MicJes Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Witam. Dorwalem od kumpla GF4 Ti4400 Creative'a. Mowil, ze mu sie komp wiesza przez nia i kupil nowa. Ja natomiast walcze z tym GF. Jak ja dostalem, to po wlazeniu do kompa wiatrak sie nie krecil. Wymienilem... Po wlaczeniu kompa, od razu pojawiaja sie jakies dziwne czerwone, czasem niebieskie literki. Do windowsa wchodzi normalnie z bledami w wyswietlaniu grafiki, a po zainstalowaniu sterownikow koniec. Po resecie w momencie kiedy przelacza sie w 32Bity monitor zaczyna pikac, jakby chcial zmienic rozdzielczosc, a nie mogl. I tak zmienia i zmienia, ale sie obraz nie pojawia. Martwia mnie te artefakty i nie moznosc dzialania przy zainstalowanych sterownikach (na swiezo, przy windowsowych sterach karta dziala w 1024x768x32, ale pokazuje sporo artrefaktow :( ) Wiem, ze karta jest padnieta(?) Mozna to jakos naprawic? (bo jednak dobra grafa a nic by mnie nie kosztowala (oprocz kosztow naprawy - ile top by moglo wyniesc?) I gdzie z ta naprawa sie zglosic? Do sklepu komputerowego? Gwarancji niestety nie ma :/ Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Chlopaki (i dziewczyny :) ) pomozcie mi! Szkoda by bylo zmarnowac taka grafe :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 nic odkrywczego to nie bedzie ale cos naskrobie... karta rzeczywiscie dobra i powinna jeszcze sobie podzialac :) sproboj wybrac sie do jakiegos sklepu komputerowego i zapytac sie o naprawe/adres serwisu :arrow: gdzies na pewno znajdziesz ewnentualnie wejdz do pierwszego lepszego sklepu i mow ze tu kupiles karte ale gwarancje zgubiles to moze sie szybciej o jakas naprawe dogadasz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Pisałeś że jak ją dostałeś to wentylator niechodził. Według mnie karta najprawdopodobniej sie przypaliła wtedy gdy właśnie niedziałał. spróbuj wyczyścić radiator i wentylatorek a jak to niepomoże to raczej możesz ją tylko sprzedać jako uszkodzoną bo przy dzisiejszej technice nienaprawia sie takich układów tylko wymienia na nowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Wentylatorek juz wymienilem, bo sie nie krecil. Paste zreszta tez za jednym zamachem. A co dokladnie sie moglo przypalic? Szkoda mi marnowac taka grafe, wiec chcialbym ja naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 karte mozesz wyzucic mialem taka sama(jeszcze mam) poszly ci pamiatki mialem wymieniane ale bylo wciaz to samo. Artefakty w windzie bez sterow bo ich sie nie dalo zainstalowac. Sprobuj nia poruszac w slocie u nie czasami to dzialalo jak ja troche odgielem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Zauwazylem ostatnio pewna zaleznosc. Im jest jej zimniej, ty dluzej chodzi bez artefaktow. Nawet 3DMarka 2001 przeszla 2 razy pod rzad jak ja potrzymalem w lodowce jakies 20min. Na WC tez pochodzila przez 20min i koniec. Perun Jakiej masz firmy ta grafe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Zaleznosc bardzo prawidlowa :) Karta niestety zwalona i juz nic nie poradzisz , po zabiegu z lodowka dziala bo jest chlodniejsza potem sie przegrzewa i qpa - ja bym jeszce zjechal z zegarami , zobaczyl czy przy niskich taktowaniach tez wywala bledy , ale tutaj juz raczej nic nie pomoze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 HeatFighter: A co jest na niej zwalone? Bo przeciez prawie wszystko da sie u elektronika przelutowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Albo przegrzane pamieci albo rdzen - probowales zjechac z tymi zegarami nizej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 pamieć ,rdzeń lub cos z kondziolami jak dowiedziec sie co to??? 1. ku zamrażacz do czesci elektornicznych w sklepie elektronicznym 2.Włóź karte do kompa i niech sie nagrzeje ,az beda artefakty 3.wtedy zacznij zamrazacz(podczas dzialania) poszczegolne elementy , psiuknij na kondzioly pozniej pamieci i na koniec gpu zobaczysz psiukajac na dany element czy cos sie zmienia na ekranie i kiedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 HeatFighter: Tak. Zjezdzalem z rdzeniem z 275MHz na 230MHz, a pamieci z 550 na 450. Nic to nie dalo. lukasrz: Ile takie cudo kosztuje? Ja mimo wszystko stawiam na rdzen(bo zakladajac na nia WC, poszla przez 2 testy 3dmarka ok, na wiatraku wywalala sie juz w DOSie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 HeatFighter: Tak. Zjezdzalem z rdzeniem z 275MHz na 230MHz, a pamieci z 550 na 450. Nic to nie dalo. lukasrz: Ile takie cudo kosztuje? Ja mimo wszystko stawiam na rdzen(bo zakladajac na nia WC, poszla przez 2 testy 3dmarka ok, na wiatraku wywalala sie juz w DOSie) jakos do 15 zeta chyba (dawno nie kupowalem nie pamietam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 no kurcze szkoda by bylo takiej karciszy :/ popytaj sie w sklepie, moze jednak to gdzies wysylaja. A w najgorszym wypadku sprzedaj na allegro jako USZKODZANA OCZYWISCIE :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...