Skocz do zawartości
k2

mx400 a 256?

Rekomendowane odpowiedzi

sorry ze zasmiecam te forum takimi pyataniami ale całe moje któtkie zycie maiłem voodoo [i nadal mam]

któryz GeForce ejst szybszy mx400 czy 256? [orentuje sie dopiero od modeli ti, ponizej nie mam obycia z tymi kartami]

czy GeForce 2 mx 400 64MB jest szybszy niz voodoo 3 3000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaki 256 i jaki mx 400. Jesli masz na myśli CLAPa 256 ddr (ważne jakie pamięci) to jest on szybszy od mx 400 (niewiele) a jeśli zostanie podkecony to jego przewaga rośnie, nawet nad podkręconym mx 400.

Pamiętaj że są :

-CLAP (Creative Labs Annihilator Pro) czyli GF 256 DDR

-GF 256 sdr

- klony, noname 256...

Testowałem na swoim sprzęcie d1000 zarówno Clapa 32 mb ddr i nx400 64 mb sdr. I stąd moja opinia (nie z powietrza wzięta) Przewaga w 3dmarku Clapa niepodkręconego to ok. 100 pkt.

Jeśłi chodzi o drugą część pytania to od voodoo 3 3000 zarówno Clap jak i mx 400 jest szybszy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój problem rozwiąże wizyta na www.tomshardware.pl - jest tam test porównujący wydajność akceleratorów począwszy od TNT na GF4 skończywszy.

Tyle, że niektóre wyniki tego testu to o kant du** potłuc.Np. w/g nich gforce 256 (na athlonie XP 2000+) osiąga w 3d Marku 2001 2000pkt, natomiast ja na takiej karcie lekko podkreconej 135/180 na słabszym procu i z pamieciami SDR miałem 2810pkt.

pozdr

tyrion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i CLAP-y sa rozne, ja mam jakiegos oem-a. Taktowanie nominalne 120/268. Kreci sie na 155(160)/342 i gryzie wszystkie MX-y. A noname G256 jest wolniejszy od mx400.

----------------------------------------------------------------

moj creative to jakis CLAP z odpadow :lol: :lol:

tak dla ciekawostki prolink GF2 TI ultra kontra CLAP podkrecony na C800 i BX (agp x2 (2x100MHz)) to prezentuje ta sama wydajnosc :lol:

Na duronie 900@1045 to juz zupelnie 2 rozne swiaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi