Plantator Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ostatnio kupiłem wyżej wymieniony monitor i zauważyłem iż w rozdzielczościach powyżej 800x600, obraz na środku ekranu ulega drobnemu rozmazaniu. Jest to szczególnie widoczne przey wprowadzaniu tekstu do Worda, który z wyrażnego przechodzi w lekko "rozmazany" Czy to jest wada????? Czy po prostu te typy tak mają. Pomóżcie! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ogólnie monitory Sony są bardzo dobre, ale niestety do naszego kraju często trafiają najsłabsze egzemplarze, które ledwo co przechodzą kontrolę jakości. Dlatego przed zakupem monitora należy dokładnie go obejrzeć i przetestować, albo zastrzec sobie prawo do zwrotu monitora w ciągu 2..3 dni, jeśli nam nie będzie odpowiadał. W domu mam dwa monitory Sony - G200 i G220, w żadnym z nich nie występuje zjawisko opisane przez Ciebie, obraz na całej powierzchni ekranu jest nieskazitelnie ostry i pozbawiony jakichkolwiek przebarwień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 trinitrony to dobre kineskopy, nawet seria E. zwykle jak obraz gdzieś jest rozmazany to w rogach, upewnij się tego środka (->excel), no i oczywiście jaką masz kartę i jakie odświeżanie - jak ustawiłeś 150Hz to obraz może byc rozmazany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 znaczy to że coś z monitorem jest coś nie tak(wada, tak bywa). ale czy uznają to na gwarancji to nie wiem :D no chyba że masz kiepską kartę graficzną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...