MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Hm, oto moj sprzet w momencie benchmarka przy uzyciu 3dmarka 2001: Athlon 0,13u 2075MHz (166*12,5) 512 DDR Elixir HCLK 2,5 CL MSI KT333 Ms-6380E GF4Ti4200 301/601 Caviar 120GB 7200 i Baracuda IV 40GB reszta juz chyba malo istotna... tak wiec wynik 10393 na najnowszych detonatorach oznaczonych numerkiem 56.64 WHQL. System Windows XP. Jak dla mnie wynik ten jest niski, przynajmniej tak uwazam w porownaniu z Pocahontasem, ktory mial 9000pkt na Bartonie 2500+ 2x256DDR w dualu na Epoxie 8rda+ (chyba Epox :> o ile dobrze pamietam) i GF3Ti200. czekam na opinie, a nie wysylke do compare'ow 3dmarka Pozdr EDIT: oczywiscie DX9 i 3dmark 2001 SE z patchem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 cóż wynik bardzo zbliżony do mojego na grafie 300/300 :D i na 12*175, hyhy wiec ten radek jest bliski twojemu gf :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Mój MSI Ti 4200 @300/600 miał coś około 12-13 tys na A XP 1.8 i 512 Mb Ram'u. Magistrala 133 bo płyta MSI nie chciała więcej ;) Spróbuj jakieś starsze detonatory, najnowsze nie są optymalizowane do Ti, mogą zaniżać wynik. Więc masz trochę mało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 ale pocieszenie :/ wlasnie od Pocahontasa sciagam detki 42.53 . Twierdzi, ze wynik na nich bedzie wiekszy :) (czy tak bedzie naprawde... zobaczymy) stay tuned :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Detonatory 42.53 WinXP WHQL To będzie najlepsze wyjście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Detonatory 42.53 WinXP WHQL To będzie najlepsze wyjście. Hmm a skąd je wytrzasnąć bo google mi nic takiego nie wynalazł, na nv też nie ma 8O Chętnie bym sprawdził bo jestem na etapie wyciskania max z mojej karty 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 no i pieknie... puscilem procka na fsb 171... tak, dla pewnosci. Zainstalowalem nowe stery (oczywiscie stare odinstalowalem). Wynik...... 10833 ... zalamka. Jakies jeszcze pomysly? Nie wierze, zeby bylo aż tak źle :/ Jakieś jeszcze pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Najlepsze dentki dla 3dsmarka2001se to: - 40.72 : na niekreconym :!: gf4ti4200 + 512 DDR + Athlon ~2 Ghz powyzej 12 tys. -41.09: na takim samym sprzecie wynik miedzy 11500 a 1200 Powyzsze dentki sa swietne do 3dsmarka2001se ale.... na gierkach opartych na engine q3 (od wofla po Cod) jest ok ;) Ale inne gierki.... nie gram duzo ale powiem ze w NFS:u ... porazka :S Przede wszystkim podczas pierwszego okrazenia sa jakies chrupniecia na poczatku z niewiadomo jakiego powodu (ale jush od 2 okrazenia jest ok).. ale najgorsze sa tzw slady opon ktore jakby powstaja w dziwnych miejscach troche to wkurzajace jest :( Dentki 43.45: wynik w 3dmarku2k1se powyzej 11100 (slabszy od 41.09 o jakies ~200 pkt) natomiast w NFS:u jest gitara. Nie ma przyciec, doslownie zadnych 8O i nie ma tych cholernych sladow opon w zlym miejscu sa zawsze tam gdzie powinny byc ;) Dentki 45.32 , wynik ponizej 11000 w 3dmarku2001 ale w NFS:U chodzi elegancko jak w starszych 43.45 Widac ze im wyzsze detonatorki tym wynik w smarkach slabszy ale z drugiej strony 3dmark sux na maxa ;) No i te optymalizacje Nvdii. :evil: Ciekawostka: na niezlych jesli idze o NFS:u dentkach 43.45 kilka razy zdarzylo mi sie nie miec znaczka z tylu pojazdu (np niebieskiego znaczka Forda) tylko same obramowanie bylo (to chromowane ) :o Heh pamietam jak 1,5 roku temu na moim starym gf2pro bawilem sie dentkami .... nie pamietam numeracji ale pamietam ze zmienilem na ciutek wyzsze (takie jak kumplem mial dolaczone do swojej grafy gf2ti) i GTA3 zaczelo co najwyzej dziwnie chodzic.. stracilo z 10 klatek i jeszcze chrupac zaczelo :D.. choc wynik w 3dmarku2001 (chyba jeszcze nie se) byl wyzszy i to znacznie :) :D Ciekawe jak bedzie z tym 42.53 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 ja na ustawieniach proca 12.5x166 reszta z podpisu grafa 275/600 i mam spokojnie ponad 11,5k wiec.... ;) (detki 45.23, win98se) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 no to ja mam zanizony wynik gdzies o 2k albo nawet i wiecej... w biosie odnosnie AGP mam takie opcje i tak ustawione, moze tu cos jest zle? Agp mode 4x ( :lol: tu chyba mam ok :] ) Agp comp. driving AUTO Agp fast write DISABLED Agp aperture size 128MB Agp master 1W/S write DISABLED agp master 1W/S read DISABLED agp read synchronization DISABLED Juz nie wiem o co chodzi... jakies pomysly jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Dla 42.53 są najlepsze. Tesh je testowałem pod względem NFS:U. Dentki 5x.xx tnie nfs, inaczej, może się nie tnie. Ale jest ok. 20 fps. A na starszych niż 42.xx nie ma co próbować bo połowa gier nie chce [tych nowszych] wystartować. MeHow daj sobie spokój z 3D Markiem i potestuj na Q3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacharo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 sprobuj na wlaczonym agp fast write, u mnie to zwiekszylo troche wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 ja na ustawieniach proca 12.5x166 reszta z podpisu grafa 275/600 i mam spokojnie ponad 11,5k wiec.... ;) (detki 45.23, win98se) no faktycznie przy takim ustawienu proca i grafy spokojnie mozna osiagnac 11,5 k na tych dentkach (45.23). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 wywalilem q3 ! ale mnie bierze cholera, bo znajomy na Radku9000 i niekreconym athlonie 1700 ma 9000 3dmarkow. :[ cos strasznie slabe mam te wyniki. Chyba bedzie format c: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 wywalilem q3 ! ale mnie bierze cholera, bo znajomy na Radku9000 i niekreconym athlonie 1700 ma 9000 3dmarkow. :[ cos strasznie slabe mam te wyniki. Chyba bedzie format c: A Twoj kolega jaka ma mobo? Acha nie moge znalezc tych dentek 42.53 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś się do mnie na gg, to ci wyśle przez ten ów komunikator ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 nie wiem ja tego. Myslicie, ze wynik moze byc spowodowany przez mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 heh to człowieku wiesz ja ci moge doskonale powiedzieć czego to wina na 100% sterowniki ja przy grafei 320/650 procek 2.3 ghz i te najnowsze stery wunik 12k ja co jak 12k no ni wieze jak zawze bez krecenia karty miałęm prawie 13k to te stery tak zwlniaja w grach sa super jakosc obrazu normalnie tak wypasiona jk wczesniej miałem z aax4 ale w natur to spadło mi fpów praktynie o połowe tam gdize miałę 120 ot teraz nie mam nawet 80 to te stery !! na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 a moze poprostu masz zle chlodzana karte,albo twoj 4ti jest jakiegos slabego produceta albo wogule jest walniety. wlacz FW to powinno troszke pomoc i przedewszystkim podkrec system (tzn format i popraw potem troszke jego dzialanie). w ustawieniach karty postaw na najwieksza wydajnosc a nie jakosc obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Dla 42.53 są najlepsze. Tesh je testowałem pod względem NFS:U. Dentki 5x.xx tnie nfs, inaczej, może się nie tnie. Ale jest ok. 20 fps. A na starszych niż 42.xx nie ma co próbować bo połowa gier nie chce [tych nowszych] wystartować. MeHow daj sobie spokój z 3D Markiem i potestuj na Q3 ;]do płynnej gry to 30fps min, a na detkach 44.03 nfs tez niechodzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 elpawlakos. wywalilem wiatrak ten zloty i przykleilem na kropelce 8x8 titana. Na gorze karty tez jest polozony wiatrak 80x80, wiec juz nie wiem :/ sproboje fast writes wlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 no i slicznie. Wlaczylem fast writes .... i karta zaczela sypac artefaktami. Dla pewnosci sprawdzilem wynik w 3dsmarku. Spadl do 9400pkt. Jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Sprawdź co innego. Włączy wcpuid i sprawdź ilość L2 cache. Może ci padła tak jak mi??? Też się kiedyś głowiłem - miałem 1700+@2,63GHz Radka 9500PRO dobrze wykręconego i tylko 14,5k. Inni na dużo słabszych konfigach spokojnie dochodzili do 16k. No i okazało się, że w moim Athlonie padła pamięc L2 i zrobił się z niego duronek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 nie strasz mnie :o juz sprawdzam. EDIT: jest wszystko ok: L1 64K L2 256K nie mam zielonkawego pojęcia co się stało. Nie sądzę, żeby to była wina windowsa. Zadnych syfow w tle, niby chodzi ok. Moze to wina mojej mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 nie strasz mnie :o juz sprawdzam. EDIT: jest wszystko ok: L1 64K L2 256K nie mam zielonkawego pojęcia co się stało. Nie sądzę, żeby to była wina windowsa. Zadnych syfow w tle, niby chodzi ok. Moze to wina mojej mobo? nieiwme czy to wina mobop, wątpie, luknij ile ja mam na sis 735 i k7s5a ponad 11k bez krecenia procesora ! czyli tylko na fsb 133 !!! instalnij sobie stery 44.03 !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 dla niewiedzacych archiwum sterow znajduje sie na stronie nvidi http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_archive.html az dziwne nie ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 sproboje po raz ostatni z tymi 44.03 , a potem to juz tylko format c: :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Eeee, tego ,mam cos dziwne przeczucie ze mozesz miec ustawienia co do wydajnosci skopane: Agp mode 4x ( tu chyba mam ok :] ) Agp comp. driving AUTO Agp fast write DISABLED Agp aperture size 128MB Agp master 1W/S write DISABLED agp master 1W/S read DISABLED agp read synchronization DISABLED Fast Write ma byc ON ,taksamo 1waitstate ready, calkiem mozliwe ze masz tez np ustawione asynchronicznie ramy ,to by wyjasnialo sporo, zreshta przy dosc kiepskich opoznieniach niema co liczyc na swietne wyniki.powinines miec jakis 11.5-12k bez krecenia karty. Pozatym bedac juz "doswiadczonym" uzytkownikiem elixirow powiedzialbym ze to ich wina :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 dla niewiedzacych archiwum sterow znajduje sie na stronie nvidi http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_archive.html az dziwne nie ? ;) ani tam i ani tu ftp://download.nvidia.com/Windows/ nie moge znalezc 42.53 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 dla niewiedzacych archiwum sterow znajduje sie na stronie nvidi http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_archive.html az dziwne nie ? ;) ani tam i ani tu ftp://download.nvidia.com/Windows/ nie moge znalezc 42.53 :/ bo takich niema sa 45.23 kolega wyzej chyba sie pomylił:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...