tayler Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 witam jak sadzicie , jest mozliwe przerobienie durona applebreada na durona MP ?, bo poki co przerobilem swojego na mobile i nie wiem czy dalej modowac na MP . Czym sie rozni MP od zwyklego proca , oprocz mozliwosci pracy na dwa proce ? jakie sa korzysci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Angel Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Pewnie ze mozesz zmodowac ale po co? MP nic ci nie daje, tylko mozliwosc pracy wieloprocesorowej. Zreszta po co ci mod na mobile na nForce2? Przeciez zmiana mnoznika na nf2 i tak nie dziala. A lepiej sobie odblokuj cache, tylko na tym mozesz zyskac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 wlasnie poto sie zapytalem zeby sie dowiedziec czy sie oplaca , no ale z tego wynika ze nie , chociaz napewno na allegro by lepiej poszedl :lol: a co do cachu to u mnie sie nie udalo :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ja mam Durona przerobionego na Athlona XP Mobile, wiec cache odblokowany, mostek L5 zamalowany i jest mobile :D. Nio i oczywiscie mnoznik tez odblokowany. I ogolnie super smiga. Dzis jeszcze tylko zamaluje mostki L12 i bedzie FSB 200. A tu prosze o nawet ladne wyjasnienie L 12 moda. http://fab51.fc2web.com/pc/barton/athlon-e21.htmlWszystko ladnie opisane :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Pewnie ze mozesz zmodowac ale po co? MP nic ci nie daje, tylko mozliwosc pracy wieloprocesorowej. Zreszta po co ci mod na mobile na nForce2? Przeciez zmiana mnoznika na nf2 i tak nie dziala. A lepiej sobie odblokuj cache, tylko na tym mozesz zyskac. dlaczego nie dziala zmiana mnozika ?? chcialem kupic plyte z nf ale terz widze ze to bez sensu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Dlaczego bez sensu?? Plyty oparte na Nf sa bardzio dobre. Moja pierwsza jest wlasnie moj Epox z podpisu i nie narzekam. Jest szybciej, lepiej i stabilniej jak dla mnie. Wiec i tak i tak sie oplaca :D Update: Wczesniej mialem MSI KT3V i oczywicie tez byla bardzio dobra. Nie bylo z nia problemow, ale ten Epox i tak jest lepszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Pewnie ze mozesz zmodowac ale po co? MP nic ci nie daje, tylko mozliwosc pracy wieloprocesorowej. Zreszta po co ci mod na mobile na nForce2? Przeciez zmiana mnoznika na nf2 i tak nie dziala. A lepiej sobie odblokuj cache, tylko na tym mozesz zyskac. dlaczego nie dziala zmiana mnozika ?? chcialem kupic plyte z nf ale terz widze ze to bez sensu :( jak to nie mozna? wiele osob podkreca procki mnoznikiem i jakos nie maja zadnego problemu tylko procek musi byc z odpowiedniej serii i tygodnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 CRUSIO : jakim cudem dziala tobie na nforcie mobile ? u mnie jest tylko roznica w napieciach a mnoznika itak nie moge zmieniac? zmianiales moze jakies ustawienia w biosie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 W biosie nic nie przestawialem. Zamalowalem tylko mostek L5 i mam Athlona Mobile. Mnoznik dziala ale blokuje mnie tylko 8 bitowa magistrala wiec nie moge dac wiecej niz 12.5. Moj Duron oczywiscie ma fabrycznie odblokowany mnoznik. MIXHB 0334 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 to wszystko jasne , bo myslalem ze masz standardowo zabokowany mnoznik a dopiero po rzerobieniu na mobile odblokowales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Pewnie ze mozesz zmodowac ale po co? MP nic ci nie daje, tylko mozliwosc pracy wieloprocesorowej. Zreszta po co ci mod na mobile na nForce2? Przeciez zmiana mnoznika na nf2 i tak nie dziala. A lepiej sobie odblokuj cache, tylko na tym mozesz zyskac. dlaczego nie dziala zmiana mnozika ?? chcialem kupic plyte z nf ale terz widze ze to bez sensu :( działa zmiana mnożnika ale noe po zmodowaniu zablokowanego durona badź antka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Tak zgadza sie zapomnialem o tym wspomniec we wczesniejszym poscie, tak jakos mi z glowy ucieklo :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 ja mam odblokowanego athlona i na mojej plycie zmieniam sobie mnoznik w biosie czy na plycie z nfircem tez bede mogl ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Oczywiscie ze tak. Nie wiem czemu myslisz ze na Nforcie nie da sie zmienic mnoznika w biosie. Jezeli masz odblokowanego procka to na 100% bedziesz mogl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 no to czemu oni mowia ze nie mozna ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Pewnie ze mozesz zmodowac ale po co? MP nic ci nie daje, tylko mozliwosc pracy wieloprocesorowej. Zreszta po co ci mod na mobile na nForce2? Przeciez zmiana mnoznika na nf2 i tak nie dziala. A lepiej sobie odblokuj cache, tylko na tym mozesz zyskac. Po prostu kolega zrobil literowke i mu sie pomylilo. Wszystko na pewnio dziala. Pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 to dobrze wiec niedlugo kupuje abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 bo wy chyba nie wiecie o czym kolega mowil , a mowi o tym ze jak ma sie zablokowany mnoznik , czyli procesor pozniej niz z 39 tygodnia to mozesz zrobic moda na Mobile i odblokowac mnoznik , i zmieniac go softwareowo . no ale jest ten problem ze ten mod nie dziala na plytach z nforce2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Hmm a to dziwne bo mi sie wydaje ze to chyba nie tak. Bo niby dlaczego na innych platformach dziala zmiana mnoznika a na NF nie??. Wiem ze na NF nie da sie zmieniac softwareowo mnoznika a tylko w poprzez bios po zamalowaniu L5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Wiem ze na NF nie da sie zmieniac softwareowo mnoznika a tylko w poprzez bios po zamalowaniu L5. BZDURY !!!! Poczytajcie wszyscy jeszcze raz ten temat o odblokowaniu po 39 tygodniu, bo jak czytam ta dyskusje to mam wrazenie ze kazdy przeczytal 1/10 postow w tamtym topicu i gada bzdury. Przyklad : Dlaczego wszyscy mowia ze nie da sie zmieniac mnoznika na NForsie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 A tak w ogole to zauwazylem jedna bardzo fajna rzecz. Mianowicie po przerobce Duronka na Mobile wyzej sie on kreci. Nie wiem czemu ale u mnie akurat tak jest :D. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 ten programik do zmiany mnoznika wywala sie na nf2 ,a przynajmniej jego wczesniejsze wersje na via bez problemow :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 A tak w ogole to zauwazylem jedna bardzo fajna rzecz. Mianowicie po przerobce Duronka na Mobile wyzej sie on kreci. Nie wiem czemu ale u mnie akurat tak jest :D. Pozdro.Jesteś już drugą osobą na tym forum, która pisze że proc lepiej się podkręca po zmodowaniu do mobile'a. W takim razie i ja się zabiorę za mojego athlonika. Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Oto topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=69841 Tam jest wyjaśnione. Jeszcze raz i po kolei: Masz odblokowany fabrycznie mnożnik - możesz zmieniać spod biosa (na nForce2 oczywiście też!!!!!!!!!!) Nie masz - zostaje Ci przeróbka na Mobile i zmiana programowa pod windows. Działa na wszystkich (prawie) płytach oprócz nForce2. EOT! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Poradźcie mi w jednej kwestii: Przerobiłem Duronka na Mobile i niby jest OK, mnożnik max. 11 ALE: Normalnie mój Duron wstaje na 175Mhz na standartowym napięciu, przy wyższej magistrali nie wstaje. Po zmianie na mobile wstaje przy niższej magistrali. Moim założeniem było zmniejszenie mnożnika i zwiększenie magistrali (11 x 200), a tu zonk. Wydaje mi się, że płyta bootuje procka z mnożnikiem 12 i dopiero bios zmienia go na 11. Co o tym myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 No cóż dokładnie tak jest. W biosie wstaje ci jako 11*FSB. A jak wiadomo 11*200 potrzebuje dużego voltage. Choć w CPUMRS możesz go potem zmniejszyć. Kwestia przy jakim FSB ci odpali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 No cóż dokładnie tak jest. W biosie wstaje ci jako 11*FSB. A jak wiadomo 11*200 potrzebuje dużego voltage. Choć w CPUMRS możesz go potem zmniejszyć. Kwestia przy jakim FSB ci odpali. No wlasnie z tym zmienjszaniem Vcora jest problem, bo niby zmniejsza, a nie zmniejsza :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...