Walker3d Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 A więc tak . Wczoraj wypaliłem 3 płytki u brata na PLATINUM 52x SPEED za pomocą Nero 6.xxx na windowsie XP + Sp1 . Jedna płytke wypaliłem 16x a pozostałe 32x . Wypalarka to Teac 40 x . Jak przyszedłem do mnie na chate na mojej maszynie wszystko działa . Mam Teac 4x4x32x win xp + sp1 . Ale problemy zaczynają sie jak poszedłem do kolesia . Wkładam płytke do jego Samsunga( jakieś combo) i XP nie widzi żadnej płytki z tych 3 które nagrałem . Myślałem że napęd poszedł ale koleś dał jakies swoje płytki i je normalnie odczytuje , tak samo DVD czyta . O co chodzi , że tych moich płytek nie widzi ?? Może to być wina ASPI ?? Jak tak to jakie biblioteki zainstalować . We wszystkich maszynach jest win xp Prof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 moze te combo ma klopoty z odczytem jak sesje zostawiliscie otwarta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Nie wszystkie pozamykane . Nagrywałem na szybko w nero przez wizard więc ustawienia kompilacji domyślne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Po pierwsze płyty PLATINIUM!!! Gorszego badziewia nie znam (choć pewnie posypią sie na moją głowe różne opinie) Po drugie: im wyższa prędkość tym większa możliwość błędu zapisu zwłaszcza na pewnym rodzaju płytek, a więc patrz pkt.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Hehe ale chyba nie zrozumiałes tego co wyżej napisałem . Płytka chodzi w moim CD Teac'u ale nie chodzi w Samsungu . Te twoje rozważania miałyby sens jeżeli płytka wogóle by nie chodziła ale ona działa w 100 % ponieważ nawet ją zrzuciłem na HDD i wszystko dział . Nie wiem tylko dlaczego ten Samsung nie chce jej odczytać . UPDATE Na moim 6 letnim Samsungu 32 x też działają , wiec już nie wiem o co chodzi że nie chodzi :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Hehe ale chyba nie zrozumiałes tego co wyżej napisałem . Płytka chodzi w moim CD Teac'u ale nie chodzi w Samsungu . Te twoje rozważania miałyby sens jeżeli płytka wogóle by nie chodziła ale ona działa w 100 % ponieważ nawet ją zrzuciłem na HDD i wszystko dział . Nie wiem tylko dlaczego ten Samsung nie chce jej odczytać . UPDATE Na moim 6 letnim Samsungu 32 x też działają , wiec już nie wiem o co chodzi że nie chodzi :lol: :wink: Nie w tym rzecz. U mnie testerem jest stary LGx52 i często Platinium i Memorex (moje dwie ulubione marki) nie dawały znaku życia a na CDRW chodziła. Po prostu one są jakieś nie takie. A tak na marginesie to mi kiedyś platinium pękła w napędzie podczas pierwszych oględzin Aliens vs Predator 2. Ale byłem wk***y wtedy. Druga platinium natomiast nieużywana (raz jedyny po wypaleniu była w napędzie - backup Office'a) zżółkła jak jakiś stary papirus z czasów średniowiecza :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Wypalilem wiele Platinum'ek i nie mam do nich zastrzezen - nie wiem czemu nazywasz je bublem? Ostatnio korzystam z Memorexow. Wypalilem moze z 300 i zadnej zmarnowanej. W temacie, bardziej zwrocilbym uwage w kierunku Comba Szajsunga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 No ja też myśle że to wina tego Comba lub windy na kompie tego mojego kolesia . Czegoś może brakuje lub jakiś soft jest uszkodzony , ale jaki. W sumie na tym jego kompie to jest sajgo więc cała winda może być w rozsypce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 tu nie chodzi o plyty a o naped. wiem ze niektore cdromy mialy kiedys problemy z czytaniem plytek "pewnych" kolorow. jak wiadomo sa spody roznych kolorow i w tym jest chyba rzecz. ten problem nigdy nie wystepowal w nagrywarkach - one wszystko lykna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Też o tym myślałem ale Platinum ma taki sam kolor jak Dysan a dysana ten Samsung Combo odczytał bez problemu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 ja mialem kiedys problemy z czytaniem plyt tdk na starym cdromie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harcerzyk123 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Tak czasami bywa. Z resztą weź pod uwagę jakość TEAC-a a jakość Szajsunga. Po prostu u gościa ten napęd jest do d... niczego i nie czyta pewnych płytek (kolor, prędkość nagrania czy jaki kolwiek inny powód niemożności odczytania jest możliwy). A z resztą gdzieś słyszałem że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;) Ja tam sobie głowy nie zawracam combo-drive-ami. Pozdrowionka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Nagrałem jeszcze raz płytke prędkością 4x na Dysanie . Kupiłem taką płytke bo jak wrzucił swoją płytke ta która działała to własnie był dysan . No niestety też jej nie rozpoznał . Napęd to Samsung CD/DVD SM-332B . Poszukam do niego w sieci jeszcze jakiś sterowników lub czegokolwiek. Jeżeli to nie pomoże to już nie wiem co sie dzieje i się poddam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Nagrałem jeszcze raz płytke prędkością 4x na Dysanie . Kupiłem taką płytke bo jak wrzucił swoją płytke ta która działała to własnie był dysan . No niestety też jej nie rozpoznał . Napęd to Samsung CD/DVD SM-332B . Poszukam do niego w sieci jeszcze jakiś sterowników lub czegokolwiek. Jeżeli to nie pomoże to już nie wiem co sie dzieje i się poddam .A może nadpaliłeś tę płytkę?? Albo jest to jakiś niestandardowy zapis? Wypalałeś w trybie DAO?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Napisałem już wcześniej :evil: że wypalam za pomocą wizarda w nero więc ustawienia kompilacji są standardowe. A może nadpaliłeś tę płytkę??Tak tak na dwóch różnych nagrywarkach i dwóch różnych płytach i jakoś obie u mnie działają :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Dobra, sorki, tak sobie gdybałem. Widze w takim razie że Shitsung nie tylko pamiątki robi kiepawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 nigdy nie bawilem sie w zmiane biosu w napedzie cd ale moze to by pomoglo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...