pyrko Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 witam , pojawil mi sie zdumiewajacy problem , nagle poczulem pewnego dnia ze wszystko mi sie powoli odpala , uruchomilem benchmark dysku - mam aktualnie transfery odczyt 10/ zapis 4mb/s!! , moj dysk to Diamond PLUS 9 7200rpm 2mb cache , odpala mi sie od zawsze w udma 133, transfery mialem na poziomie 40mb i wiecej, zapis zawsze grubo ponad 30mb/s , czy ktos moze mi poradzic co sie stalo? , nadmieniam iz dysk przetestowalem na innym kompie i dziala jak powinien ( komp na duronie 600 mojego brata), pozmienialem tez tasmy , bo myslalem ze moze jakos uszkodzilem , nie wiem co robic , dzieki za kazda pomoc , moja plyta to tytulowa MSIKT3V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 moze DMA nie wlaczone ( w wine xp tak czasami jest ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 dma jest wlaczone , podlaczylem wlasnie 2giego maxtora 30gb 7200rpm on sie odpala udma100 bo tyle moze , nadal takie transfery - mozliwa jest fizyczna awaria kontrolera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 zainstalowalem win me i wszystko dziala , przeinstalowalem na czysto xp i znowy , kazdy dysk dziala powoli - boze co sie dzieje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 doszedlem do tego ze tylko tryb dma sprawia jakies problemy w PIO mam 8mb/s czyli wiecej niz w udma , nie wiem czemu sie tak nagle stalo - czy mi plyta padla czy cos, przeinstalowalem xp juz 3 razy na roznych dyskach i ciagle to samo , pod win me dziala jak powinien :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...