Skocz do zawartości
Pitbull82

Padnięty zasilacz który pociągnął kilka rzeczy a gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu mówię że zasiłka mi nie padła :)

Ale ostatnio zauważyłem że napiecia (szczególnie +12v) skaczą sobie, a że narazie nie mam $ na nowy zasilacz to siedzę na tym. I tu mam pytanie (profilaktyczne): Czy jak padnie zasiłka (na gwarancji) i pociągnie coś za sobą (mobo, hdd, cokolwiek(również na gwarancji)) to czy gwarancjia uwzględnia te pozdzespoły również :?: Czy wymieniają mi tylko zasilacz a resztę ja sam :?:

btw +12v utrzymuje się miejwięcej w granicach 12,7 a czasem dochodzi do 12,9; więc nieciekawie :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wnoskuje ze sam skladales kompa ? Czyli na wszystko masz inna gwarancje , jak tak to niestety ale bedzie to uznane jako uszkodzenie wynikle ze zlego uzytkowania... no chyba ze masz fajny serwis jak ja i np perfidnie przepalonego antka wymienia ci na gwarancji... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli procek sie skobci i nie bedzie osmolony od spodu to napewno przyjma bo nie ma ukruszonego jadra i zadnych sladow spalenia....gorzej by bylo jakby byl osmolony. Ja mysle ze jezeli skobciyla by sie plyta to nie bylo by tego widac, po prostu zjaralo by sie cos w chipsecie lub jakas sciezka a wtedy mozna wcisnac na gwarancje mowiąc: siedzialem sobie na necie no i komputer sie wylaczyl a potem nie wstal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak w jednym sklepie to najlepiej zadzwon i powiedz ze ci sie spalil zasilacz i pare innych czesci przez to i sprawdz reakcje :D

Bedziesz juz wszystko wiedzial -> ale tak jak ci juz wczesniej pisalem raczej na wiele nie licz niestety serwisanci ci zawsze w bardzo ladny (LOLOWATY) sposob wytlumacza ze to twoja wina... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

jezeli procek sie skobci i nie bedzie osmolony od spodu to napewno przyjma bo nie ma ukruszonego jadra i zadnych sladow spalenia....gorzej by bylo jakby byl osmolony. Ja mysle ze jezeli skobciyla by sie plyta to nie bylo by tego widac, po prostu zjaralo by sie cos w chipsecie lub jakas sciezka a wtedy mozna wcisnac na gwarancje mowiąc: siedzialem sobie na necie no i komputer sie wylaczyl a potem nie wstal :D

:):) Tylko jak tak zrobisz to wyczysc sobie najperw bios... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

:):) Tylko jak tak zrobisz to wyczysc sobie najperw bios... :D

To wiem :) Zresztą do zmiany zasilacza nic tam nie grzebię więc nie będzie co czyścić 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi