Gość michals87 Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 MAM RADEONA 9800HERCULES, 512MB DDR333,barton 2500,asus a7n8x deluxe i w niektorych grach jak Colin 4 demo, The simson hit and run, itp.... gra chodzi idealnie ale niekiedy sa przyciecia!w The simson dosc czesto! co to mzoe byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 1.niedopracowany kod gry. 2. sterowniki nieodpowiednie 3. zegar RTC wada wszystkich NF2 :( pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 U mnie jest to samo w Colinie 4 demo,nie przejmuj się,trzeba się przyzwyczaić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 w "the simpsons" przeskoki sa tez na 4ti, wiec bym sie tym nie przejmowal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 to jest tak zwany problem graphic stuttering - rwanie grafiki NVIDIA nie może sobie z nim poradzić i nawet jakbys miał RADEONa 9800XT to i tak grafa będzie się zacinać. Zmieniałem BIOSy, grafę, pamięci, zasilacz i nic, taki urok nForce2 Denerwujące, bo nie osiągniesz płynności, co kilka sekund zatrzymanie graficzki (prawie niewidoczne, ale ale) Następnym razem wezmę coś ze stajni VIA, może K8T800 :-)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 to jest tak zwany problem graphic stuttering - rwanie grafiki NVIDIA nie może sobie z nim poradzić i nawet jakbys miał RADEONa 9800XT to i tak grafa będzie się zacinać. Zmieniałem BIOSy, grafę, pamięci, zasilacz i nic, taki urok nForce2 Denerwujące, bo nie osiągniesz płynności, co kilka sekund zatrzymanie graficzki (prawie niewidoczne, ale ale) Następnym razem wezmę coś ze stajni VIA, może K8T800 :-)? tez to na NF2 zauważyłem. dlatego zrobilem przesiadke na kt600 jak ci bedzie rwać grafika. to zrób tak : zobacz czy zegarek w windowsie ci się nie spieszy. bo jak tak to jest tego wina. mialem tek na 7 płytach z NF2. Zegar RTC jest zalezny od FSB. i czasem przyspiesza w wraz znim wszystko . zawsze poznawalem to po tym jak minimalnie grafa rwała. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 to jest tak zwany problem graphic stuttering - rwanie grafiki NVIDIA nie może sobie z nim poradzić i nawet jakbys miał RADEONa 9800XT to i tak grafa będzie się zacinać. Zmieniałem BIOSy, grafę, pamięci, zasilacz i nic, taki urok nForce2 Denerwujące, bo nie osiągniesz płynności, co kilka sekund zatrzymanie graficzki (prawie niewidoczne, ale ale) Następnym razem wezmę coś ze stajni VIA, może K8T800 :-)? tez to na NF2 zauważyłem. dlatego zrobilem przesiadke na kt600 jak ci bedzie rwać grafika. to zrób tak : zobacz czy zegarek w windowsie ci się nie spieszy. bo jak tak to jest tego wina. mialem tek na 7 płytach z NF2. Zegar RTC jest zalezny od FSB. i czasem przyspiesza w wraz znim wszystko . zawsze poznawalem to po tym jak minimalnie grafa rwała. :( dokładnie, zauważyłem, że jak ustawie procka defaultowo na 1700+ to wtedy nie ma rwania, fpsy nieco spadają, ale grafika płynnie chodzi, ale jak ustawie na 2400+ to fpsy na 100 w CSie, ale widać jak grafika się rwie - dziwne zjawisko :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Winter zobacz te posty http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=651...5&highlight=rtc http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=628...4&highlight=rtc http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=450...3&highlight=rtc nawet pisalem w tej sprawie do kolesi z Abita. odpowiedz jaką dostałem to miej więcej: ten chipset tak ma :) zauważyłem że jak zegar bedzie spieszył się nawet o 1 seuknde na minute to już animacja w grach bedzie minimalnie się rwac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ja nie moge, coraz to nowych rzeczy sie dowiaduje 8O 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal_9k Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Jak by to powiedzieć :) okazuje się że aby nie zjeść sobie nerwów należy overclockować proca :) Mój EPOX RDA3+ buja się jak trzeba na 200 MHz FSB i czas w windzie nie spieszy. Ale o tym właśnie czytałem już dość dawno w postach które podał wczesniej kolega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 to jest tak zwany problem graphic stuttering - rwanie grafiki NVIDIA nie może sobie z nim poradzić i nawet jakbys miał RADEONa 9800XT to i tak grafa będzie się zacinać. Zmieniałem BIOSy, grafę, pamięci, zasilacz i nic, taki urok nForce2 Denerwujące, bo nie osiągniesz płynności, co kilka sekund zatrzymanie graficzki (prawie niewidoczne, ale ale) Następnym razem wezmę coś ze stajni VIA, może K8T800 :-)? tez to na NF2 zauważyłem. dlatego zrobilem przesiadke na kt600 jak ci bedzie rwać grafika. to zrób tak : zobacz czy zegarek w windowsie ci się nie spieszy. bo jak tak to jest tego wina. mialem tek na 7 płytach z NF2. Zegar RTC jest zalezny od FSB. i czasem przyspiesza w wraz znim wszystko . zawsze poznawalem to po tym jak minimalnie grafa rwała. :( He he , ja też pierwsze słysze.Dajcie to na platformę AMD może was nie zabiją.... :wink: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ja nigdy na szczescie nie miałem takiego problemu uff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cefek Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 1.niedopracowany kod gry. 2. sterowniki nieodpowiednie 3. zegar RTC wada wszystkich NF2 :( pozdrawiam Co to za wada zegara? Ciekaw jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cefek Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 to jest tak zwany problem graphic stuttering - rwanie grafiki NVIDIA nie może sobie z nim poradzić i nawet jakbys miał RADEONa 9800XT to i tak grafa będzie się zacinać. Zmieniałem BIOSy, grafę, pamięci, zasilacz i nic, taki urok nForce2 Denerwujące, bo nie osiągniesz płynności, co kilka sekund zatrzymanie graficzki (prawie niewidoczne, ale ale) Następnym razem wezmę coś ze stajni VIA, może K8T800 :-)? VIA odradzam. Miałem w domu KT266, KT400 i KT400A - wszystkie miały jeszcze większe problemy. Czytałem, że na stuttering pomaga wyłaczenie NVIADIA NFORCE PCI system management w managerze sprzętu. Zawsze to robię by default i nie mam tego problemu; ale ostatnio miałem go dawno temu na 512 MB RAM i R9000. Ostatnio nawet zainstalowałem NFS:UG ponownie, żeby sprawidzić, czy przeskoki nie wróciły. Na razie nie ma - odpukać! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 jaz Via KT400 nie mialem najmnejszego problemu ... teraz mam Kt600 i jest ok i przynajmniej grafa mi sie nie tnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 ja do dzisiaj mam Kt 400 stara sprawdzona plyta jak mam ochote na jakies zmiany to zostawiam ja tak w razie czego i jakos do niej ciagle wracam :))) niestety niemialem jeszcze pyty na kt600 , nf2 unikam ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 mialem pół roku solteka na kt 400 i brak jakich kolwiek problemow 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 to ja na tym co mam mialem takie problemy w colin3 i 4 i pare innych w colinie 4 pokazywalo 30-40fps a sie giera ciela strasznie! I to byla wina mojego nforca2 a dokladniej sterow audio(bo dzialam na zintegrowanej karcie muzycznej. mialem jakies nowe ze strony nvidi i sie nie dalo wyrobic ale zainstalowalem orginalne od msi(ktore dostalem z plyta) I juz jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huba1983 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Hmm Jak mam Abita AN7 uGuru i Fx5700 i to samo, przyciachy :( Szczegolnie mnie to wkorza w NFS, az sie odechciewa krac....:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huba1983 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Jak sobie z tym poradzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytuan Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Następnym razem wezmę coś ze stajni VIA, może K8T800 :-)? Masz racje ja mam K8T neo i chodzi jak messerschmitt, no ale kreci sie slabo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Próbójcie ze sterami od nforce2 moze to wam cos pomoze. Kumpel ma gigabyte Na Kt600 i mi sie plakac chce ma taki sam proc jak ja i jedzie na 3200 a pci kolo 40 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Próbójcie ze sterami od nforce2 moze to wam cos pomoze. Kumpel ma gigabyte Na Kt600 i mi sie plakac chce ma taki sam proc jak ja i jedzie na 3200 a pci kolo 40 :lol: znaczy skrecil proca po fsb taaa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwei Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Dopuki komp mi dzialal to nie mialem problemow ani w NFSU ani w CS . huba1983 Ja ci proponuje szybko zmienic plytke zanim nie padnie czyba ze lubisz miec duzo adrenaliny . Po zakupie AN7 polowe czasu spedzila na gwrancji :lol: Moim znajomym na NF2 nic nie tnie . Nie przyspiesza zegarek . PoZdR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 mam nf7 od grudnia i zadneych przycinek .. jelsi zegar przyspiesza bardziej z FSB to ciekawe ze mi na fsb 246 nic sie nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 epox 8rda3 grafa 4ti - od fsb 166-235 nic nie tnie, dalej nie próbowałem bo u mnie sie nie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...