbieralem na Corsairy 3200.Z tymi to mozna powalczyc.

to strasznie marnie skoro ja na swoich ddr2100 (oczywiście nanya jak w podpisie) zamknąłem licznik przy max ustawieniach (cl2 oczywiście).

Przy napięciu 2,7 chodziły na 166.

Jak ktoś zainteresowany to możemy przetestować u niego na ile one pójdą. może do ok. 170 dociągną przy max ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NANYA DDR333 max to 175(350) ale za to bez podnoszenia napiecia.Cl2,5 reszta max.Podnoszenie napiecia nic u mnie nie daje.

Juz prawie uzbieralem na Corsairy 3200.Z tymi to mozna powalczyc.

to strasznie marnie skoro ja na swoich ddr2100 (oczywiście nanya jak w podpisie) zamknąłem licznik przy max ustawieniach (cl2 oczywiście).

Przy napięciu 2,7 chodziły na 166.

Jak ktoś zainteresowany to możemy przetestować u niego na ile one pójdą. może do ok. 170 dociągną przy max ustawieniach.

A sprawdzales Goldmemory czy nie masz jakiegokolwiek bledu?Jesli tak to podaj przepustowosc jaka ci GM wyswietlil bo moze po prostu Abit ma bardziej ostro ustawione timingi dla pamieci...U mnie przy ustawieniach 9x175 w Sandrze jest ~2600/2400,GoldMemory 954Mb/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sprawdzałem bo go nie mam ale ściągnę i kiedyś sprawdzę.

Teraz an tyle nie mogę puścić bo coś z doblokowaniem mego durnia się zwaliło (pewno mostki zabrudzone) i mam z niższych mnożnik 8 i 8,5 a nie mam 7 na którym na 166 puszczałem. Najprościej by było z kimśkto ma dzielnik 1/5 ugadać i u niego sprawdzimy pamiątki.

Bo w sumie taktylko by testować to nie mam specjalnej ochoty dysku po raz kolejny pci=41,5 katować (twardy jest :) więc pewno nic by mu się nie stało...:) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...