-=MiKe=- Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ja mam takie pytanie do posiadaczy tejże obudowy i nie tylko. Chce sobie kupic tego zalmana ale mam obawy czy on sie zmiesci w niej . Mam wiatrak box'owy ktory ma szerokość 66mm i odległość od zasilacza wynosi z jakies 1.5 cm a wiem ze zalman jest szerszy. Podkręciłem sobie bartona 2500 z 1.8 na ponad 2.0 ale boje sie go bardziej podkrecac żeby sie nic nie stało, w stresie ma temp. ok 51 st., więc nie jest jeszcze tak źle. Jeżeli nie bedzie zalman pasował to prosze o polecenie jakiegos innego dobrego coolera, jest ich tak duzo na rynku, że sie juz pogubiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 sprawdź czy twoja płyta pasuje http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...d_list_eng.html kółko w pierwszej kolumnie oznacza, że zawsze pasuje. Druga kolumna oznacza, że zasilacz nie może być blisko krawędzi płyty głównej. Trzecia kolumna oznacza, że trzeba odciąć kawałek zapinki, żeby nie zachaczała o kondensatory na płycie. Czwarta.... można się domyślić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=MiKe=- Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Mam płytę ASUS A7N8X-E Deluxe i jest ona zaliczona do tej 2 kategorii a zasilacz jest oddalony od niej tak gdzieś z 1 cm wiec nie wiem czy ryzykowac kupno Zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 o ile dobrze pamiętam to ten zalman ma średnicę ~110mm, czyli mierząc mniej więcej od środka procesora (nie podstawki) musi być do zasilacza 55mm, a dla pewności lepiej 60mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...