przeciwnik Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Wracajac do tej karty dzwiekowej ktora jest wbudowana do Epoxa to zdecydowanie nadaje sie ona do glosnikow 5.1 lub 6.1 tak ??? Bo wydajnosciowo i tak ta plyta jest w samej czolowce ale dzwiek jest dla mnie bardzo wazny (a nie chcialbym wydawac kolejnych pieniedzy ktorych szybko mial nie bede na karte dzwiekowa 5.1), w gry gram sporadycznie wiec Geforce2Ti mi wystarczy ale dzwiek chcialbym miec wreszcie porządny (szczegolnie podczas ogladania filmow z dzwiekiem AC3 czy jak to sie tam zwie). Dlamnie SS jest średni. ale do oglądanie fimów czy gier jest spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 przeciwnik ---> chodzi mi o to czy nadaje sie tak karta do glosnikow 5.1 lub 6.1 - czy dzialaja one bez problemu na tej karcie ? Co oznacza dla Ciebie "srednia" ? Lepsza od SB Live5.1 a gorsza od SB Audigy lub Audigy2 ? Czy wogole gorsza od Live5.1 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Ok znalazlem temat o SS i wiekszosc uwaza ta karte za bardzo dobra, lepsza niz SB Live i porownywalna z SB Audigy. Super - plyte biore juz na bank Epox :) Procesor na 80% Bartona 2.5 Obudowa - 350W Tylko jakie pamieci ?? Oczywiscie 256/400mhz - slyszalem ze Kingstony slabo sie kreca - wiec moze KingMaxy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Ok znalazlem temat o SS i wiekszosc uwaza ta karte za bardzo dobra, lepsza niz SB Live i porownywalna z SB Audigy. Super - plyte biore juz na bank Epox :) Procesor na 80% Bartona 2.5 Obudowa - 350W Tylko jakie pamieci ?? Oczywiscie 256/400mhz - slyszalem ze Kingstony slabo sie kreca - wiec moze KingMaxy ?? hehe wiekszosc nigdy nie ma racji z prostej przyczyny - wiekszosc nie zna sie na danej dziedzinie :P KingMaxy sa srednie ,moje wyciskaja 218MHz na 2.6v ale CL2 to sie na nich nie ustawi jak bedziesz brak Kingmaxy 256/pc400 to bierz TinyBGA -wygladaja pieknie ,a powinny lepiej isc niz zwykle i tylko troche drozsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Ok znalazlem temat o SS i wiekszosc uwaza ta karte za bardzo dobra, lepsza niz SB Live i porownywalna z SB Audigy. Super - plyte biore juz na bank Epox :) Procesor na 80% Bartona 2.5 Obudowa - 350W Tylko jakie pamieci ?? Oczywiscie 256/400mhz - slyszalem ze Kingstony slabo sie kreca - wiec moze KingMaxy ?? Na temat tego porownania SS do chocby SB Live mam troche odmienne zdanie no ale coż > jak zalezy ci na kosztach to bierz z SS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Według mnie jak chcesz mieć wmiare fajny dźwięk to dużo lepszym rozwiązaniem było by kupienie chociaź najprostszego wzmacniacza 5.1 i jakiś fajnych kolumn . Efekt napewno bedzie dużo lepszy a wtedy wystarczy ci dzwiękówka na płycie bo dzwięk i tak bedzie geberował wzmacniacz:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 E tam starczy mi ten SS plus w przyszlosci glosniki 6.1 Z pamieci to o Hynixach tez dobra opinie slyszalem - z tego co rowniez czytalem to nie wolno brac Elixirow... No ale zestaw juz wsumie jest ladnie ulozony - teraz tylko trzeba cala kase uzbierac ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 E tam starczy mi ten SS plus w przyszlosci glosniki 6.1 Z pamieci to o Hynixach tez dobra opinie slyszalem - z tego co rowniez czytalem to nie wolno brac Elixirow... No ale zestaw juz wsumie jest ladnie ulozony - teraz tylko trzeba cala kase uzbierac ... :) Dokładnie nie bierz Elixirów są tak skopane że bardziej być nie moga.Ja mam dwie kostki i w dualu chodzą na 180 :x a w single normalnie na 200.Płytke wybrałes dobrą Hynixy też są dobre.(moja karcioszka na Hynixach biegała na 824-biegała :cry: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 SS to MCP-T + dowolny PHY - NVidia referencyjnie poleca Sigmatel-e ale wszyscy producenci dają ALC bo tanszy w SS ALC nie koduje dzwieku - robi tylko za przetwornik DAC + wzmacniacz az za przetwornik i wzmacniacz pokaz mi dzwiwkowke w ktorej ALC650 koduje dzwiek - zawsze jest tylko przetwornikiem a to co slyszymy w glosnikach to zalezy od przetwornika ,chyba ze mamy zestaw podlaczany do wyjscia cyfrowego (osobiscie to jeszcze z takim zestawem komputerowym sie nie spotkalem - a cena pewnie konkretna jest) etam - cos chyba z Twoją wiedzą nie tak - ALC650 to KODEK (zgodny z AC97 :D) - i w 90% dzwiekowek onboard robi za kodek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 SS to MCP-T + dowolny PHY - NVidia referencyjnie poleca Sigmatel-e ale wszyscy producenci dają ALC bo tanszy w SS ALC nie koduje dzwieku - robi tylko za przetwornik DAC + wzmacniacz az za przetwornik i wzmacniacz pokaz mi dzwiwkowke w ktorej ALC650 koduje dzwiek - zawsze jest tylko przetwornikiem a to co slyszymy w glosnikach to zalezy od przetwornika ,chyba ze mamy zestaw podlaczany do wyjscia cyfrowego (osobiscie to jeszcze z takim zestawem komputerowym sie nie spotkalem - a cena pewnie konkretna jest) etam - cos chyba z Twoją wiedzą nie tak - ALC650 to KODEK (zgodny z AC97 :D) - i w 90% dzwiekowek onboard robi za kodek... nie wiem pod jakim pojeciem rozumiesz KODEK - bo dla mnie to cos co zamienia dane podane przez CPU na sygnal dzwiekowy ,a tego ALC nie robi tylko przetwarza sygnal cyfrowy na analogowy (widziales kiedys dzwiekowke na pci z samym alc650?? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 dobrze rozumiesz co to kodek - ALC650 to tani kodek AC97 - (www.realtek.com.tw) - scalak lutowany do plyt glownych - tani to go prawie wszyscy uzywają... mozna zrobic na nim dzwiekowke na PCI - bedzie to wtedy dzwiekowka AC97 :lol: a w mobosach z SS uzywany jako DAC bo nawet bedac wyposarzonym w pelnowartosciowy procesor sygnalowy JEST TANSZY niz referencyjny DAC Sigmatel-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 no i na jedno wyszlo ze w glosnikach slyszymy alc650 :P btw. jakie karty sa zbudowane na chipach Aureal'a? Zoltrix robi jakis model,orientuje sie ktos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...