Skocz do zawartości
Thomas124

przekierowanie portów na emule

Rekomendowane odpowiedzi

mam od miesiaca problem z siecią p2p konkretnie emula (bo na niej mi najbardziej zalezy),dawniej chodzila spoko nawet 30kbs srednio a tu nagle admin cos namieszał w sieic ze ledwno co chodzi 2 kbs ale w zasadzie wogóle nie chodzi .

mam HIGH ID ,zewnetrzne IP (wydaje się ze pięknie a tak naprawde masakra),nie mam zadnego Firrewala

Myslałem ze admin zablokował p2p ,rozmawialem z nim i on mówi ze jedynie ograniczył ,ale w praktyce emula wogole nie chodzi.

Zauwazylem ze kilkukrotnie zmniejszyla sie liczba zródeł.

Słyszałem ze jedynym ratunkiem jest tunelowanie portów jednak jestem lainkiem czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak przekierować porty aby emule lepiej chodziła ??

PRZY ŁĄCZENIU DO WSZYSTKICH SERWERÓWW POJAWIA SIE TAKI KOMUNIKAT :

Please try to use a random port instead of 4662, because a lot of ISP have filters on 4662 port. Any number between 80 and 65530 should be OK. Thanks

ZMIENIAŁEM PORTY TAK JAK POWYZEJ PISZE ALE TO NIC NIE DAJE

PROSZE POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien port na 80, ale i tak watpie, zeby to zadzialalo.

popros admina, zeby zforwardowal port. 4662.

bo po prostu jest jakis firewall albo router.

hmm jesli router stoi na linuksie to komenda jest taka:

/sbin/iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -d xx.xx.xx.xxx(w miejsce gwiazdek ip zewnetrzne) --dport 4662 -j DNAT --to xxx.xxx.x.x:4662(ip wewnetrzne kompa)

coz wiecej moge poradzic... pojdz do admina i powiedz zeby zforwardowal port 4662 i tyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zna się ktoś na przekierowywaniu portów ??

jak co to gg 4407911 bede bardzo wdzięczny

Używam WIN XP profess.

A wie ktoś co oznacza TEN KOMUNIKAT MOŻE ŻLE GO ZROZUMIAŁEM

A CO OD FIRREWALLA TO NA EMULI PISZE ŻE PORTY SA OTWARTE

I WSZYSTKO JEST OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież eMule leci po bodajże porcie 4662 . Więc admin wcale nie musiał blokować tych portów tylko wystarczyło zeby dał na ten port ograniczenie predkości do 10 Kb/s i po wszystkim. Teraz wystarczy aby ze 2 osoby weszły na eMula i z tąd takie transfery .

W 100 % popieram admina :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM JESZCZE PYTANIE CO OZNACZA ??

Please try to use a random port instead of 4662, because a lot of ISP have filters on 4662 port. Any number between 80 and 65530 should be OK. Thanks

:(

MIAŁ KTOS KIEDYŚ TAKI KOMUNIKAT PRZY EMULE ???

FAKT ZE P2P ZAPYCHAJĄ ŁACZE,ALE KIEDYS I ŁADNIE NET SMIGAŁ I P2P I TO BYŁY CZASY A TERAZ ANI TO ANI DRUGIE,ALE MNIEJSZA Z TYM

NIC JUZ NIE PORADZE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Please try to use a random port instead of 4662, because a lot of ISP have filters on 4662 port. Any number between 80 and 65530 should be OK. Thanks Proszę używać pierwszy lepszego portu zamiast 4662 , ponieważ  ISP ma filtry na porcie 4662 . Jakikolwiek liczba  między 80 i 65530 powinna być Ok . Dzięki  :lol:
Jeżeli jakiś błąd to prosze mnie poprawić. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi