luk7 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 mam nadzieje ze uda mi sie dokonczyc ten post przezd restartem :(((( mam prawie 2 lata to co w podpisie. Jakies 2 miesiace temu sie to zaczelo znikad-wieszanie w windowsie bez przerwy-najczesciej przy albo po zalogowaniu sie do windowsa-to samo w linuxie. Czasem juz sie zrestartuje podczas uruchamiania systemu. Jesli uda si euruchomic to dziala kilka-kilkanascie minut. Wtedy na poczatku historii dzialo sie to bez przerwy przez 3 dni potem samo ustapilo-probowalem wsyztskiego -zaczalem od zasilacza itp . a teraz od wczoraj znowu wrocilo :((( jedyne czego nei sprawdzalem to procek i plyta glowna. Czy to mozliwe ze procek???? po ponownym uruchominiu -o ile sie uda to w windowsie mam komunikat bledu: BCCode : 9c BCP1 : 00000000 BCP2 : 8053F0F0 BCP3 : CC0000FF BCP4 : 20040189 OSVer : 5_1_2600 SP : 1_0 Product : 256_1 co to moze byc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 po raz pierwszt podczas ladowania linuxa pojawil sie blad "... CPU context corrupt" czyzby procek?? hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Z tego co widziałem w Twoich innych postach to masz napięcie 1,8V a moim zdaniem to trochę dużo i proc mógł stracić swoje mozliwości OC. Jeśli tego nie robiłeś, to puśc go na próbę na standardowe taktowanie i zobacz jak się będzie zachowywać komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Procesor albo pamięci IMO. Zmiejsz taktowanie/napięcie jednego/drugiego bo coś się przegrzewa IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Sprawdź stan kondensatorów na płycie (czy nie są wybrzuszone) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 tak sie resetuje ze nie moglem wejsc nawet na to forum-najczesciej przy ladowaniu systemu albo po zaladowaniu w ciagu pierwszych minut-najdluzej dziala ponad 5 minut. Wkoncu wkurzylem sie i zmowntowalem na nowo mojego streeeeeeeeeeeego kompa pII 420 Mhz :D ale szok teraz na takim ;p pierwsze co robilem to wsyztsko w biosie na default i nic nie pomoglo. Pamieci tez na poczatku juz sprawdzalem i na innych to samo. A kondensatory na plycie wygladaja ok. Hmmmm wsyztsko sprawdzilem tylko zostaje procek albo plyta. Myslicie ze takie objawy mzoe miec zwalony procek??? Jesli tak to ciekawe co bedzie z gwarancja -niby na boxa 3 lata a w tej firmie kuipowalem kilka czesci wtedy i wsyztsko pisalo na 1 rok-ciekawe jak sie to ma do intela (mam posmarowanego srebrna pasta mam andzieje ze sie nei beda czepiac hmmm ) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 aha dodam ze wsyztskie temperatury i napiecia ok w normie. Zasilacz to sprawzdalem juz 2 raz inny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 spróbuj zainstalować system na innym dysku.Chwilowo nic innego nie przychodzi mi do głowy.Moja sugestia bierze się z tąd iż gdy miałem dysk 40gb fujitsu gdy zaczęła padać elektronika miałem podobne objawy.Teraz jak podepne ten dysk - komputer wogóle nie wstaje.spróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Najlepiej sprawdź u kogoś procka no i w razie czego pożycz od kogoś procka żeby swoją mobo sprawdzić. Spróbuj jeszcze na standardowym taktowaniu podnieść napięcie choć wiadomo że jeśli procek nie chodzi na default o ile oczywiście on się chrzani to jest do wymiany. I jeszcze jedno - jakie masz chłodzenie proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 na innym dysku tez juz probowalem gdy stalo sie to 2 miesiace temu i to samo. A chlodzenie boxowe-temperatury wszystkie ok. Wlasnie w tym problem ze wszyscy znajomi maja athlony ;p ale wydaje mis ie ze to procek hmm a nie plyta choc kto wie. Te 2 miesiace temu to bylo tak 3 dni ze sie systemu nei dalo zaladowac-potem ustapilo -tylko czasami co kilka ndi restart jakis a teraz znowu sie nic nie da az na starym kompie siedze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Niewiem jak innym ,ale mi to wyglada na SNDS, duzy vcore ,starszy P4 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 tak to byl SNDS na pewno. Na szczescie wkoncu wymieniono mi go na nowy na gwarancji(i po niezlych jajach ;-p) -ehh sami spojrzcie na daty ile trwalo. Pocieszenie ze 1.8 na 2.8 533MHz na D1 SL6QB. Teraz sam sie boje o ile mozna podniesc na takim napiecie bez strachu???? widzicie co mnei wczesniej spotkalo. Mam troche juz stara plyte i qrcze obsluguje DDR 266 max ale ja mam 333 i przy podrecaniu tamtego starego bylo wiec 354Mhz i teraz pewnie duzo by dalo o ile plyta zniesie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Nie widzialem zbyt duzo raportow zeby w tych nowych wystepowal SNDS, zreshta bez wody strasznie daleko nie pojedziesz na wysokim vcore, to juz inne taktowania ;).Ale 3.2-3.5ghz masz prawie pewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 bez zmiany vcore idzie tylko na 3Ghz a juz 3.06 to trezba bylo lekko podniesc o +0.25. Na poczatku tez podnioslem bo plyta zanizala-bylo troche ponizej 1,5V. Sprawdzilem w necie na stronie intela to moja seria jest na 1,530V a na pudelku i bios rozpoznal ze 1,525V. Qrcze spore wahania w MBM skrajnosci to 1,5V i 1,57V. Chcialbym tak bardzo pokrecic (mam 845E) ze wzgledu na pamieci-bo teraz na 3,06 i pamieci na 292MHz jest niewiele lepszy niz ten 1.8@2.4GHz z pamiecia na 354MHz. Ile myslicie ze jest bezpieczne wg was zeby go nei spotkalo to samo co poprzednika (tamten chodzil prawie 2 lata na 1,79V)???? przeszukalm forum i jakos dalej nei wiem-jakie macie doswiadczenia-wystepuje SNDS w takim na D1?? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Też mnie to ciekawi jak jest z tym napięciem bezpiecznym choć mam trochę innego procka, ale moim zdaniem poza overclockingiem dla satysfakcji nie zawsze warto podnosić napięcie - mój proc na 3,3 chodzi bez podnoszenia i grzeje się ciut bardziej niż standard a żeby mieć 3,5 musze już dać 1,75V i proc grzeje się okropnie więc zużycie proca idzie okropnie w górę a wydajnośc tyle co nic (chyba 4% różnicy) ale jest to zdanie osoby która nie jest maniakiem overclockingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Witam Mam podobny problem, niezapowiedziane resety i komunikat bc_code... powiem tyle ze na starym śp shuttle ak32 dzialo sie to samo ale w mniejszym stopniu.... terazczesciej mimo ze plyte mam nowa, prawdo podnie to wina procka bo ten juz swoje odsluzyl i czas na emeryturke... nie wiem jak z pamieciami, testy przechodza.... moze to jakas klatwa szamana rzucona 500lat temu na goscia ktory robil te czesci ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...