Skocz do zawartości
marcinsz0

jak wam sie widzi ta nagrzewnica ,czy bedzie wydajna ?

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie załatwiam sobie takie cudo ,nagrzewniczka jest nóweczka ,tylko zastanawiam sie czy bedzie wydajna

wymiary to 30x12x12 cm wiec teoretycznie duza powierzchnia oddawania ciepła jest ,

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

co o niej myślicie bo nie wiem czy kupić 1 sztuke na próbe czyod razu 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapodaj cene to powiem Ci czy nie zamówić więcej niż dwie :twisted: .jak bedzie korzystna za te nówke to biore a później porównam z poldkową.wydaje mi się,że to będzie i tak lepszy wybór niż brać black ice pro II za 299pln,zwłaszcza cenowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem porownanie tej nagrzewnicy z astrą i wiec tak:

procek barton 10x235 fsb ,napiecie celowo zwiekszone do 1,8V ,PH802 ,uriel v2, po 1,5 godziny wygrzewania CPUburn-in :

astra 40 stopni :?

ciągnik 38 stopni :)

plyta abit wiec temperatury nie sa napewnodokladne ale roznica w wydajnosci jest pokazana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie zgodze sie z przedmówca. Konstrukcja jak łada, wiec jedyne co sie liczy to powierzchnia oddawania ciepła. Zeby przepchnac przez finy powietrze trzeba troche bardziiej mocniejszego wiatraka, bo jest troche gruba. Wg mnie to brałbym ją tylko pod wzgledem dopasowania. Nie wiem czy nie lepiej kupic cos z lepiej usytuowanymi króćcami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <<TyBiAs>>

finalcell i co z tego ze sa do [gluteus maximus] odczyty??? chodzi o to zeby bylo porownanie, czy to bedzie 100 i 102 czy 38 i 40 <span style="color:red;">[ciach!]</span> mnie to obchodzi, wazne ze roznica 2*, czyli wiemy co jest lepsze i o ile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

finalcell i co z tego ze sa do [gluteus maximus] odczyty??? chodzi o to zeby bylo porownanie, czy to bedzie 100 i 102 czy 38 i 40 <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mnie to obchodzi, wazne ze roznica 2*, czyli wiemy co jest lepsze i o ile.

no nie do konca bo przy 100 do 102 a 38 do 40 to jeden stopien ma inna wartosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <<TyBiAs>>

masz racje, zly przyklad dalem ;(

ale przy granicach temp w ukladach wc, te dysproporcje sa znacznie mniejsze i mozna spokojnie zaliczyc je do granicy bledu pomiarowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nagrzewnice lamelowae różną się od siebie :> np. żebrka w płaskowniku ale przewaznie różnica w tmp jest minimalna między nimi zależy od stanu i przewiewu i wagi która sie w praktyce przekłada na powierchnie oddawania ciepła :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem drugim szczęśliwcem posiadającym od niedawna te nagrzewnice 8) i powiem,że jest troszke przy duża,ale jakoś się to upchnie do bigchiefa 8) .co do wagi to fakt jest ciężka!wygląda naprawde świetnie!no i nie ma to jak nówka :D .Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi