boro Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Witam Z góry ostszegam, że na sieciach wogule się nieznam :!: Mam jedno pytanie, u możliwe że mnie wyśmiejecie. Mianowicie chodzi mi o to czy możliwe jest utwożenie sieci na 2 kompy, ale te 2 PC'ty są od siebie oddalone aż o 3 KM :oops: Jeśli tak to prosił bym o jakieś rady, ceny itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Kablowa chyba odpada, no jezeli masz jak połozyć kabel ale 3km kabla to troche drogawo :D Radiowa, w tym nie jestem az tak obeznany ale to by bylo z 700-800zł na moje oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Hmm... dwa łącza i vpn? Ewentualnie radio i jakieś mocne anteny kierunkowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Jest tylko takie problem, że włąśnie przez tą sieć mielibyśmy sobie dzielić łącze (np: SDI). CHciałbym poznać opinie ludzi któży już to robili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 2 anteny kierunkowe , 2 karty, kable , server to bardzo duże koszta jak na 2 osoby i mało opłacalne przy SDI . Poczytaj sobie o radiówkach na www.chipdrive.pl w "sieci radiowe" "poradnik" fajnie jest tam opisane , a jeżeli chcesz znać ceny to zajżyj do "kiosku" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Co potrzebuje do połączenia 2 kompów???(odl. 100 - 200 metrów) KARTA SIECIOWA PLANET WL-U351 USB X2 Czy lepsza byla by: planet KARTA WIRELESS WL-8305 PCI 11/22Mbps i co do tego jakies kable anteny ???? Chce poprostu zobaczyc jak to wyjdzi cenowo czy oplaca sie ciagnac neo+ do domu bo mam w sklepie który jest po 2 stronie ulicy a w domu place 50 miesiecznie. POMOZECIE ?!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Hobelik www.chipdrive.pl na tej stronei jest wszystko o pisane, i są ceny jak podał Walker3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Boro no i jak zdecydowałes się na założenie radiówek ?? twój budżet to wytrzyma ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Walker :wink: eheh raczej nie..... z wiadomych przyczyn :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 boro no na tej stronie nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie zalezy mi na polaczeniu moze byc stratne wystarczy mi 0,5 mb tylko czy na taka odleglosc 100 m da sie bez naten. (w opisie sieciówki pisze ze na otwartym terenie 400 metrow a w zabudowanym 100. jest mozliwosc ze pojdze to na 100 metrow czy nie? pozatym ledwo co napisales Witam Z góry ostszegam, że na sieciach wogule się nieznam :!: A teraz udzielasz odpowiedzi po co zeby sobie posta nabic ??? bo tego samego linka podano kilka postów wczesniej. update: moze zle zapytalem mam dostep do cen hurtowych chodzi o to co bede zmuszony kupic aby to jakkolwiek dzialalo na odleglosc ok 100 metrow niedzy budynkami. [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Hobelik pytałęś o : Co potrzebuje do połączenia 2 kompów???(odl. 100 - 200 metrów) KARTA SIECIOWA PLANET WL-U351 USB X2 Czy lepsza byla by: planet KARTA WIRELESS WL-8305 PCI 11/22Mbps i co do tego jakies kable anteny ???? Chce poprostu zobaczyc jak to wyjdzi cenowo czy oplaca sie ciagnac neo+ do domu bo mam w sklepie który jest po 2 stronie ulicy a w domu place 50 miesiecznie. POMOZECIE ?! gdzie napisałęś wyraźnie i co do tego jakies kable anteny ???? i Chce poprostu zobaczyc jak to wyjdzi cenowowięc podałem ci tego lina abyś mógł zabaczyć ceny podzespołów do łączenia się bez kabli..... Jak bym wiedział więcej to napewno bym ci powiedziałm i dał link do jakiegoś sklepu, a że nie znam chciałem ci pomóc jak tylko potrafie dając ci adres tamtej strony (mogłęś wkońcu niezwrócić na niego uwagi, nie wiem nie jestem jasnowidzem). Ehhh.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 2x D-Link DWL - 520+ dzialalo mi na wbudowanych antenka na odleglosc okolo 180 m. KOmputery musialy byc wrocone mniej-wiecej do siebie to wtedy wyciaglem 1-2 Mbps. Do Twojego rozwiazania polecam dodatkowo kupic 2 antenki panelowe np 11 dBi (http://www.wlan.waw.pl/strefa/cennik_detaliczny.php) Na odleglosc 3 KM tylko anteny typu Yagi :) Tez bedzie chodzilo Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...