Skocz do zawartości
MadMat

[Tunery TV] kupilem sobie niedawno tuner TV i odazu problem

Rekomendowane odpowiedzi

ok faza juz mam obraz co sie okazalo - kabelek antenowy sie polamal :P w sordku ale jest ok tylko ze teraz mam wiekszy dylemat gdyz dzwięku nie mam - czytalem o tym ze neikture karty dzwiękowe zintegrowane sie gryzą z nieORT: ORT: ORT: kturymi tunerami mam zintegrowaną AC'97 i nie bardzo wiem co mam robic slyszalem ze da sie jakos to naprawic ale jak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy, że nie masz dźwieku? Konkrety, nie ma go w ogóle, czy tylko tego z karty tv? Jak to drugie, to sprawdź, do jakiego wejscia podlaczyles kabelek audio z tunerka i posprawdzaj w mixerze audio, czy dane wejscie jest wlaczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem ! zamiast mojego modelu podalem model pixel vivev oznaczony BT878 - to samo co mooj. ale teraz mam kabelek out - in i gdy go wtykne to glosu nie mam ale gdy wtykne kabelek ok glosnikoow pod tooner to jest glos co mam robic ? Mam TVN , TVP1 , TVP3, TVP4 - a jak znalesc poslat i TVP2 ? Dlaczego gdy wylaczam program to calyczas slychac z glosników podlaczonych do tunera glos z TV ? jakie sa najleprze programy do ogladania TV na tunerze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, do jakiego wyjścia na karcie muzycznej wkładasz kabelek (mikrofon czy audio in)? Sprawdź w mikserze windows, czy przypadkiem nie masz wyciszonego dźwięku dla tych wejść.

Jeśli nie możesz znaleźć programów przy wyszukiwaniu automatycznym, poszukaj ich ręcznie :-| .

Jeżeli masz tuner Prolinka, to nie wiem, jaki masz problem ze znalezieniem sterów pod XP - ściągnij Pixelview Station.

Do oglądania TV polecam DScaler, do przechwytywania obrazu - iuvcr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz tuner Prolinka, to nie wiem, jaki masz problem ze znalezieniem sterów pod XP - ściągnij Pixelview Station.

Do oglądania TV polecam DScaler, do przechwytywania obrazu - iuvcr.

1475192[/snapback]

ja natomiast polecam nic nie sciagac od prolinka zadnych sterownikow ( odpusc sobie sterowniki ) sciagnij DScaler TV i uzywaj tego programu ( nie wymaga sterownikow )

Edytowane przez icemanhi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi