Skocz do zawartości
boss

Zrypana tablica partycji - HELP! HELP, HELP!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dosyc beznadziejny problem: :cry:

Mialem konfig: dysk 40GB podzielony na C: = 6GB NTFS i reszta na D: NTFS.

Przekladalem dysk do innego kompa i podczas kombinacji zapisalem prawdopodobnie niepoproawne dane o partycjach.

teraz zglasza mi (Partition magic, fdisk): 1 partycja C: o pojemnosci 76GB FAT32 :(((

WinXP Pro, ktory siedzi na systemowej C laduje sie i we wlasciwosciach dysku C: podaje poprawne info o partycji, tzn 6GB NTFS, natomiast dysku D: brak :cry::cry::cry:

PROSZE O JAKAS KONSTRUKTUWNA PORADE JAK TO NAPRAWIC (ALE TAK ZEBY NIE ZPSUC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inny problem - Moja 40 widzi jako 60gb - czyli mam 20gb wolnego na partycje... tyle ze fdisk (oraz narzedzie do robienia partycji z auroxa - nie pamietam jak sie nazywa) sie wykladaja - po prostu wywalaja bledy i nie chca sie wlaczyc - znaczy ten spod auroxawywala ze moze sie wlaczyc ale zlikwiduje mi all partycje... - jedyne co to to ze boje sie o dane bo w codziennym uzytkowaniu mi to totalnie nie przeszkadza.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam problem z tablica partycji na starym 6gigowym dysku; podzielony byl na 3 partycje i jakims cudem wcielo mi dwie na ktorych mialem wazne dane... na szczescie udalo mi sie je odzyskac :] dysk w sumie by mi sie przydal, ale musze zrobic cos z ta tablica partycji.. najlepiej wyczyscilbym go do czysta - w tym wypadku trzeba zrobic low formata?? moglby mi ktos pomoc, bo nie wiem jak to sie robi? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi