Willow Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Witam, Ze skromnej strony Niemca (to chyba jego dzielo) sciągnąłem już wszystkie programiki, niestety żaden nie potrafi mi podać z jaką częstotliwośćią pracją magistrale PCI i AGP. Mam EPOXA 8RDA3+, czyli teoretycznie niby czestotliwości zblokowane. W BIOSIE jest tylko opcja do ustawienia AGP na 66MHZ, czy to oznacza że PCI lata na 33MHz i koniec tematu? Ponieważ nie wiem to szuakm programiku który mi to powie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Witam, Ze skromnej strony Niemca (to chyba jego dzielo) sciągnąłem już wszystkie programiki, niestety żaden nie potrafi mi podać z jaką częstotliwośćią pracją magistrale PCI i AGP. Mam EPOXA 8RDA3+, czyli teoretycznie niby czestotliwości zblokowane. W BIOSIE jest tylko opcja do ustawienia AGP na 66MHZ, czy to oznacza że PCI lata na 33MHz i koniec tematu? Ponieważ nie wiem to szuakm programiku który mi to powie. Pozdrawiam tak pci masz 33. nie ma takiego programiku ktory ci prawde o pci i agp powie. dziwie się ze o takie rzeczy pytasz jak masz NF2 i PCI i AGP ustawione jest na sztywno!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 a aida? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 sandra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 sandra ? tak sandra pokazuje ale bzdury. aidą nie ma sensu sprawdzać jak on ma NF2 a posiadacze płyt z kt 600 i inych sami mogą sobie dzielnik obliczyć.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 tak pci masz 33. nie ma takiego programiku ktory ci prawde o pci i agp powie. dziwie się ze o takie rzeczy pytasz jak masz NF2 i PCI i AGP ustawione jest na sztywno!!!!!! No właśnie - też mi sie tak wydawało. Po podkreceniu Bartona na 190 MHz, wysmażyłem go Super PI i Prime95 przez 15h. Ponieważ komp sie nie wysypał uznałem, że jest stabilnie. Niestety, podczas normalnej pracy inne programy zaczęły wywalać głupawe komunikaty typu "brak pliku", "błąd w module" itp. Tak więc szukam przyczyny i czepiam sie wszystkiego. Komp sprawdzony antywirem i adwarem. Aida i Sandra NIE pokazuja częstotliwości magistrali PCI. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Aida i Sandra NIE pokazuja częstotliwości magistrali PCI. Pozdrawiam. ktoś już napisał że nie ma programu który ci powie jakie masz pci, taki coś nie istnieje. proponuje dorwać specyfikacje pci, dodatkowo oscyloskop, zrobić odpowiedią kartę co by w slot pci wsadzić i pobawić się oscyloskopem, oscyloskop prawde ci powie :lol: :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 nie musi byc odrazu oscyloskop ,wystarczy prosty czestotliwosciomierz ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 nie musi byc odrazu oscyloskop ,wystarczy prosty czestotliwosciomierz ;-) no tak ale z oscyleskopem jest zabawniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 tak pci masz 33. nie ma takiego programiku ktory ci prawde o pci i agp powie. dziwie się ze o takie rzeczy pytasz jak masz NF2 i PCI i AGP ustawione jest na sztywno!!!!!! No właśnie - też mi sie tak wydawało. Po podkreceniu Bartona na 190 MHz, wysmażyłem go Super PI i Prime95 przez 15h. Ponieważ komp sie nie wysypał uznałem, że jest stabilnie. Niestety, podczas normalnej pracy inne programy zaczęły wywalać głupawe komunikaty typu "brak pliku", "błąd w module" itp. Tak więc szukam przyczyny i czepiam sie wszystkiego. Komp sprawdzony antywirem i adwarem. Aida i Sandra NIE pokazuja częstotliwości magistrali PCI. Pozdrawiam. A o pamieci kolega pomyslal? Przeciez to ona tez takie jaja moze mimo wszystko robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...