Varrol Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Ehh, nie mam czasu ostatnio czytać, ale w wakacje trochę książek kupiłem (powinny być tańsze IMHO, bo za 6 sztuk dałem 200zł prawie). Opisy: 1) Robert Newcomb - "Wrota Świtu", "Piąta Czarownica" - ciekawa książka, choć czasami fabuła wydaje się lekko naciągana, ale czyta się dobrze, stron ma dużo i w sumie tania jest (26zł obecnie) - jednak dość brutalna, momentami wręcz nie przyjemna - książki raczej dla >16... (wyszedł już trzeci tom - "Zwoje Starożytnych") 2) Robin Wayne Balley - "Miecze przeciw krainie ciemności" - taka tam przygodowa bardziej, średnio mi się podobała - raczej nie w moim stylu 3) Barbara Hambly - "Smoczy Cień" - wypada najpierw przeczytać "Zgubę smoków" , której nie przeczytałem, przez co postacie wydały mi się zbyt mało opisane, czytałem jakby bez emocji, przez co książka mi się średnio podobała (ale ogólnie polecam) 4) Fiona Mcintosh - "Zdrada" - całkiem niezła historia - jest to pierwszy tom, więc bohaterów poznaje się od początku i dzięki temu fabuła bardziej ciekawi - ogólnie jest na razie mało czarów, ale historia ciekawa - może się rozkręci w następnych tomach Będę musiał pogrzebać w antykwariatach za dobrymi tytułami, które mnie ominęły - bo w księgarniach już nie do dostania większość z nich jest... Niestety nie jestem w stanie czytać ebooków - to znaczy czytam tak szybko jak książkę, ale to nie to - ostatnio czytałem ebooki Eddingsa w wersji oryginalnej i po przeczyatniu 7 tomów odechciało mi się - na kompie to nie to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Ja kilka dni temu dostałem "Narrenturm" Andrzeja Sapkowskiego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Jeszcze dziala ten system punktowania ksiazek...? jezeli tak to saga o wiedzminie + opowiadanania - +++ narreturm mam ale nie czytalem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Jeszcze dziala ten system punktowania ksiazek...? jezeli tak to saga o wiedzminie + opowiadanania - +++ narreturm mam ale nie czytalem ;] Dawno temu mialem faze na ksiazki fantasy, bylo to w czasach kiedy nie mialem stalego lacza... :rolleyes: Wiedzmin jest ok, mi sie nawet podobal film/serial (a wiem, ze malo komu sie podobal ;] ). Narrenturm chyba zaczalem czytac jakies 2 lata temu, ale nie skonczylem (zapowietrzylem sie czytajac te staropolskie wyrazy ;] ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 a "Kroniki Jakuba Wędrowycza", czytal ktos?? kumpel mi polecil, warto czas poswiecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Aktualnie czytam książkę: "Conan i Czarownik". Bardzo fajna i wciągająca (jak dla mnie;]). Mam jeszcze kilka książek z Conanem w roli głównej ;] Czytał ktoś jakieś książki o nim? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) a "Kroniki Jakuba Wędrowycza", czytal ktos?? kumpel mi polecil, warto czas poswiecic? IMHO warto poswiecic troche czasu by zetknac sie z rodzimym egzorcysta alkocholikiem :) Ciekawa odmiana humoru, ktora zapewne wielu przypadla do gustu. Aktualnie czytam książkę: "Conan i Czarownik". Bardzo fajna i wciągająca (jak dla mnie;]). Mam jeszcze kilka książek z Conanem w roli głównej ;] Czytał ktoś jakieś książki o nim? ;] czytalem 3 sztuki autorstwa bodajze Howarda. Pierwsza przeczytalem z ciekawosci co to jest, druga zeby przekonac sie czy ta pierwsza to nie wyjatek w cyku, a trzecia z wybitnych nudow. Jak na moj gust skrajna tandeta. Edytowane 8 Grudnia 2005 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 a "Kroniki Jakuba Wędrowycza", czytal ktos?? kumpel mi polecil, warto czas poswiecic? Zdecydowanie warto. Beka na maksa :) Ja ostatnio przeczytalem "Krzyzackiego Pokera" Dariusza Spychalskiego. Swietna ksiazka, polecam kazdemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarley36 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Ja mogę polecić oprócz Tolkiena, "Eragona" Christophera Paoliniego i "Atramentowe serce" Corneli Funke "Atramentowa krew" "Atramentowa śmieć" oraz "Tunele" Rodericka Gordona & Briana Hilliamsa " Tunele głębiej" i jeszcze "Gwiezdnt Pył" Neila Gaimana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Brnę obecnie przez Eragona i jak dla mnie, to nic specjalnego ;) Gwizedny Pył za to rówież polecam - całkiem niezła laktura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Eragon to chyba bardziej dla dzieci, które wierzą jeszcze w smoki, zębową wróżkę i bezpłatną opiekę lekarską w naszym kraju :D Pratchett, oto najbardziej zagmatwane i odjechane oblicze fantastyki z jakim dane mi było obcować. Nie polecam czytać rano, bo później dzień w pracy wydaje się zastanawiająco długi :> Obecnie na półce czekają "Prawda" i "Złodziej Czasu". Hmm temat leżał w grobie przez 3 lata - jak to możliwe? :? Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Aktualnie czytam książkę: "Conan i Czarownik". Bardzo fajna i wciągająca (jak dla mnie;]). Mam jeszcze kilka książek z Conanem w roli głównej ;] Czytał ktoś jakieś książki o nim? ;] Uwielbiam Conana :D. Mam ponad 24 tytuly. Takie bajki trzeba lubiec, a ja wlasnie do takich naleze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jacek Piekara- przeczytałem cykl o inkwizytorze Mordimerze Maderdinie i "Ani słowa prawdy". Książki wymiatają! Po przeczytaniu paru tomów z cyklu o Mordimerze lekcja religii nigdy już nie będzie taka sama ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jarosław Grzędowicz - Pan Lodowego Ogrodu - Imo najlepsza polska powieść fantastyczna od czasu Wiedźmina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 wszystko z Dritzem wymiata a także trylogia Shadowruna jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jarosław Grzędowicz - Pan Lodowego Ogrodu - Imo najlepsza polska powieść fantastyczna od czasu Wiedźmina ;)PLO jest genialny, szkoda, ze tak wolno wychodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Jarosław Grzędowicz - Pan Lodowego Ogrodu - Imo najlepsza polska powieść fantastyczna od czasu Wiedźmina ;) Lepsze od Achaii i Inkwizytora Mordimera ? Ciezko uwierzyc chyba musze sprobowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 PLO jest genialny, szkoda, ze tak wolno wychodzi...To tego więcej będzie? Myślałem, że to dylogia (nie czytałem jeszcze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 3 części jeszcze nie ma ;( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Puk puk. Tak wiem... odkopuje temat, co za zbieg okoliczności na co dzień robię to samo w czeluściach kopalni... a w pracy gdy idę czasami na obsługę pasów, czytam sobie stare miesięczniki "fantastyka" które kiedyś zbierał ojciec. ;) A tak bardziej na poważnie: Ostatnio zagłębiam się w Pana Lodowego Ogrodu (w tej chwili męczę 1 tom), kolejne tomy czekają przy mojej lampce nocnej. Seria "Dziedzictwa"-Eragon już w drodze do mnie Seria "Wiedzmina"- też w drodze Gra o Tron i Starcie Królów spokojnie leżą na komodzie a ich kolej która przyjdzie po "Panu Lodowego Ogrodu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Od siebie polece takze Debren z Dumayki Artura Baniewicza. Jest sporo podobienstw z Wiedźminem Sapkowskiego, czyta sie naprawde przyjemnie. :wink: Edytowane 18 Września 2011 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faquarl Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Cze Ja polecam całą serię Artemisa Fowla - Eoin Colfer oraz Serię Sekrety nieśmiertelnego Nicolassa Flamela Michael Scott serię Eragon oraz trylogię czarnego maga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3v3N Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 dziwie się jednej rzeczy panowie, jak można nie wspomnieć o Świecie Dysku, Sir Pratchetta?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Ja posiadam 2 pozycje "Świata dysku" ale jeszcze ich nie czytałem, czekam aż przyjdzie odpowiednia pora ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 dziwie się jednej rzeczy panowie, jak można nie wspomnieć o Świecie Dysku, Sir Pratchetta?! Takich klasyków polecać nie trzeba ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3v3N Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Takich klasyków polecać nie trzeba ;)zdziwiłem się poprostu, bo nawet trylogie Tolkiena wymieniali, procz tego obecnie przypominanie Sapkowskiego i początki z Goodkindem:) ps. ulubiona seria/postać ze świata dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Jak dla mnie to Śmierć w dwu postaciach, no i Vimes z początku serii, ale pewnie by się jeszcze paru znalazło. Tym bardziej że ze światem dysku już nie miałem długo do czynienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Ja wlasnie zabralem sie za "Pana lodowego ogrodu" i powiem ze na poczatku przezylem lekki szok... Nie czytalem recenzji, ani nic wspolnego z ksiazka... poprostu dorwalem w lapy i zaczalem czytac... Moja pierwsza reakacja WTF?? szybki rzut okiem na okladke... cos nie gra... ale czytam dalej. Jak narazie jet niezle, zobaczymy co dalej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Ja polecę trzy książki, które ostatnim czasu mogłem przeczytać: Cliff Graham - Czas wojny Ju Honisch - Obsydianowe serce Catherine Asaro - Wielka inwersja Naprawdę fajne książki warto przeczytać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gortis Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Breent Weeks - Droga Cienia, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...