forestw Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Zrobiłem pełen format dysku ( z usunieciem partycji) w celu usuniecia wirusa ktory mnie nekał. Po przeprowadzeniu foramtu okazało sie ze to nic nie pomogło, dowiedziałem sie ze jest mozliwosc ze siedzi w tablicy parytycji (rejstr czy cos takiego) i zeby sie go pozbyc nalezy wykonac low format ( czy to jest prawda jezeli tak to czy ktos moze podac adres albo napisac jak sie do tego zabrac ?? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Kiedys mozna to bylo robic z poziomu biosu... Aktualnie jestem w posiadaniu takiego progamu... Podaj majl albo gg na PW to sie podziele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 ... i zeby sie go pozbyc nalezy wykonac low format a świstak siedzi i zawija .... ( czy to jest prawda kłamstwo !!! jezeli tak to czy ktos moze podac adres albo napisac jak sie do tego zabrac ?? ) dyskietka startowa win98 fdisk /mbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 A co zrobić z dyskiem (SeagateU5 40Gb) jak komp go widzi w biosie partycje można zrobić, program do testoow dysku pokazooje zero błędoow - ale za skarby świata nie da sie go niczym sformatować ?! Czego jush proobowałem: [*]Prooba przywracania MBR (instalatorem WinXP i programem ktoorego nazwy jush nie pamiętam) [*]Skanowanie oprogramowaniem Seagate SeaTold (żadnych erroroow) [*]Partycje w fdisku FAT32 - formatowanie z dyskietki startowej Win98 nie powiodło się. [*]Formatowanie Windowsowskie FAT32 nie powiodło się (system mam na Barracudzie) [*]Partycje instalatorem Win2k3Server NTFS - formatowanie nie powiodło się. [*]Foratowanie Windowsowskie NTFS - nie powiodło się. Ogoolnie robiłem zawsze jedną partycje - zawierającą cały dostepny obszar na dysku - a formatowanie za każdym razem przebiega prawidłowo do ~20% potem dysk "żęzi" i pasek postępu stoi w miejcu i po około 15 minutach wywala info "Nie można sformatować tego dysku." :? Jestem załamany :o Dane ktoore tam były nie były ważne, ale zaczyna mi jush brakować miejsca :? Chciałbym odzyskać chociaż część powierzchni dysku :? PS. Mam Win2k3Server więc PM8 odpada :? proobowałem u qmpla, partycje robi elegancko i sformatować się ich nie da... :x Wszelkie sugestie mile widziane... 8) Z goory dzięki 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 a ja ma problem z tablica partycji :( tz. nie moge nawet zalozyc partycji bo programy pisza ze nie moga czytac z urzadzenia:( czy jest soft zeby napisac tablice partycji od nowa ? ale nie chodzi mo o pm czy rannish tylko o soft ktoremu podam np. liczbe sektorow itp a on to zapisze w tablicy parycji moze pomuc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 a ja ma problem z tablica partycji :( tz. nie moge nawet zalozyc partycji bo programy pisza ze nie moga czytac z urzadzenia:( czy jest soft zeby napisac tablice partycji od nowa ? ale nie chodzi mo o pm czy rannish tylko o soft ktoremu podam np. liczbe sektorow itp a on to zapisze w tablicy parycji moze pomuc? tak - widziałem to na dyskietce z server magic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 tak - widziałem to na dyskietce z server magica moglbys mi to podeslac albo poadac dokladna nazwe softu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...