Coolguy Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Zamieszczam fotki mojego świeżo złożonego zestawu WC. Niestety jeszcze długa droga przede mną: - coś typu shroud na moją LADE - regulator obrotów wentyli - założenie bloków na GPU i NB (Atira)- bloki od dawna są u mnie ale po założeniu okazało się, że przeciekają na uszczelce, a po dokręceniu problem nie zniknął (CO ZA SHIT !!!) - podświetlenie pojemnika Bloczku nie widać ale to oczywiście URIEL rev.2. I jeszcze jedno - jak wam się podoba moja pompka, wyjęta z starego pieca gazowego od centralnego. 3 biegi - 38, 65, 90 Watt. Najważniejsze, że jej nie słychać. Dorobiłem jej króćce i pomalowałem na chrom. Na początku oczywiście wielkie czyszczenie, środek pompy cały czas rdzewiał więc pomalowałem go HAMERRITEM. Węże 16-22 i podwójnie 10-12. W przyszłym tygodniu zdjęcia całego moda w dziale "modyfikacje". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolguy Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Jeszcze dwa zdjęcia: Pochwalęe się jeszcze przodem (słabo wyszło ale w przyszłym tygodniu będzie tego więcej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 ale choinka... (bez urazy oczwyiscie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 bardzo fajny modzik :D fajnie zrobiona pompa :) zrob koniecznie shrouda na lade , zyskasz kilka stopni . czym wycinales kolka w topie pod wiatraki ?? ciekawe okno w przednim panelu , ale nie podobaja mi sie 2 wentyle ponizej :? jaki masz zbiornik ?? typhoon quad ? jak sprawuje ci sie zasilacz? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Wow! Bardzo ladnie, widac ze potrzeba jeszcze ostatniego szlifu, ale wyglada naprawde ladnie. Jedyne do czego mozna sie przyczepic to okno w boku budy - co to za dziwna siateczka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolguy Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Otwory wycinałem cyrklem do glazury zamontowanym w wiertarce stołowej. Zasilacz dopiero podłączony - działa u mnie 2 dni więc trudno mi cokolwiek na jego temat napisać. Zbiornik na wzór TYPHONA z overcooled.com Wentylatory na dole mają grile z diodami RGB, więc kolory się zmieniają co chwila. A to obudowa przed modem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolguy Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Siateczka to nic innego jak siatka do ocieplania styropianem pomalowana na chrom. Nie widać tego na zdjęciu ale wygląda to na prawdę fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Otwory wycinałem cyrklem do glazury zamontowanym w wiertarce stołowej. Zasilacz dopiero podłączony - działa u mnie 2 dni więc trudno mi cokolwiek na jego temat napisać. Zbiornik na wzór TYPHONA z overcooled.com Wentylatory na dole mają grile z diodami RGB, więc kolory się zmieniają co chwila. bardziej mialem na mysli rezerwuar typhoon od dangerdena :D gdzie kupiles ten rezerwuarek i za ile jesli mozna wiedziec ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 z tego co widze pompa stoi pionowo, generalnie pompy CO powinny stać poziomo, tzn wirnik powinien być równolegle do gleby a nie prostopadle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 ja mam specjalne zyczenie 8) mogl bys dac troszke fotek bloczku (ow)... :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Popraw pompke!!! Chaos juz Ci napisal: POMPY CO MUSZA STAC OSIA WIRNIKA POZIOMO!!! Nie podoba mi sie: - montowanie pompki wogole. Opaski zaciskowe i kawalek gabki to Wielka Improwizacja. - brak shrouda - siatka przymocowana tasma klejaca (diabel tkwi w szczegolach Plusy: - bardzo porzadne mocowanie nagrzewnicy do budy - wykorzystanie starej pompki CO. Po oczyszczeniu z rdzy oraz ZABEZPIECZENIU PRZED PONOWNYM RDZEWIENIEM jest to swietna i tania rzecz - siatka. Dosyc nowatorskie, ale nie chroni przed kurzem. Osobiscie wole szklo, ale czemu nie... - bardzo ladnie wyciete otwory w topie (przynajmniej tak wyglada) - za okienko do rezerwuaru dalbym Nobla Jak mocowales szybke lub plekse? Jak zrobiles modyfikacje tego frontowego panela (gornego)? Nie szkoda bylo ciac tej dolnej czesci na wiatraki? Ogolnie bardzo fajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolguy Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 OK. Dzięki za wszystkie uwagi. Co do pompki to chodzi idealnie pionowo. Co się z nią stanie jeśli będzie tak pracować? Ostra gąbka do mycia pleców nie będzie się znadować pod pomką, nie mówiąc już o opaskach. Wszystko co widzicie to oczywiście wszystko test version. Myślę, że za dwa tygodnie będę zbliżał się do końca. O wszystkim pisałem wcześniej Aha - jeszcze będzie elektrycznie otwierana klapka z przodu. Zbiorniczek to oczywiście taki sam jak w DDenie, tylko polskiej produkcji kupiony w overcooled.com(Ś.P.). Jest on zamocowany w najwyższym miejscu, otwór nad nim wywiercony taki jak na wentyle. Więcej fotek tak jak pisałem dopiero po niedzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Aha - jeszcze będzie elektrycznie otwierana klapka z przodu.oooooooooo super pomysl :D z nieciepliwoscia czekam na fotki i opis :D moze sam u siebie takie cos zmajstruje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Co do pompki to chodzi idealnie pionowo. Co się z nią stanie jeśli będzie tak pracować?Piono to najgorsza pozycja. Musi byc poziomo, inaczej zatrzesz lozyska (ale nie jestem pewnie, wiec moze ktos bardziej kompetentny sie wypowie). Aha - jeszcze będzie elektrycznie otwierana klapka z przodu.Interesujace. Mozesz zdradzic co i jak? Zbiorniczek to oczywiście taki sam jak w DDenie, tylko polskiej produkcji kupiony w overcooled.com(Ś.P.).Nie Ś.P. :wink: Widac po tym, ze wlew jest inaczej zamocowany. Jest on zamocowany w najwyższym miejscu, otwór nad nim wywiercony taki jak na wentyle.To, ze najwyzszym punkcie to chyba tylko dla tego wizjerka, bo w kwestii odpowietrzania nic to nie daje. Odpowiedz na moje pytania jak tylko bedziesz mial czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Coolguy... cóż myśle, że to zbieg okoliczności... ale masz prawie indentyczne okno jak ja... Tylko, że ja moją bude dawno skończyłem. Wiec albo mamy podobny gust, albo ktos sie inspirował moja buda ;-) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NerCo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 ja powiem tak co do tej pompki to u mnie w CO tez jest pionowo i przez 3 lata sie nic nie dzieje :) wiec chyba cos ci sie pomylilo... a co do moda to bardzo mi sie podoba, jedyne co mi sie nie bardzo widzi to te 2 wentyle na przodzie ja bym dal 2 takiego samego koloru np. niebieskie bo tak to jak choinka wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 W kazdej instrukcji od pompki CO jest dokladnie napisane, ze os wirnika musi byc koniecznie ustawiona poziomo!!! Moze na stronie Grundfosa sa instrukcje on-line, wiec beda tam na pewno rysunki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...